Nejste přihlášen/a.
Ahojky jsem tady poprvé a mám dotaz na nemoc která se jemnuje latentní tetanie.
Našla jem na internetu několik odkazů ,ale přesně nikde není řečeno zda se dá tato nemoc něčím přímím léčit.
Vyčetla jsem si pomocné léky která dodává firma Finclub a jmenují se awenamax a piimax pro-v.Bohužel je to docela drahá léčba tudíž bych velice nerada koupila něco na co si někdo eventuelně dělá jen reklamu jak to bývá ,prot se ptám tady na vašich stránkách zda nevíte něco o téhle nemoci a jak je nejuspěšnější ji lečit pokud enní známa přičina.
Děkuji zbytek ohledně nemoci nebo jiné podrobnosti napíši později.
Děkuji za brzskou odpověd mějte se hezky a přeji krásný den všem.
Nepomáhá ani vápník ani hořčík.Lečím se už od 97 roku.
Stav se mis trašně zhoršil mám příšerné křeče až do kolabových stavů ,ale naštěstí než skolabuji zaberou léky.
Beru už dlouho ruzne léky nyní cipralex.Ktomu několik pomocných léků magnezium a pirydoxyn vitamin b vinjekcích mám už pošlé snad všechny vyšetření a nikde nic.
Nepiji alkohol vubec několik let nekouřím nepiji kávu.
Problémi se horší.Nikde mizatím nenašli příčinu.
Zitra jdu na magnetickou rezonanci uvidíme co dál.
Děkuji za odpovědi
jiste poslali mne uplne vsude a nacpali tisice leku.
neco bylo priserne brat a mela jsme ztoho strasne nezadouci ucinky neco malinko zabyralo .
nyni beru cipralex muj stav se malinko zlepsil ,ale stale to neni ono.
prosla jsme si jiz nekolik set vysetreni sono snad celeho tela ct mozku magneticka rezonance mozku.
odbery krvy snad na vse a mereni ruznych veci.
jeste jdu asi na tri vysetreni jinak zatim mam relativne vse v normalu.
nizzsi tlak a obrnu na hlasivce pupilotomii na leve zornici a latentni tetanii ktomu trpim kinetozou a agorafobii a silnou alergii zejmena na pili a kocky ale spoustu dalsich veci vcetne lehkeho astmatu.
toje asi tak vse comi zjistili.
momentalne mi pomaha jedna pani ktera ma take latentni tetanii beru cipralex a ktomu skusim brat kapky awenamax ktere mi poradila uvidime co bude dal spozdravem xixe.
jakoukoli zkusenost stouto nemoci ci radu mi prosim napiste. dekuji vsme predem
Ahoj jmenuji se Věra, mám Latentní tenánii ze sindromem epilepsie nikdo si semnou u´ž neví rady.Byla jsem snad na včech vyšetřeních a ve všech nemocnicích(¨Praha,Brno,Olomouc,Ostrava...)a nikde si semnou neví rady byla k vůli mě svoláno i koncílium lékařů s významných nemocnicí ale ti ode mne dávají ruce pryč.Mám plný ivalidní důchod a ke všemu mi začali odcházet klouby tak jsem dostala berle a ted jdu na operaci.Mám mnoho doktorů od Psychiatrů až po neurology ale ti jen pořád skouší sámé léky po kterých je mi ještě hůř,skoušela sem i bylinky ale taky nic!K tomu všemu jsem začala dostávat deprese a stavy úzkosti! Začalo to předněkolika lety silnými mygrénami a postoupilo to až sem,ted mívám záchvát kdy stratím vjedomí dostanu obrovský třes a křeče do těla,dostávám na to magnézium a apaurin v injekcích ale to už také přestává pohát!
tak vás prosím jestli mátě někdo to samé co já tak mi prosím napište a podělte se semnou se svými skušenostmi a co vám pomáhá
děkuji předem za odpovjed!
A jinak všem přeji brzké uzdravení!
Ahojky moc děkuji za odpověd.Na neurologii chodím a na psychyatrii taky a psychylogii také ,ale spíše mi napíši léky a to je tak celé.
Homeopatije je sice super ,ale promě finančně nedostupná.
Sem natom jak zdravotně tak finančně dost zle a ,když si někde napíšete o pomoc tak se Vám lidi vysmějí ,že si vymýšlíte ,že to není možné a ,že tohle skusí také.
Je to zlí co je tohle za svět ,ale nedá se nic dělat.
Itak děkuji moc a přeji štěstí všem kteří se mi snažíte pomoci i těm kteří jen nevědí a časem pochopí.Spozdravem xixe
Zdravím všechny co trpí nemocí latentní tetanii.Asi před šesti lety jsem úplně zničeho nic onemocněla toutou nemocí.Dnes asi vím čím to,že mě postihla.Mohu nabídnout tuto zkušenost.Vyhnout se úplně konzumaci alkoholu,kouření,a změnit styl života.V té době jsem hodně pila alkohol,kouřila,málo jedla a spala.K tomu jsem měla spoustů problému o kterých jsem si myslela,že jsou neřešitelné.Přidal se nadměrný stres a únava.Dělala jsem na hospodě 24hodin denně.Moje tělo to nevydrželo a dostavil se kolaps.Minerály hořčík,draslík a vápník jsem měla na bodě nula.Nejenom že jsem brala magnezium a vápník,ale navštívila jsem i psichiatra,který mi předepsal Zoloft a protiaden.Hodně jsem spala a pomalu jsem měnila svůj styl života.kromě bušení srdce a chvění v celém těle jsem měla i křeče.V žádném případě nemyslet negativně ale naopak,snažit se myslet,že to nic není,rozchodit to,studené obklady,a mít po ruce někoho,ským si můžete povídat.Velice důležité je mít někoho blízkého.Mívala jsem i strach z okolí a hlavně ze samoty.Dnes je mi fajn,jen občas někdy se mi trochu ozve srdíčko,ale jen když mám velikou trému,nebo se nervnu.To je má zkušenost s touto nemocí.Lékařská diagnoza byla latentní tetanie III. stádia.Chvění kolem brady a úst.Přeji brzké uzdravení.A jestli mohu poradit,opravdu úsměv léčí.Žádné katastrofické filmy ani zprávy,jen samá pozitiva a hlavně pozitivně myslet.Nejsem žádný blázen,je mi 32let a mám tři děti a vím o čem píšu,protože tenkrát jsem k vůli téhle nemoci se nemohla pořádně starat o děti.
Ahojky vsem za odpovědi hodně to člověku pomáhá.
Problém je vtom já nikdy vživotě alkohol nepila kouřila jsem tak před 8 lety a to už je dost dávno.
Nyní nepiji ,nekouřím , nepiji kafe nejím nezdravé věci a snažím sejíst a pít jen zdravě a taky chodit spát a vstávat pravidelně.
Nemocná jsem na spoustu věcí už 7 let a od toho co jsem přestala kouřit jsme spíše nemocná více a více
Mám latentní tetanii stupen 7!
Mám toho mnohem více ,ale to jsem tady už myslím popisovala.
Psychyatr mi napsal nějaké léky dále taky neurolog a beru magnezka a vše potřebné.
záchvaty jsem měla přímo příšerné celé mé těo se dostalo do křeče včetně mozku a srdce.
Nemohla sem dýchat a strácela jsem vědomí nevěděla jsme co se semnou vůbec děje vdobě záchvatu.
Jela zamnou rychlá napíchali mi injekce a řekli ,že se stím musím naučit žít to samé i doktoři.
Bohužel se stím moc žít nedá mám jedno dítě naštěstí mi pomahájí rodiče a přítel a dítě je už větší takže spoustu věcí zvládne samo.
Při záchvatu jeto velmi zlé nemužete nikam cestovat nikam chodit skoro sem zavřená doma jako vězen.
Je mi stále nevolno srdce ani nemluvím a když přijde to největší je to vážně mazec.
Bohužel se to nijak nelepší jen záchvaty díky cipralexu a magnesku a pirydoxinu vitaminu b12 a při záchvatech pomocnému léku v tubě jeto lepší a zabere to rychleji takže záchvat netrvá dlouho.
Jinak jeto boj žít se stím moc nedá a ipřesto ,že se snažím vše dodržet jak má nějak moc to neklape.
I tak díky všem za rady a pomoc a snad bude líp jen nevím kdy.
Přeju jen štěstíčko a zdravíčko všem)
Když jsme u tý psychiky. Mě hodně pomáhá čtení, čehokoliv. Nebo parta dobrejch kamarádů, který vědí vo co de a pomáhaj ti, nelitujou tě. Ta zmínka o pozitivní myšlení mě vždycky rozesměje, nikdy jsem tomu nevěřil, ale fakt to pomáhá, ale chce to čas a chtít. Je to stejný jako s akupunkturou, taky sem tomu vůbec nevěřil a pomáhá mi. Člověk nikdy neví kde nebo kdo nebo co mu pomůže. Někdy to je dost překvapující.
Přeji hodně zdraví a eláni do života
Ahojky díky za odpověd a za pomoc.já moc nečtu díky cilindru na levém oku a pupilotomii mě oči docela dost bolí ,ale čtu ráda ruzné věci takže pokud jde přečtu si něco.
Sem nerv a uničeho moc nevydržím
Přátelé mám ,ale sem hodně unavená a tak sme pak ráda ,že jdu ležet a spát.
Myslím stále nato ,že at se stane cokoli nějak to prostě dopadne a ještě se nestalo aby to nějak nedopadlo a nikdy nebylo tak zle aby nemohlo bejt ještě hůř.
A celkově sme docela flegmatik a pohodář ,ale jak mám někde čekat sedět sme nerv jak hrom.
Často sme unavená stále mám pocit na omdlení a vůbec jeto dost na prd
Já na akupunktuře byla a,le moc mit o nepomohlo asi to byde tím ,že mi neléčili přímo jednu věc nebo sme si vybrala špatného doktora nevím.
Uvidíme jak mi dopadnou testy z interny.
