Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Investice do zlata

Od: oskar48® odpovědí: 4 změna:

Vážená poradno,

má někdo z vás praktické zkušenosti s investicemi do zlata? V různých nabídkách jsou nabízeny výhodné investice do slitků, inv. mincí, pamětních mincí, cihliček... Můžete dle vašich zkušeností doporučit konzervativní portfolio s dlouhodobou investici cca 1500-2000kč za měsíc?

Děkuji, s pozdravem Oskar

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

xy
hodnocení

0x
Pred 5 lety jsme koupili nekolik 100g cihlicek. Cena v soucasne dobe klesa, prodej by byl ztratovy, nicmene nikdy nebyl nas umysl je nejak rychle prodat. Nakoupili jsme je za penize ktere nebyly potreba a bereme to spis jako schovani penez do neceho co bude mit cenu porad. Zkratka v par malych kostickach je celekm slusny obnos ktery se da lehce schovat, snadno prevazet... takto nahlizime na zlato my.
danys*

Pokud nemáte alespoň trochu slušné zhodnocení, tak jste ty peníze akorát utopili v něčem o čem si pouze myslíte, že je výhodné. Peníze mají vydělávat další peníze a ne být někde schovaný.

xy
@danys O tom co Vam vydela penize se da celkem spekulovat. Pokud bych zdedila pul milionu a byly to me jedine penize, nesla bych si koupit zlato. Jenze to neni tento pripad. Mame nekolik nemovitosti, ktere pronajimame, trosku to zkousime s kryptomenou, neco je po ruznu investovano, neco sporime. Zlato proste ja sama beru jinak. Mozna jsem paranoidni, ale uz byly doby kdy Vam zabavily domy, doby kdy penize absolutne ztratily svoji hodnotu no a tak mam "v polstari" par kousku zlata a nahlizim na ne tak, ze pokud se nic takoveho nestane, tak je jednou muzu prodat a treba ten zisk bude o neco malo mensi, nez puvodni cena za kterou jsem koupila - drobnejsi ztrata me mrzet nebude, za ten klid ze neco mam v zaloze mi stoji. Neverim ze bychom tratili moc, ze cena zlata spadne treba na 1/3. No a pokud by se nekdy melo neco semlyt (nejsem moc stara, muzu tu byt klidne jeste 50 let) a nikdo proste nevi, kam jdeme a co nas ceka, tak mam neco, co neni vazane na zadne ucty, banky, neni to virtualni jako vetsina nasich penez dnes. Neni to dum, co mi muzou zabavit a zbourat, neni to hromada papirku za ktere si v pondeli jeste koupite novy byt a za tyden budou mit hodnotu par kilo masa. Muzete si myslet, ze jsem cvok, ale nikomu neskodim a se svymi penezi nakladam tak, abych ja byla spokojena

michalverner
hodnocení

0x

Pamětní mince nekupovat...pokud budete prodávat budete muset hledat nějakého sběratele a nebo proděláte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]