Zatím se mějte a přeju jen štěstí a zdravý.
Ahojky díky za všechnu pomoc.
Moc ven nechodím mám dost velké zdravotní problémi a jemi často špatně mívám často záchvaty a nebo kolabující stavy.
Momentálně mi vyšetřijí srdce jestli není hlavní příčina vněm bohužel mám nedomikavost chlopně a ještě další nedostatky srdeční sníženy všechny srdeční funkce a atd.
Zítra jdu na další vyšetření uvidíme co mi řeknou.
Dnes jsem se dusila a začla jsme mít silnou srdeční arytmii nemohla jsem dýchat a vůbec celkově prostě jeto dost špatné ,ale snad se to všechno vyřeší.
Kromě srdečních problémů mám ještě silnou alergii a astma ,pupilotomii na levém oku a obrnu na pravé hlasivce.
Latentní tetanii má asi rok silnou předtím asi od 98 roku slabá.
jinak mám nízkou hladinu serotoninu v mozku a toje asi tak vše teda myslím.
Všechno je docela oki dáse stím žít ,ale těžko záchavty jsou hodně nechutný a vůbec člověku je dost zle takže jak si psala nejde se ani postarat o děti.
Jinak kamarády a kamarádky mám ,ale jak píšu ven nechodím bohužel.
A celkově když je člověku stále na omdlení a pak má takové stavy ,že muže den trávit jen vpostely těžko někde vběhat.
Snad bude líp já věřím ,že jo ky to nevím ,ale bude.
Přeju všem jen zdravíčko a štěstíčko mějte se a smějte se a všem moc děkuji s pozdravem xixe
Ahojky díky za odpověd a radu.Já taky beru cipralex už docela dlouho ne tak dlouho jako ty brala jsem citalex a nyní jsem přešla na cipralex a ktomu beru na zachvaty diazepam rectal a ještě i v tabletách ,ale tenhle lék je bohužel návykový což mi docela vadí.
Jinakten rivotril je prý taky návykový?
Já se lečím jak u psychyatra tak u neurologa a na alergologii s alergiemi a astmatem a také nyní mi dělají soustu testů ze srdcem mám sním ted docela dost problémi a dostávám díky tomu velmi často tetanické zachváty a do st silného rázu.
Naštěstí už to docela rychle rozpoznám a rectal zabírá poměrně rychle takže to nedojde do nejhoršího stadia,ale nemohu nikam mimo dům ,na žádné výlety dovolenou ani podobné věci nikam sdítětem sama a doma taky ne pokud bych dostala záchvat a nikdo by umě nebyl mohla bych skolabovat.
Snad se to zlepší nevím kdy ,ale věřím ,že ano jinak sme oběhala všechny doktory snad všechny netové stránky a ptala se kde se dalo a zjistila poměrně všude to samé hlavně klid srovnat se stím zvyknout si a naučit se stím žít.
Hlavní je psychyatr a magnezium nijak nepomáhá.
Ale jak se dát dokupi psychycky když má člověk tolik problému to vážně netuším.
Ale snažím se a držím Vám všem pěstičky aby i Vám bylo dobře.
Přeju jen zdravíčko a štěstíčko a děkuji všem.
Rivotril návykoví myslím není, na rozdíl od Lexaurinu. Jsem stále zastáncem léčení psychiky ve tvém případě, ale jak vidíš a čteš pomáhí to i jiným. Rivotril je dobré brát na noc. Co zkusit alternativní medicínu, akupunkturu, homeopatika, relaxační masáže, třeba i léčitele a tak dále. Něco zabrat prostě musí, když ne obíhání doktorů. Moc rád bych Ti nějak pomohl.
Přeju klídek, pohodu, žádný stres a hlavně zdraví.
Moc dekuji za pomoc a všechny rady.
Homeopatie nebyla vubec špatná ,ale je strašně drahá.Jiné lečby sem skoušela jen chvíli akupunktura mi nijak nepomohla možná to chce jiného doktora co to lépe umí ,ale s homeopatií sem byla spokojená jenže ty finance toje vážně moc.
Od firmy finclube vyrobky jsou taky hodne dobré ale zase ta cena bohužel vše je dost drahé.
Jinak je pravda že magnezko nijak moc nepomáhá ,ale je lepší je sem tma brát aspon se to nezhoršuje.Pokud se totedy ještě má kam zhoršit.
Jinak ten cipralex je hodně dobrý hodně mi pomohl a,le nepřestalo to uplně a navíc mám ted šílené vyrážky nejen v obličeji ,ale i všude po těle.Sem dost alergická možná jetotím netuším.
Hlavní je že záchvaty nejsou tak časté jinak by to člověk vážně už nedal.
Rivotril se zeptám svého lekaře a uvidíme co mi nato řekne.
Dneska jsem byla na vyšetření strdce hodnocení mi dojde za14dnů tak uvidíme co bude dál.
Jinak přeju všem jen zdraví jetoto nejduležitější co máme a štěstíčko
Važte si svého zdravíčka ničím se nedá nahradit.
Děkuji všem moc za pomoc.
Ahojky ja se lecim na tetanii teprve kratce ze sylnymi zachvaty lehke mam uz od roku 97 ,ale nyni se me strasne zhorsili.Bohuzel mi nepomahalo vubec nic a zachvaty byli castejsi a castejsi a na silne zachvaty mi doktori prijeli pichnout diazepam coz je dost navykova vec ,ale asi jedina ,ktera vtehle situaci opravdu pomuze.
Pri slabem zachvatu se ztoho dostanu pomerne rychle pokud si vezmu na buseni srdce trimepranol a rozpustim sacek magnesolu ,ktery mi pise neurolog a pomalu ho vypiji ve sklenici vody pokud neni magnosol coz momentalne neni kdostani dam si magnezii jako pises ty a je pravda ,ze je opravdu mnohem ucinejsi nez magnezium v tabletach to nezabira skoro vubec.
Je taky celkem dobre magnezium ktere se rozpousti ve vode maji jej vlekarne.
Jinak sem docela optimista ,ale jakmile me chytne zachvat kde stracim vedomi nevim co se sdemnou deje a jak spodem tak horem jde zeme vse ven a nezbyva nez injekce je to opravdu zle a po takovem zachvatu je clovek jako zmlaceny a nenapada ho nic nez radeji nebyt vubec.
Je pravda ,ze lidi teri to nezazili to nepochopi a jen se vysmeji.
Dekuji za prispevek a pokud chces klidne mi napis na muj email budu rada.
Presne jak pises staci si pri myrnem zachvatu promluvit snekym kdo jim take trpi a hned lepe.
Preju jen zdravicko at se to jen lepsi a verte bude lipjen jeste nevim kdy
Ahojky.
Bohuzel se presne nevi co je hlavni pricinou tetanie a jejich zachvatu ,ale je pravda ,ze psychyka natom hraje velikou roli ,ale ne uplnou.
Ja jsem byla velmi dlouho scela v pohode a stale jsme mela obcas zachvaty uplne zniceho nic hlavne vnoci.
Zjistovala jsem si vsude kde se dalo vse o teto nemoci a zatim vim jen to ,ze je to scasti psychyka z velike casti je to nedostatek magnezia a pyridoxinu!Pokud berete jen magnezium musite knemu brat pirydoxin jinak je scela neuciny a naopak muze ponem bolet hlava a podobne dost neprijemne veci.
Pokud berete magnesol vsaccich rospustny(ktery bohuzel momentalne nikde neni!)a je velmi ucinny knemu pirydoxin brat nemusite!
Me nepomahalo vubec nic mela sem zachvaty obden a brala jsem na ne diazepam rectal coz je diazepam do konecniku ,ktery zabyra velice rychle a uvolnuje okamzite krece takze nezkolabujete.
Bohuzel je dost navykovi takze sme ze strachu prezivala krece az do doby kdy se to opravdu nedalo vydrzet.
Nyni beru lek ktery se jmenuje CIPRALEX.
poradil mi ho na internetu jeden pan ktery mel sylne zachvaty a tohle mu pomohlo.
Myslim ,ze i me pomohl ,ale bohuzel ne scela navic ma take nezadouci vedlejsi ucinky ,ktere nejsou zrovna prijemne ,ale stale lepsi nez zachvaty.
Ktomu beru magnesol v saccich kdyz neni tak magnezium tablety a pirydoxin (vitamin b6)casto si kupuji bekomplex forte a semtam chodim na injekce vitaminu b 12.
Jak psala slecna nebo pani nahore i magnezka je velmi ucinna ,ale neleci jen pomuze od krece.
Ja mivam silne zachvaty dostanu krec vnoci kdy se zbudim a krec mam od srdecniho svalu do mozku takze pres celou pater jako bych byla ochrnuta se nemohu hybat jen se tresu a kroutim.
Vpodstate nevimam takze nedokazu popsat zda je to strach ,bolest ,nebo jen ten nejstrasnejsi zazitek vtom okamziku.
Vzy je hlavni ,ze se nanen neumira je sice pravda ze ma klabujici stavy ,ale dycham si do sacku vse za pomoci pritele ktery mi drzi sacek poda analne lek a celou dobu name mluvi a masyruje telo aby se uvolnili krece nez zabere lek.
Bohuzel semnou nemuze moc hybat protoze krec ktera prechazi pres krcni pater od srdce do mozku je velmi silna a pri jakemkoli pohybu hlavy hrozi zkolabovani.
Takze pokud zeme jde kreci ktera vse vytlacuje vse ven neda se jinak nez primo na miste.
Bohuzel se take dusim nejde o krec do jazyka ,ale o celkove stazeni prudusnice a krku proto se dycha do sacku navic jsem alergicka s astmatem takze pokud jeto mozne striknu si ventolin a pak se mi lepe dycha ,ale pri kreci bohuzel nepomuze opravdu NIC!
Jedinne co je skutecne ucine a navykove je diazepam rectal je to 5 tubycek v krabicce ktere vam napise neurolog na tak silne zachvaty.
A magnesol vsaccich.
Kazdemu pry pomaha neco jineho takze skousejte obejdete vsechny doktory a verte ze se to spravy!
Chce to hlavne klid dostatek spanku ,pravidelne jist a nepremahat se zbytecne.
Skuste treba ten cipralex ,ale nevim nakazdeho to asi muze pusobyt jinak.
Pokud muzes napis me na email nebo tva pritelkyne rada ji poradim a poradim se take sni!
Timhle vsim se to da zmirnit ,ale ne vylecit!
Kapky od finclubu avenamax mi take velmi pomohli bohuzel jsou cenove ponekud drazsi.
Urcite se ozvi probereme to a snad se najde nejake reseni alespon zmirneni.
Preji vsem jen zdravicko a pohodu a at se vam dari!Verte bude lip a ono bude!
Hlavni je ze stale zijeme i kdyz skolabujeme zase se zvedneme a pujdeme dal.Proste se musime naucit stimhle zit.
Ahoj,je mi 35 let,první příznaky jsem měl na vojně,tenkrát ve spojení se zánětem ledvin.
Později se mi to opakovalo zhruba 2x do roka.Většinou při myšlence na něco z čeho jsem měl trému.Začal jsem být nervozní,neklid.špátně jsem dýchal-spíše rychle,třes rukou,později stuhnutí čelistí,třes rukou,stuhnutí nohou,hlava jako by se mi točila,ale na zvracení mi nebylo,při těžkých záchvatech nemožno se soustředit na nic,ale nejhorší ten třes,neklid a špatné dýchání.
Doslova šok.Letos se mi to vrátilo několikrát,obzvlášť dva silné záchvaty po probdělé noci spojené s konzumací většího množství alkoholu-svatba,poté asi 14 dní asi 2x a to i přes abstinenci.Nyní piji magnesii,tablety magnesium lactici,na záchvat Lexaurin 3,uvidíme jak dál,ale při záchvatu jsem myslel že je po mě.
Mám Iga nefropatii na ledvinách,a problémy s páteří.Měřím 191 cm,vážím 99 kg,VŠ,problémy s rodiči u kterých bydlím,práce duševní,časté vypětí...
Myslím,že to je hlavně o psychice,vždy jsem dostla záchvat ve spojení s myšlenkou na nějakou překážku.
Nějak to musím překlenout,přeji i Vám,musíme bojovat...
Ahoj,
hledala jsem na internetu něco o tetanii a Vy jste první zajímavý server na který jsem narazila. Před rokem mi také zjistili tetanii, ale manifestní. Mám problémy s rukama, nemohu udržet věci, míchat vařečkou a když držím příbor, třepou se mi ruce více než mé 85 leté babičce. Není to samozřejmě pořád, ale skoro... Také čas od času nemohu pohnout rukou nebo nohou, chvěju se celá a srdce vyvádí jak při posledním tažení. Před 3 týdny jsem byla na magnet. resonanci a tam mi zjistili nějaké"blíže neidentifikovatelné tečky v bílé kůře mozkové". Neví co to je, tak to za rok chtějí znova zopakovat. Taky jsem dostala nové léky: Calcium,Pyridoxin, Magnerot a Sertralin. Zdá se mi toho dost... Také mne doktor poslal na ultrazvuk krčních tepen. Myslí, že by to mohla být ta příčina ...
Každopádně když čtu Vaše příspěvky , tak mě těší - pokud to tak mohu říct - že nejsem sama takový"aušus"jak se někdy žertovně vyjadřuje můj manžel.
Také bych chtělA říct, že jsem optimista , ale někdy má člověk opravdu strach jestli to už není konec.
Děkuju moc za odpověď! Já jsem právě nikde nenašla, že by se měla držet nějaká dieta, ale bavila jsem se o tetanii se svou profesorkou zdravotních nauk a ta mi právě řekla, že její kamarád má silnou formu tetanie a musí držet velmi přísnou dietu. Ale bohužel nevěděla jakou. Tak mě to zmátlo.. Vím, že má jíst hodně potravin s horčíkem, jako jsou ořechy, listová zelenina apod, ale co se jíst nemá, to nikde není. Mně je právě taky špatně, když se přejím. Přesně jako u tebe se mi z toho rozjede záchvat.. Takže se snažím nepřejídat. A stejně tak tělo reaguje, když sním hodně sladkého. Ale musí to být tak půl tabulky čokolády. Je to zajímavé a moc bych se o tom chtěla dozvědět víc..
Děkuju moc za přání! Je to opravdu těžký boj, někdy mám pocit, že to nezvládnu, ale pak je období, kdy je o hodně líp a já jsem zase optimistická.. Taky přeju moc štěstí a síly!
Ahoj všem,
moje problémy jsou zcela banální proti těm vašim, jak to tady čtu. Před 3 lety (po porodu) mi začaly trnout ruce, byla jsem na ortopedii, kde se nic neprokázalo. Dál jsem to neřešila, protože problémy odeznívaly a zase se objevovaly sporadicky a slabě. Teď mi trnou ruce, výjimečně okolí úst a malinko nohy. Na neurologii silně pozitivní test na tetanii, jinak nic. Dali mi Magnosolv. Je možné, že vše zůstane v této minimální formě nebo nemoc vždycky prograduje? Tohle jsem se nikde nedočetla. Znamená to vlastně vůbec, že mám tetanii? Jestli někdo víte, prosím, napište mi. Díky. Přeju všem hodně zdraví!
Děkuji moc za odpověď.O závislosti na diazepamu toho vím víc,než bych chtěla,protože dcerka ho užívala tři roky v tabletkách každý den.No a potom při jednom záchvatu jí ho nemohli vysadit,bylo to hodně kruté,zvlášť pro ni a to nemluvím o tom,co na to její psychika...Nakonec to zvládla,je to velká bojovnice.Proto pozor na užívání diazepamu!.Brát ho jen v opravdu nutných případech!
Zajímalo by mě,jak se provádějí testy na určení této nemoci,jestli je nutno být hospitalizovaný v nemocnici nebo jestli to jsou jenom krevní testy,vlastně o tom nic nevím.
Chtěla bych se zeptat,jestli se při takové nemoci dá chodit do práce?Asi ale ne.Nedovedu si to dost dobře představit.
Ještě by mě zajímalo,jaký lékař vás vlastně léčí,jestli neurolog nebo psychiatr nebo kam se obrátit?
Jinak dcera má stanovený režim,který dodržujeme,jinak to ani nejde,pokud má být v relativně dobrém stavu.A její stav se o něco zlepšil díky Citalecu.
Při záchvatech bývají vždycky křeče nebo nemusí být?
Děkuji moc za odpovědi i za váš čas.Přeji moc a moc krásných dnů a moc a moc síly k překonání problémů.
Jane
Vyšetření EEG a EMG na neurologii´+ krevní testy (hořčík) prokáží TETANII.
Záchvaty tetanie mne postihly asi půl roku po ukončení vleklých životních změn spojených se stresem a beznadějí. V té době jsem si myslela, že konečně můj život bude trochu klidný.Nikdy předtím jsem však neslyšela o nemoci latentní,neboneurogenní tetanie. Když jsem poprvé pocítila všechny ty šílené, tady už mnohokrát popsané stavy, byla jsem přesvědčená, že je to můj konec.Neviděla jsem žádné východisko, nikdo neuměl poradit a jedna lékařka to nazvala"nemocí histerek".
Myslím, že jsem celkově silný člověk,pevně stojící na zemi-určitě né histerka. Bylo mi fakt z toho všeho nanic. Cpala jsem do sebe Magnézium (úplně bezvýsledně). Myslím,že co mi pomohlo byl Citalec (není návykový) a taky v akutních stavech Neurol.
Dnes je to už skoro 2 roky a zatím se mi to neopakuje.Myslím,že to už dokážu i rozpoznat-včas se nadopovat a pak na to hlavně nemyslet.
Přeji všem stejně postiženým hodně síly na boj s tímto"onemocněním duše"!
Milá xixe,tak teď už jsem možná trochu v obraze.Ty vyšetření,která jste mi tady popsala,tak ty všechny dcerka už absolvovala,ještě když byla malá a začala tyto záchvaty mít.Vlastně nikdy nic stoprocentního nezjistili.Akorát po vašem popisu všech vyšetřeních jsem zjistila,nač všechno byla vyšetřována,protože doktoři mi nikdy nic pořádně neřekli,a to jsem se musela sama ptát,co jí vlastně je,sami nic neřekli.
Jinak její potíže jsou už od narození,měla jsem problémové těhotenství,takže se už tak narodila.Možná že prožila nějaký stres jako plod.Řekli nám akorát,že jako plod prodělala mozkovou obrnu,její vývoj byl a je celkově opožděný,ale je to dívenka čiperná a šťastná.
Ten diazepam dostala tenkrát,když jí byl zjištěn zánět na slinivce a musel jí být vysazen lék na epilepsii,protože z toho ten zánět dostala.Byla to smůla,protože tento lék se běžně předepisuje na léčbu epilepsie,ale zrovna jí nesedl. No a pak už jí diazepam zůstal.Dnes už vím,že to byla chyba,ale tenkrát jsem spoustu věcí nevěděla a věřila doktorům.Taky jsem vždycky tvrdila,že záchvaty má od psychiky a na neurologii mi tvrdili,že to není možné.No a pak ,když ji nemohli zbavit toho diazepamu,tak jí pomohl Citalec.Ten jí vpodstatě zachránil život.Od té doby zvládá i stresy líp a vůbec každodenní život.Dříve nikdy nevydržela bez velkého záchvatu déle než necelé dva roky,teď tuto dobu překročila o půl roku,tak to už je výhra.Tak nám a hlavně jí to dává velkou naději.Ale fakt je,že musí být stále pod dohledem,protože je důležité předcházet záchvatům.
Možná ,že její nemoc je jiná,ale má hodně shodných bodů s tetanií,zajímám se o vše,co by mohlo její stav vysvětlit,protože je fakt,že nám spousta lidí nevěří,že má takové problémy.
Přeji vám hodně sil a klidu.
Dobrý den,dcerku vyšetřovali i na epilepsii,každého půl roku chodí na EEG,ale nikdy nic.Jen při těch těžkých záchvatech byly takové ty klasické příznaky epilepsie jako cukání končetin,upadání do bezvědomí.Abych to vysvětlila,tak při velkých záchvatech,kdy ležela na ARU,upadala opakovaně do bezvědomí právě tímto způsobem,jinak doma to tak nebývalo.Při záchvatech je spíše ochablá jakoby gumová,někdy jí cukalo koutky úst.Vyloženě křeče doma neměla.Vyšetřovali ji i na metabolické choroby,občas se tam něco našlo,bylo to ale při těch těžkých stavech,opakované kontroly nic neprokázaly.Takže se ještě nezjistilo,proč ty záchvaty jsou takhle až kómatické.Ta příčina není určena,i když od té doby ,co dostala antidepresiva,se to lepší,takže je vidět,že to bude psychika.No a taky nám hned strhli peníze ,co dostává na své postižení s odůvodněním,že už dlouho neměla záchvat.Tak tomu jsme se doma zasmáli,i když je to spíš k pláči.Na ní totiž ty její problémy nejsou až tak moc vidět,a tak vypadá skoro jako zdravé dítě.Ale co je doma ,to ví jen nejbližší,určitě to taky znáte.Ty problémy ,co má moje dcera nebo i vy,jsou totiž pro zdravé lidi dost nepochopitelné.Jak se říká-to se musí prožít,aby člověk pochopil.
A jak jste psala,že jste se narodila předčasně a byla dva měsíce v nemocnici bez mámy,že to mohlo být trauma,tak tomu věřím,já jsem za dcerou jezdila každý den asi 50km,když mě tam nechtěli nechat.Bývala jsem tam s ní od brzkého rána až do doby ,než usla.A každé ráno jsem trnula,jestli když přijedu ,bude v pořádku.Kdybych za ní nejezdila,kdoví,co by s ní bylo.Sama by tam nevydržela.A určitě by to uzdravování trvalo déle.
No snad už to bude jen a jen lepší.I vám přeji hodně zdraví a děkuji.
Ahoj Xixe,
myslím, že máš s touto nemocí velmi bohaté zkušenosti. Mohla bys mi, prosím, napsat, jestli je možné, že někoho (např. mě) brní nohy již zhruba 1/2 roku. Je tomu tak sice každý den, ale jen když se nehýbu, tedy když ležím nebo sedím. Žádné křeče jsem ale zatím neměla. Na to vyšetření jdu až 8. března, tak bych ráda věděla, na co se mám"těšit". Moc děkuji za odpověď a moc doufám a přeju Ti, aby došlo k co největšímu zlepšení.
Pa Káča
Ahoj.tohle je moje premiera na internetu,snad to zvladnu.Jsem rada, ze jsem objevila tuto diskuzi, moc mi pomohla. I kdyz u mne byla diagnostikována tetanie, neverila jsem.Ted uz si musim priznat, ze ji opravdu mam. Ted se ale nekde skrývá.První problémy zažaly před 10 lety.Udělalo se mi na omdlení.Vždycky jsem si to nějak omluvila. Pak se mi jednou ale udělalo hodně špatně.Křeče celého těla a pocit na omdlení.Volali jsme rychlou ale nic nezjistili. Podle nich jsem byla vlastně zdravá.Nicméně jsem absolvovala hodně vyšetření - nic nezjistili. Všechny nálezy v normálu. Ale mě se obtíže stupňovaly.Bylo mi 30 a cítila jsem se na 70. Po záchvatech jsem byla vždycky moc vyčerpaná. Nejhorší byla ta bezmoc. Vždycky jsem si myslela, že umřu. Rychlou už jsem ani nevolala, protože mi max píchli něco na uklidnění.Muj obvodní vždycky tvrdil, že to mám od nervů, ať se prý zklidním. Tak jsem se tak zklidnila, až jsem z toho otěhotněla.V těhotenství problémy přestaly. Bohužel se po porodu zase rychle objevily.Přestěhovali jsme se a já změnila lékaře a dostala se na neurologii.Testy potvrdily tetanii.Začala jsem uživat pravidelně ráno a večer RIVOTRIL.Píši záměrně velká písmena, protože mě opravdu změnil život. Fungovalo to.Když mi začaly tuhnou čelisti, nebo jsem se začala třást, vzala jsem Rivotril a věděla, že obtíže do 2,3 minut přestanou.To bylo před 5 lety. Jen mě trápilo, že jsem na lécich závislá. Prý Rivotril není návykový, ale já byla závislá v tom smyslu, že jsem ho musela mit stále při sobě.Když jsem náhodou zapomněla, propadala jsem panice - co když mi bude blbě. Asi před 2 lety jsem začala pracovat s energiemi - Reiki a pod. Hodně jsem na sobě pracovala a výsledek - už neberu léky. Asi 2x se mi udělalo zle,vždycky po psychickém vypětí, takže nastoupil můj přitel Rivotril.Opravdu nevím co mě uzdravilo. Zázračné energie nebo ta obrovská touha být zase"normální".Je to ale úplně fuk, hlavně že funguji.
Proto neklesejte na mysli a věřte, že bude líp.Už tu byla řeč o pozitivním myšlení.Dělá zázraky.
Snad vám můj příběh dodá trochu optimismu do života.
Přeju hlavně vnitřní klid a z toho se odvíjející zdraví.
Jitka
Ahoj Xixe.Píšeš, že je Rivotril návykový.Vidíš, a mne lékařka ujišťovala, že není. Brala jsem ho určitě dobré 3 roky.Ale pomáhal. Držím ti palce, aby se objevilo něco, co pomůže i tobě.
Já se teď snažím žít opravdu v harmonii, protože u tetanie člověk nikdy neví. Většinou přijde, když to nejmíň čekáš.
Ahoj Xixe,
moc děkuji za vyčerpávající odpověď, která mi udělala docela radost, že by to mohlo být taky od žil. To by byla parádička!
Měj se krásně a uzdravuj se!
PS: Zajímala jsi se i nějaké bylinky? Já o tom nic nevím, ale myslím si, že by na to nějaká přírodní léčba mohla taky pomoci. A nemohlo by to mít něco společného třeba s nepropustností střev, že ti prostě do krve neodcházejí minerály?
Pa Káča
HOj lidi, odmítám uvěřit že by mě mohla postihnout tetanie, ale možná je to skutečně tak..na EMG vyšetření teprve půjdu.M"že být projevem tetanie takový jakoby nervový třes?Jako byste byly z něčeho hodně vyplašení a tím pádem dostanete takovou třesavku?Tenhle stav jsem měla loni a zmizlo to samo a měla jsem cca rok klid.Teď je to zpátky, ale cítím se špatně už asi 3 týdny, dokodnce se do toho přidalo škubání v končetinách.Ono totitž asi čím víc nad sebou přemýšlím a připouštím si že by to mohla být tetan. tím je to horší paradoxně Co myslíte, může to být tetanie?Stresy žádné nemám...Je normální že to cukání je už třeba třetí den v kuse? Někdy víc a někdy méně...No je to teda pěknej shit to vám povím, ale jsem odhodlaná s tím bojovat, možná REIKI,akupunktura, homeopatie a tak.Máte někdo dobrou zkušenost s konkrétním homeopatickým přípravkem prosím?
MOc díky a doufám že budu OK.
Jooo ještě dotaz, může bejt u toho zvýšená teplota?
Chtěla jsem se ještě zeptat, jestli můžre být projevem tetanie zvýšená únava-resp. neřekla bych že to jak se cítím teĎ je únava zvýšená, mám pocit že nedojdu ani do obchodu vedle.A taky mám dost velké bolesti hlavy, tlak v očích a uši mi úplně hoří...
Co myslíš?Mám tyhle stavy už tak 10 dnů a zdá se mi že je to horší jenom...Běžím s tím k doktorce a jsem zvědavá co se mnou udělá. MOc dík ještě za help a radu
Ahojky všem,
já naštěstí tuto nemoc nemám, i když jsem si to donedávna myslela, ale vyšetření ji nepotvrdilo. Ale do té doby, než jsem se to dozvědela, jsem se o ni zajímala. Myslím, že je to spíše nemoc duševní, ze které vyplývají následné fyzické poruchy nebo nemoce. Přeju všem krásné dny bez potíží a užívejte život plnými doušky. Já mám nejspíš roztroušenou sklerozu.
Ahoj Káča
Milá Evo,
dnes jsem otevřela tyto stránky, jen opravdu náhodou. Ale jak jsem četla a četla vím, že to náhoda nebyla. Náhody neexistují.
Když se mi narodil před 23.lety syn, tak za několik měsíců poté jsem ztuhla na půl těla. Nikdo nevěděl v té době, co to je. Kamarádka mi domluvila vyšetření v nemocnici. Výsledek zněl přesně: latentní tetanie. Známí i lékaři mě měli za blázna, dnes jsou na tom někteří podobně.Užívám hořčík, diazepam, někdy Xanax, ale nic to neřeší- a jsou chvíle, kdy voláme RZP.
8 let po narození syna mi zemřel manžel, maminka i manželova babička. Neměli jsme peníze a já práci. Nebylo co jíst a synek byl malý. Prodala jsem co se dalo, i snubní prstýnky. Ztratila jsem"přátele"( dnes běžný jev). Do toho řádila latentní tetanie, co to dalo ( křeče, bolest srdce, bušení srdce, špatný dech atd,atd..) Myslela jsem, že jsem na dně. Nebyla. Latentní tetanie mi ztrpčuje život dál, ale našla jsem si práci, syn studuje VŠ, já mám dost vysoký příjem na to, abych mohla začít stavět dům a i"přátelé se vrátili"- závidět: auto, dům, úsměv...
Dnes je mi 51 roků a ty jsi mi dala dárek a ani o tom nevíš. Naději. Zkusila jsem všechno možné, přes léky, diety. Za 23 let toho bylo hodně, jen homeopatii a Reiky ještě ne.
Ještě jednou ti děkuji za tvůj dárek a děkuji za to, že jsi...
Nic není náhoda. Fany
Ahoj Alčo,
máš asi úplnou pravdu pořád na to nemyslet - máme s přítelem ouledně toho celkem spor, on pořád tvrdí"nemysli na to, relaxuj, bav se, víra tvá Tě uzdraví"něco na tom určitě je s tím souhlasím a jsem ráda že ho mám...někdy ale člověka tyhle divné příznaky vyplaší...Prosím tě co je to ta Breussova masáž?Já jsem totiž slyšela že takové příznaky jako jsou u tetanie, můžou dělat zádové blokace... Jinak myslím že mě moře pomáhá na 110%...po psychické stránce tedy.Jiank já taky pozoruju zhoršení ( pokud se to tak dá nazvat...žádné vyložené záchavty nemám, spíš stavy únavy, brnění hlavy a cukání ve svalech) kolem jara...loni mě tyhle stavy chytly v dubnu, letos už koncem února...ale příchodem jara, léta to určitě zmizí
Mějte se taky moc pěkně.Ještě se chci zeptat byl někdo z Vás na magnet.rezonanci,není to nepříjemnééé?Nevím jestli si mám vyžádat todle vyšetření u neurologa...tunel fakt nemusím :P Alčo chci se zeptat jestli pociťuješ taky slabost v nohách?Něco mezi slabou křečí a únavou a těžkáma nohama? DIKES a mějte hezký den!
Ahoj holky, jsem tu poprvé a jak tak koukám, to je hrůza co lidiček má problémy s latentní tetaníí. Já myslela, že jsem na tom tak blbě jenom já. Pořád se třepu jako ratlík, brním, stahuje se mi to n hrudníku a letí mi to až do krku. No hrůza. Už se s tou bestíí trápím s přestávkou asi 12 let. Asi 3 roky mi nic nebylo a tak si říkám, že jsem v tu dobu měla velké starosti, že jsem na tetanii zapoměla. Prostě jsem na ni nemyslela. Ale pak se objevila znovu. Většinou je mi blbě, když jsem v klidu. Když má fofry tak je to relativně dobrý, nebo při sexu mi to nic nedělá. Ale jak se dostanu do klidu, je zle. A nejvíc v noci. Holky, rychlou už jsem volala několikrát, ale jednou se mi stalo, že mi bylo opět tak blbě, že se to nedalo vydržet a tak jsem zavolala rychlou a když přijeli, tak jsem jen mezi zuby procedila, že nemužu dýchat a doktor jak mi píchal do žíly hořčík, tak říká: tohle popadlo včera moji ženu, právě při sexu. Ale za chvíli to bylo dobrý- dal jsem ji taky hořčík. Jak mi bylo blbě, tak jsem se musela smát. Chtěla bych vědět, jestli je Vám taky zle až v klidu, nebo jiiž při pohybu.
Ahojky Klára
P.S. držte se , tu nemoc musíme porazit!
A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli s vám taky točí hlava, je vám na zvracení, blí vás oči a máte průjem?
( srdcebi bušívá, někdy mě bolí, ale byla jsem na zátěžovém testu a prý dobry. tak se dál láduju hořčíkem).
Ale jak jsem četla vaše psaní, mám jen diazepam, když je mi zle a trimepranol, když mi buší srdce. Tak nevím, jestli mám zajít za psycholožkou. Poraďte...
Klára
Ahoj Jani,
na eeg jsem byla i v tunelu a nic. Štítnou žlázu mám prý v pořádku, ale od rána mám pocit, jako když mě někdo stahuje ručníkem na krku a na hrudníku se mi to stahuje.
Už z toho blbnu. vyšetření jsem prošla hromadu a zjistili mi jen horní hranici cukru a málo toho hodného chlesterolu, co obsahují ryby. Tak se cpu rybama a piju Alveo. Je to velmi otravná nemoc nejen pro mě. Nevím, co ty homeopatika. Chtěla bych být alespoň trochu v normálu. Však jistě víš o čem mluvím.
Klára
Ahoj Jani,
to jsem dnes dopadla, celý týden jsem myslela, že to zvládnu a nakonec jsem musela na pohotovost. Píchli mi hořčík a něco na uklidnění. Fuj, to bylo hnusný. Napiš mi prosím, jestli taky celá ztuhneš, nemúžeš mluvit, točí se ti hlava a co s tím děláš, že nepotřebuješ v ten moment doktora. Já myslím, že mi pomohlo to na uklidnění víc než ten hořčík. Tak nevím, jestli si mám když mi je zle vzít raději diazepam.
Domluvila jsem si schůzku s léčitelkou ( pracuje v tomto oboru už 15 let a je fakt dobrá), která se zabývá léčbou hoeopatiky. Není taky nejlevnější, ale já ji věřím.
Tak ti dám vědět, jak to se mnou pokračuje.
Přála bych ti, aby ti bylo už konečně taky troch líp, ale jsi velký bojovník i když člověk tomu někdy dost propadá.
Drž se! Musíme nad tím vyzrát. Přece nebudeme mít rozpíchané zadky a zničený žaludek.:D
Držím ti palce, vřechny co mám (4).
Klára
Mám tetanii už asi 6 let,ale asi 2 roky už neberu magnezko ani pyridoxin ...vše bylo ok,ale asi před 14 dny jsem dostal po odpolední směně dvě velmi silné rány do středu hrudi,takovou bolest na prsou jsem ještě nikdy nezažil.Prvně mě napadlo,že to bude od srdce.Tato bolest mi nakonec vydržela 3 dny,lékaři si mysleli,že je to štítná žláza,po odběrech krve ale zjistili,že na vině je něco neurologického původu.
Chystám se tedy znovu navštívit neurologa (asi mě moc nepochválí,že přicházím po takové době).Taky musím zmínit,že pracuji na směny,velký stres a fyzická zátěž,občas troška alkoholu (cca jednou za 14 dnů) a občas i cigaretka,jedna káva denně.
Problémy mám i s bolestí hlavy,není to časté,ale 1 týdně ano.
Velmi mi ale pomáhá masáž zad,je to super relax a většinou ustoupí i bolest hlavy.
Ahoj Jani,
kdyz jsem cetla tvoje rádky, zjistila jsem, ze máme podobné stavy, jen jsem si myslela,
ze mi pomuze hlavne horcík. Ale jak to sleduji, musí být k tomu hlavne neco na uklidnení.
Já jsem ted hodne pretazená, tak asi proto je mi casateji hur.(písu bez hácku, protoze pisu na pocítaci mého syna a mu blbne klávesnice).
Jsi hodna, ze jsi mi tak pekne odpovedela. Vís, doktor toho moc nerekne a já se pak domnívám a nevím jak na to.
Ty záchvaty más opravdu hodne blbé, ale já verím, ze na to vyzrajeme!
Bojuj dál, nevzdávej to! Pokud budu moct, tak ti taky poradím, co jsem s tím udelala.
Nevím, jestli jsi se dívala na 13 komnatu s Hankou Zagorovou, jak tam ríkala, ze mela jiz vsechny zily rozozpichane od transfuze krve za za léta a hlíhala si alespon tu jednu co ji zbyla. Az ji jednou doporucila kamarádka lecitele. Ten ji vyposlechnul, vysetril a rekl, ze to pujde. Donesl ji hromadu bylin, které dodnes uzívá a na transplantaci krve nebyla jiz 3 roky! Predtím chodila kazdy mesic. To je co? Já jdu k té lécitelce a hluboce verím, ze mi pomuze. Lékari si myslím, ze jsou v tomto bezradní. Oni sami neví. Vem si jen tu vec, jak zdrave zijes a takovou dobu! To by jsi uz musela byt jak rybicka! A prece se ti to vrací. Jsem ráda, ze si muzeme alespon takhle pokecat o tom, co nám suzuje zivot.
Drzím ti palce a my na to vyzrajeme!:D
Klárka
Ahoj Jani,
dnes jsem byla u lécitelky, která pracuje hlavne s homeopatiky a bylinami. Namíchala mi homeopatika a objednala na 7.cervna, protoze toho má hodne. Jsem ráda, ze me vubec vzala. Ale já jsem k ní chodila jiz dríve, tak jsme se domluvily. Ona je u nás hodne známá a i doktori se za ní chodí radit, pokud se ocitnou v patové situaci. Já verím, ze mi pomuze.
A drahá vubec nabyla.
Vís, já pocítám taky kazdou korunu a opravdu nechtela moc.
Dám ti vedet, jak to pomáhá, jak se cítím. Ono to asi nejde hned. Tak musím vydrzet...
Jani, já ti preji, aby ti bylo stále lépe a jestli to pomuze me, tak tobe také. Kdyz budes chtít a já sama na sobe poznám, ze to funguje, mohla by pomoci i tobe.
Hezký zbytek toho dnesního nádherného dne a uzij si hezký vecer.
Klára
Ahoj všichni,
Ivetko, tetanie je a není nemoc. Jsi ještě hodně mladá, tudíž se může stát, že to zase zmizne. Psychika na to má značný vliv. Léčitel ti to určitě vysvětlí. B12 mi pomohla a je i v prášcích.
Dál bych chtěla napsat Xixe,
lítala jsem po vyšetřeních od začátku února.Tlakový holtr, EKG holtr, Rentgen srdce, Echo, Ergometrie, rozbor krve, Ergometrie na Izotopech( to ti píchnou kontrastní látku do žíly a šlapeš jako debil na kole). Potom ležíš cca 20 min. a kamery snímají srdce.
Nález zněl: žádné patologické změny, těžká forma latentní tetanie . Dopor: rehabilitace, magnoslolv, kontrola u neurologa.
Na tohle, co už dávno vím, jsem čekala 3 měsíce. Měla jsem z toho, co se dovím takové nervy, že mě bylo špatně každý den. Prdel mám od hořčíku rozpíchanou a samou hrču.
Už tam nejdu. Stejně se nic nedovím. Léčitelka na mě koukla a řekla: hm, nic Vám nenajdou ( a měla pravdu). Zakoukala se na mě a pravila: 7.června na 9 hod. Dá to víc práce, ale musí se stím začít pracovat. Mohlo by to mít následky. Namíchala mi kapky, napsala čaj a šla jsem( měla tam další objednané lidi). Ať to nezakřiknu, kapu 3x denně kapky na jazyk a zatím to jde. Neměla jsem 3 dny záchvat! Asi to půjdu oslavit. I v noci konečně spím. Tak jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.
Já bych to napsala asi tak, Doktoři jsou bezradní, neví co s tím. Na všechno píšou hořčík a když je to málo, tak prášky na nervy a když to nepomůže, tak psychiatr. Všichni si vydělají a jenom mě je pořád blbě.
Tak teď se uvidí, co udělají ty homeopatika. Já jim věřím a hotovo.
Venku je konečně pěkně, tak courám po venku a celou středu jsem si udělala volno. Jen pro sebe.
Ta léčitelka je ze severní Moravy, ale nevím, jestli takhle můžu napsat její jméno a telefon. Zeptám se ji. Ale jedno vím určitě, že do září má plno.
Tak zatím Vám všem držím palce, hlavně ať je Vá všem lépe.!
Klára
Ahoj Klárko,
taky jsem se severní Moravy a jdu příští týden k jedné léčitelce ale kdybys mi mohla dát kontakt přímo na tu paní se kterou máš zkušenost byla bych moc ráda. Prosím zeptej se té paní a dej vědět. Moc děkuju.Díky i Xixe za rady...poslední dny se jenom užírám, trápím a děsím toho co mi vlastně je...sypu do sebe hory vitamínů...ale budu se teda MOC snažit myslet pozitivně a asi bude líp.
Tak o ty b12 si asi poprosím Anebo zkusím ten prášek...
Díky a užijte víkend!
Ahoj Jani,
chci jen napsat, ze ta homeopatika fakt zabírají. Muzu konecne dychat a záchvat se mi jiz od utery neobjevil ( at to nezakriknu).
Mám svagrovou a ta dostala ve ctvrtek v noci tak strasný záchvat, ze ji volali rychlou. Doktori u ni strávili 2 hodiny, nez ji dali trochu dohromady. 15 let mela klid a ted tohle. Jeste to není ono, ale kdyz jsme spolu povídaly, obe jsme se shodly na tom, ze je to hlavne vec psychiky. Ona má taky spoustu starostí a taky si dost zabírá veci. Clovek si nepripoustí, ze má stres, ale on se pomalu ukládá. Ted má strach, ze to príjde znovu. Nevím presne, jak bych to napsala, ale asi takhle: Chce to být hlavne v klidu, nezabírat si nedulezité veci a zít pro vsechno krásné, co na svete je. Obklopovat se malymi radostmi, aby prezil velké starosti. Nejhorsí na tetanii je strach. Já neumím az tak ovládat své telo, ale jsou ruzná cvicení, kdy se to dá naucit. Tetanii zjistili i manzelovi mé sestry. Je to 2 mesíce. A zase, kdyz jsem s ním mluvila, ríkal, ze má strach. A od toho se asi vse odrází. Stres,vypetí a strach. jsem az prekvapená, kolik lidí se s tímto skrytym neprítelem potýká. Svagrové se to poprvé objevilo po porodu syna.Spatne ho rodila a málem u toho zbláznila. A manzel mé sestry, tomu se to objevilo po operaci otce ( ctvertý baypás). Málem to neprezil. A tak si myslím, ze v obou prípadech a i v mé lidé projdou nejakým velkým stresem.
Preji ti krásný 1.máj a uzívej si volna plnými dousky. Hlavne nemysly na to, ze más tetanii. Spolecne to zvládneme. To musí prijít!
Ahoj Jani,
je strasne fajn, ze jsi tyhle stránky zalozila. A co se týká tech homeopatik, zaplatila jsem 90 Kc za kapky a 60 Kc za caj na noc. Chrním po nem do hodiny. Dríve jsem nemohla ani spát a tak jsem byla hodne vycerpaná.
Zatím nevím, co si vezme paní lécitelka za konzultace, ale chodí k ní i lidé co nemají moc penez. A já na rozdávání taky nemám. Jsem sama s klukem a mám prítele. Ten sice pomuze, ale zatím spolu nebydlíme. Snad mi rozumís.
Jak pujdu na kozultace, tak se ji zeptám, jestli muzu zverejnit její telefon a jméno.
Dnes se pálí carodejnice a zítra pobezím pod rozkvetlou tresen ( kdyz me neupálí ha ha ha).
Krásný máj vsem zamilovaným a tem, kterí jeste nejsou - to príjde!
Drz se, drz se, drz se!
Klára
Ahoj Jani,
chci napsat, jak bojuji s tetanií pomocí homeopatik. Ten záchvat se mi zatím neobjevil, ale ještě se třepu a asi mi to v těle něco pucuje, protože se mi objevují každý den jiné pocity. Např.: brní mi ruce pak mě třeba bolí nohy nebo hlava, jiný den se třesu, ale vše probíhá tak, že mě to neomezuje v práci. Vždycky to trvá jeden den a zmizne to. Druhý den se dostaví zase něco jiného a tak pořád dokola. Je mi ale rozhodně lépe, než mi bylo. Asi to tak má být a něco se ve mě skládá. Co si myslím, že je ale důležité, že na tu tetanii vůbec namyslím. Snažím se zabavit něčím, abych neměla čas přemýšlet.
Začala jsem i malovat obrázky a skládat písničky. ( jako holka ještě školou povinná mi to docela šlo) Ještě se chystám učit angličtinu a dostala jsem kolečkové brusle, tak to trochu zkouším- je to psina, prostě zatím šmatlu.
Držím ti všechny palce, aby ti bylo taky trochu lépe.
A prosím, bojuj, bojuj, bojuj - jsi super! Zdravě se naštvi a vyžeň tu bestii z těla:P, pomalu a systematicky.
Hezký víkend plný slunce a hodně lááásky Klára
Ahoj Barusko, ja ji mam taky, ale myslim, ze se z toho vykopu .. pomoci pozitivniho mysleni..
Moje priznaky: Zvraceni, neschopnost jist, nespavost, krece... no proste se probudim kazdou noc ve 2 hodiny, uplne jakoby sokem, necitim obvykle ruku, a pak zacina tres... tetanici, myslm, ze vite, jaky tres myslim .. ten sileny, nezastavitelny... a samozrejme i prichazi strasny strach, ze je to neco horsiho, nez tetanie.. takhle uz funguju skoro presne mesic
. Pres den je to celkem dobre..
V utery me prevazeji do nemocnice .Tak doufam, ze ty da dny a dve noci jeste nejak preziju, a pak budu aspon chvili v bezpeci
.
Tak Vam vsem drzim palecky, papa .
Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem tuto stránku našla a že na tom nejsem sama. To je v životě to nejdůležitější, mít někoho s kým si můžete promluvit, když se Vám udělá špatně nebo Vás obejme a taky je mít fajn nějakého zvířecího kamaráda. Jak rád Vám oplatí Vaši starost, když ho budete potřebovat. Člověk si takové maličkosti života uvědomuje až je na tom sám špatně. Jinak je v trvalém spěchu a stresu, který na něj život klade a pak zapomíná sám na sebe a na své okolí. Já mám tetanii druhým rokem a ráda bych napsala taky své problémy. Pokud s dovolením můžu říci, nejsem na tom, tak špatně a jé dobré si přečíst celou diskuzi, protože to na jedné straně pomůže tím, že si můžeš říct, že to nenechám dojít tak daleko a ovládnu svůj strach a stes a zároveň pomůžu nejemom sobě i snad i někomu dalšímu.
Nevím čím začít, asi tím, že jsem studnetka VŠ a moje problémy začaly při studijích, kdy jsem se hodně stresovala před zkouškama. Začalo to špatným spánkem, pak bolestí rukou, nohou a nyní někdy i celkovou slabostí. Vždycky mě bolely jenom ruce nebo nohy a teď např. celá pravá strana. Můžu uvést i tiky u oka nebo u úst. Jak jsem zjistila, tak spousta mých spolužaček má tyto problémy a dokázala je tajit. Řekla bych že je to nemoc moderních žen, na které je kladena velká zátěž, jak pracovní, tak osobní. Vše se musí stihnout včas, jinak..., běžní starosti a tak se organismus přetěžuje a vyčerpá se a než se stačí vzpamatovat, tak už ho čekají další povinosti.
Abych se vrátila k potížím, tak mi byl doporučeno zvýšené dodávání hořčíku vápníku, ale ne jenom v tabeltách,ale i v přírodní formě. Co mám vyzkoušeno, tak jsou dobré mléčné výrobky, přírodní jogurty, ale i Activie, ale celá tabulka čokolády má obrovské množství Mg. Teď jsem zkusila mandle v čokoládě, je to výborná kombinace, když se cítíte dobře. Vždyť čokoláda je na nervy a uvolňuje do těla spoustu pozitivních věcí. Dobrá je kvalitní,ale já myslím, že občas stačíbyčejná a je někdy lepšínež ty drahé. Pití Magnesii mi taky pomáhá. Zrovan dnes jsem zjitila, že pokud znáte Magnesii ve skleěné láhvi, 0,7 l, tak ta má více obashu Mg než ta klasická v petce, ale je jen přírodní bez příchutě. Rozdíl je v tom, že je jiný zdroj pramenu. mYlsím, že je to zajímavé zjištění, komu Magnesakk pomáhá. Tím pet láhve odsuzuji. Jsou taky moc dobré.
POkud by se potíže opakovaly bylo mi doporučena i aplikace Mg intravenózně, tzn. do žil nebo do zadku. Problém může být i v špatném vstřebání těchto látek, proto se dá obejít touto cestou, když jich máte nedostatek. Když jsem svou lékařku opět navštívila, tak místo injekcí mi napsala Rivotril . Protože můžu říct, že se docela vyznám ve zdravotnictví, pr. ho studuji, tak se mi to vůbec nelíbilo. Nechtěla jsem se zařadit do skupiny lidí, kt. užívají antideprsiva, kyž jsem žádné deprese neměla. Byla jsem vyčerpaná z celého školního roku a na poslední zkoušce se mé potíže objevily. Řekla jsem si, že sai nenách organismus zaťěžovat chemickými preparáty a začla bojovat s psychikou a ono, probůémy vymizely. Občas jsem sítila, takovou slabost nohou, že jsem někdy dlouho celý den proležela nebo se mi točila hlava, ale časem se stav stabilizoval.
Tento rok jsem státnicovala a od ledna jsem dlouho pracovalana své práci sedem u počítače a pak sedem ve škole. Moc jsem toho nenaspala a do toho se mi začly klubat zuby moudrosti. Pokud to znáte, nemusím více psát...Celou zimu až do jara jsem pořád měla problémy s dutinou ústní, afty, záněty a tak jsem trhání odkládla. Jedenvelmi dobrý doktor na krční mi řekl, že musím být v pohodě, jinak se můj imunitní sytém bude bránit a problému se nezbavím. A zabralo to. Spolu s častou hygienou dutiny zubní se stav vyrovnal, zuby se vklídku klubají dál v mé dutině a už tolik nezlobí. Ale tohle bylo jen začátek spouštěcího mechanismu celých mých zdravotních problémů. Všichni všechno odkládlai nebo léčili vozovkách jenom tak. Např. v květnu bylo období častých průjmů a jí jim taky podlehla. Než se stav stabilizoval trvalo to 2-3 měsíce, dokud jsem nenatrefila navýbornéhointernistu, gastroenterologa, který mi pomohl. Dočetla jsem se a vidíte to i v reklamě, že buňky imun. systému jsou ve střevě a při narušení dochází k poruchám vstřebání všech láte a celkově oslabení organismu, až k tetanii. Obnovila jsem jídelníček, vynechal pár tučných potravin, sycených nápojů a je lépe a já si už můžu dovolit zase všechny potraviny, ale vždy s rozumem. I když je říjen, občas se problémy ukáží, když nejsem v pohodě. Kromě zdravotních problémů s trávením, jsem si prošla snad pomalu vším. Měla jsem gynekologické problémy ajn. a pořád nebyla zjištěna příčina. Všichni tomu přikládali slovo STRES a přehazovali si mě jak jehlu v kupce sena a to užjsem měla po státnicích, po promocích a těšila se na dovolenou. Ale jak se jinak málem dalo čekat, málem jsme neodletěli. Já jsem mělahrozný strach z letu, vždycky jsem tvrdila že mě do letadla nedostane nikdo. Další stres . často mě trápil a i teď a to jeten problém... STRACH. Strach z toho , co bude, že se dostaví nevolnost, bušení srdce apod. problémy, jak píšete. Řekla bych, že záleží na pilotovi, pr. let tam jsem nemohla vydržet, hukot v uších a přistání,ale nohy a ruce mě nebolely. Letzpět byl opravdu úžasný a já se dívala z okna a radovla jsem se, že jsem svůj životní strach z něčeho, co bych asi nikdy předtím nezvládla nepřekonala. A pokud to půjde, poletím zas. Všechny okolnosti kolem mě co se odehrály, 11.září a další pády letadel a jiné události, přes Tsunami se mě velice dotkly. Jsem velmi citlivý člověk na jakékoliv i né osobní věci, ale i světové se mě dotýkají více než ostatní. Velká přecitlivělost mě dovedla k mé tetanii. Moc si všechno beru a někdy si to nedokážu pomoct. ovšem dnes jsem četla článek o Mg a Ca, kde byly spíše obecné věci,ale poslední věta, mluvila za vše : VĚZTE, ŽE 10 MINUT STRESU A ROZČILENÍ VÁS PŘIPRAVÍ O DOBROU POLOVINU DOPORUČENÉ DENNÍ DÁVKY HOŘČÍKU. Dnes, kdy jsem znova navštívila svou neuroiložku, která je prý velmi dobrá, ale já to u sebe vůbec nepociťuji a nejsem spokejena s jejímpřístupem léčby mi tato věta dodala znovu naději, že se nenenách stresovat a vyčerpávat nepříjemnými věcmi a začnu se těšit i z maličkostí. Snad někomu předám kousek své radosti, aby mu bylo lépe a až mi nebude dobře zase si přečtu článek někoho do Vás, tak mi pomůže. Samo se mi to neříká jednoduše, ale věřte naztrácet naději, že bude líp, říct problémy ostaních, udlělatsi radost sám sobě, naučit se relaxovat. To vše bude trvat dlouho,ale snad se nám Všem nad touto nemocí podaří zvítězit, tak abysme měli aspoň spokojený život a dokázali se znova přemoci a začít znovu.
Tak mi džte palce, já se o to pokusím, protože teda po dnešní návštěvě neuroložky, kdy mě ani neprohlédla, ale rovnou mi napsala antidepresiva, která prý neovlivňují myšlení, které já potřebuji, když jsem ve škole ( pokračuji dále ve studi, přece jsem se nenechala zatrašit zkouškama a jedu dál), tak je brát nebudu a budu se snžit najítléčbu kolem sebe. Chodím kromě toho na rehabilitaci, pr. jak jsem výše psala, tak jsem toho měla za celý rok zdravotnědost, že se to projevilo na velmi citlivém místě a to páteři. Mám mnohočetné blokády na páteři a bude to zase běh na dlouho trať, než mi to vše povolí, prozatím to vše dost bolí. Snažím se i cvičit a je mi lépe, ikdyž se mi někdy nechce, ale základje v tom, přemoci se a nebát se a zbavit se špatných pocitů a najít zdroj energii vyléčení, jinde než v tabletách. Rozhodla jsem se i cvičit jógu případně zajít i za léčitelem nebo bylinkářem. Proč nevyužítalternativní meody? Je to lepší než hodit všechny pacienty do jednoho pytle těch co mají problémy s nervama, vždyť je jich spousta, bych řekla paní doktorce.
Tak Vám všem držím palce, ať je Vám lépe a podaří se Vám ovládnout svůj stres, strach jiné pocity a uvidíme, jak se námto podaří. toho tolika budu se těšit na Vaše názory. Pavla
Moc vás všechny zdravím, strašně děkuju za tyhle stránky, dnes jsem je teprv objevila a jsem ráda, že v tom nejsem sama!(ačkoliv na druhé straně to samozřejmě nikomu nepřeju!)
už se s tetanií trápím asi 15 let (bude mi 30), taky mám polítané všechny doktory, no a taky nic kromě tetanie nenašli, ale nevěděla jsem, že všechny ty hrozné záchvaty, křeče a deprese jsou vlastně od ní..
tak se dlábím hořčíkem, Triticem (něco jako antidepresivum Zoloft) a Lexaurinem, ale pořád mám hořčíku málo a pořád je mi hůř a hlavně stále častějš...takže už se bojím kamkoliv cestovat, nemůžu nikomu slíbit na 100% schůzku, bo nevím, jak mi bude odpoledne, zítra, za 2 dny...Naštěstí mám úžasného přítele, který mi pomáhá i úžasnou rodinu, sama bych tohle nezvládla, a mám i práci, které mi vycházejí vstříc - vědí, že se sice zničeho nic sesypu, ale zas když jsem v pohodě, tak máknu za všechny - práce mě totiž moc baví.
Opravdu jsem šťastná, že to vlastně není žádná vážná nemoc JENOM tetanie, na ni se neumírá, ačkoliv ten pocit při záchvatu jsem už tolikrát měla...už jsem si i prožila, že mít v ten moment zbraň, tak bych to raději zkončila, už jsem fakt neměla sílu ani odvahu záchvatu vzdorovat...
těžko se to vysvětluje někomu, kdo to nezažil, a nejvíc hloupě si připadám u doktorů, když jim v ten moment zdravá a usměvavá líčím, jak mi bývá, a oni řeknou nic vám není, jen tetanie..
Držím všem postiženým strašně moc palce, nejsme v tom sami, a NEUMÍRÁ se na to!
Krásný den
Kačka
Jsem dnes poprve na těchto stránkách a tak bych se chtěla zeptat, zda k latentní tetanii patří i problémy se sezením, stáním na místě, bolesti kloubů, závratě.
Další dotaz, zda mírné užívání kávy /2 denně/ a zda kouření/3 cigarety denně/ může může ovlivnit průběh nemoci .
Děkuji mnohokrát za odpověď Lili
Chtěla jsem se zeptat na Citalec, já jsem ho dostala v nemocnici a mohu říci, že jsem z úplně kolabovala, bylo mi strašně, proto bych se ráda dozvěděla, jestli je tu mezi vámi někdo, komu tento lék taky dělal problémy. Já se cpu magnezkem, ale nevidím žádném zlepšení, naopak je mi čím dál hůpř, taky Lexaurin pomáhá jen trochu, mám doma ještě Oxazepam, ale ten nechci moc brát, protože je návykový. KUpovala jsem taky Milgama, ale taky mi nepomohlo a stálo dost peněz.
Xixi tu píše o jistém drahém léku, který jí moc pomohl, ten příspěvek byl z června, tak už by mohla, prosím, nějak zhodnotit jeho účinky. Lili
Ahojky lili
Ano problémy se stáním ,bolesti kloubů a také závratě jsou běžné.
Nejsem si přesně jista co myslíš tím sezením?
Když člověk dlouho sedí stává se ,že mu jakoby zmravenčí pozadí a nebo nemuže vydržet sedět na jednom místě vjedné poloze a stále se musí přesunovat hlavně nohy jelikož dole brníjejim lépe ve zvýšené poloze.
Kafe zpusobuje taky motání hlavy a podobné stavy nevolnosti záleží jaký máš tlak a jak silnou kávu piješ ,ale já osobně kafe vubec nesmím dělá mi hodně zle.
Cigarety to samé mají vliv na kardiovaskulární systém a tudíž také vyvolavají nevolnosti a stavy na omdlení a podobně takže ani to není vhodné ,aletoti pravděpodobně řekne každý doktor.
Dále si se ptala na Citalec ten jsme brala velmy dlouho a první dny než si naněj tělo zvyklo mi poněm taky nebylo nejlépe ,ale asi do 14dnů se to srovnalo a pak mi velmy pomáhal.Jenže pak se mi to hodně zhoršilo a už byl namě asi slabý nebo neměl tu reakci nevím a tak sem přešla pod vedením pana doktora na cipralex a ten beru do ted.Je to podobné složení jako citalec.
Pokud by si potřebovala vědět ještě něco klidně napiš i nějaké podrobnosti pokud budu vědět tak ráda poradím.
Jinak ten lék beru už asi 4 měsíce a je to přírodní léčivo s beta glukany.Jenže ta sada co beru vyjde asi na 3tisíce korun.Je to firma ,která jsme přišla s ciziny a nebyla tady vůbec dostupná jen pro ty vyžší vyrstvy lidiček ,ale ted se cena nížila takže je dostupnější i pronás ,ale stále to není zase tak levné jak bysme potřebovaly.Pokud oněj máš zájemmohu ti dát kontakt na tu paní ona už ti vše vysvětlí a poradí se přesně slekařem ,který ti dá přesně to co potřebuješ,ale ta cena počítej je od 200kč za jeden lék až po 3tisíc korun.Od toho co to beru nemívám takové ty vedlejší stavy a záchvat těžký sme neměla jen náběh naněj ,ale dostala jsme se ztoho během několika minut.Také chodím sama nakupovat a vše jemnohem lepší.Více lidiček mi říkalo ,že ijim to pomohlo než jsme to začala brát.
dobrý den, zase vás tu všechny zdravím, a to slovo ZDRAVÍM myslím doslova
od té doby, co jsem si přečetla všechny příspěvky a příběhy této diskuze se mi hodně ulevilo, zjistila jsem, že v tom neplavu sama a že si to jen nevymýšlím, že nejsem simulant. Nemoc je to sice hrozná a dlouhá a nějak pořád nechce zkončit, ale vpodstatě se s ní dá žít,no ne?
Se spoustou léků, o kterých se zde píše, mám také zkušenosti, no a ze všech forem magnezia mi nejvíce pomáhí obyčejná minerálka Magnesia, pomáhá i na žaludek, který mě v rámci tetanie také docela zlobí v podstatě jsem za poslední dva roky úplně změnila jídelníček, můj dříve kachní žaludek dnes zvládá opravdu jen ta jídla, o kterých se dá říct, že jsou lehká, ikdyž jsou dny , kdy přežívám jen na piškotech. Je to docela hloupé, protože strašně ráda vařím a jídlo byla moje oblíbená zábava, ale teď už je mi milejší to, když je mi dobře, než se najíst něčeho mastného a prožívat ty hrozné záchvaty-fuj.
Mám také docela problém s tím, že si nemůžu moc nic naplánovat nebo někomu slíbit, že někam někdy přijedu, přijdu, nikdy nevím, jak mi bude za hodinu. No ale ráda bych se podělila o svou zkušenost s nedávným cestováním:
udělali jsme si s přítelem výlet do Prahy, moc jsem se těšila, cesta byla naplánovaná, nocleh zajištěný, takže žádný stres, no ale kdo to znáte, víte, že někdy je to jedno, že i pozitivní stres je spouštěč záchvatů. Tak jsem se začla dopovat LEXAURINEM raději už den před cestou, no a celý výlet jsem sice úspěšně a bez záchvatu zvládla, ikdyž v podstatě v jakémsi rauši. Byla jsem na sebe pyšná, že jsem to zvládla, bohužel LEXAURIN mě nenechal to vítězství nijak moc vychutnat. Žaludek mi docela vyrajboval, takže normálně najíst jsem se mohla až asi za týden, no a tři týdny mi trvalo, než jsem se závislosti na Lexaurinu zase zbavila, musela jsem mít každý den aspoň jeden, jinak se to nedalo vydržet. V Praze jsme byli začátkem prosince, no a teprve 25 a 26 prosinec byli dny, které jsem v pohodě bez Lexaurinu porpvé od výletu zvládla. Tak bych vás raději chtěla všechny varovat. Věděla jsem, že LEXAURIN je návykový lék, ale že tak moc, to jsem netušila.
Přeji vám všem do nového roku co nejvíce zdraví
Kačka
kačko
o závislosti na Lexaurinu vím své, beru jej už řadu let, několikrát jsem jej chtěla vysadit, ale nemohu se ho zbavit i když jakýsi pokrok jsem udělala ač jen malý , brala jsem ho 3krát denně 3mg, dnes beru 3 krát denně 1,5 mg, ale víc se mi to nedaří, jakmile se o to pokusím tělo se bouří, není mi dobře, točí se mi hlava. Ale nevím, jestli je na trhu nějaké jiné anxionalitikum, které je nenávykové, pokud ano, poraďte mi prosím. Lili
jejda,to je teda docela fest dávkování...myslím, že by se LEXAURIN ani takhle pravidelně užívat neměl, a když už, tak jen po nějakou dobu. když se bere takhle pravidelně, tak ani nepomáhá, asi spíš uspává,ne? bohužel o jiném podobném prášku jsem zatím neslyšela, ale být Vámi, zkusila bych určítě brát si ho jen při potížích, sice to bude taky víckrát denně, ale ať je poznat, zda a na co zabral. on má spoustu npeříjemných vedlejších účinků, takže já ho použím opravdu jen když je mi nejhůř a nedá se to vydržet, s tím, že si řeknu, že mi to za ty vedlejší účinky holt stojí. Možná i to je dobré při rozhodování, zda si ho brát, či ne. Myslím si, že pokud Vám ho předepsali k pravidelnému užívání, tak si doktoři jen ulehčili práci, měli Vás určitě poučit, že přestat s ním není jednoduché.
Přeji hodně zdraví a silné vůle
Kačka
Kačko,
já jsem dříve brala Oxazepam, přiznám se, že ten byl ještě daleko horší, ten, když jsem vynechala, tak jsem se doslova roztřásla, to Lexaurin je proti tomu čajíček, Oxazepam, ten mám teď jen na kritické stavy. Co se Lexaurinu týká, vím, že je to moc, ale když má člověk zdravotní problémy, jen těžko se mu něco takového vysazuje, spíše bych potřebovala něco jiného, i když mne neuspává, já jej mám spíše na povzbuzení. Loni v nemocnici mi dali Citalet, ale to mi bylo tak hrozně zle, že jsem doslova kolabovala a to jsem o tomto prášku četla, že je velice fajn. Snažila jsem se po čtvrtce, půlce, ale nešlo to. Já prostě nemohla.
Katko a ty trpíš latentní tetanií, já zatím nemám diagnozu stanovenu, spíše se dívám na ty příznaky, které mne docela oslovují. Lili
ahoj Peto,
Precitala som si tvoj prispevok na stranke poradte.cz.
Ahoj jsem ráda,že jsem našla tuhle stránku. S latentní tetanií bojuji asi 17 roků. Také jsem navštívila spousty lékařů a tenkrát se na mě dívali jak na blázna. Když si pročítám tyhle stránky nejsou mě potíže,které popisujete vůbec cizí. Jsme bohužel odkázáni na kvanta magnesia,vitamínů B atd. Mě docela zabírá Magne B6 2x2 tablety denně s 1 tabletou thiaminu B1+ přírodní magnesia. Antidepresiva neberu jen když mě je nejhůř tak si vezmu Defobin. Zmírňuje a uvolňuje křeče a svaly-nejlépe 2. Chci se jen zeptat, jestli jste citliví na hluk? Mám někdy období hrozného lekání jen když na mě někdo promluví a každé klepnutí třeba o talíř mě hrozně vadí. Kousání brambůrek mě doslova rezonuje v hlavě.
Zdravím vás všechny a děkuji za odpověď.
Všem postiženým tetanií doporučuji DOLOGRAN. Jsou to granule na bázi hořčíku a vápníku a dalších doplňkových vitamínů. Stačí jedna, max. 2 lžičky denně na lačno, nejlépe ráno, půl hodiny před snídaní a uvidíte divy. Jednak zjistíte, že DOLOGRAN působí okamžitě a jednak zjistíte, že se Váš celkový stav po pár týdnech (měsících) hodně zlepší ne-li dojde k úplnému uzdravení. DOLOGRAN lze zakoupit normálně v lékárnách za zhruba 83 Kč. Moje přítelkyně se klepala jak osika, dostávala každou chvíli svalové křeče, byla unavená a jakýkoli sebemenší stres ji způsobil další a další křeče. V noci, když spala, se neustále klepala apod. Pak mi doktor doporučil DOLOGRAN a stav mé přítelkyně se začal zlepšovat až jí doktorka na kontrole řekla, že má obrovskou šanci se z toho dostat. Věřte, že stresy mou přítelkyni po celou tu dobu neopustily. Soudí se se svou bývalou majitelkou o statisíce a teď zřejmě kvůli ní nedostane práci, kterou zbožňuje. Tyhle situace psychice moc nepřispívají a přesto všechno se jí díky DOLOGRANU stav zlepšil a stále zlepšuje. Všele doporučuju.
Ahoj, taky mám latentní tetanii, jediné co na to zabírá je tuto nemoc naprosto ignorovat a sem tam pít horčík, mám jí asi 7 let podle příznaků, ale diagnostikovali mi jí minulý rok. Vůbec mě to nějak netrápí a žiju naprosto normální život.
Minulý rok jsem narazila na tuto stránku, abych zjistila něco o této nemoci. Po roce jsem opět zavítala a naprosto mě překvapilo, že XIXE radí jako paní doktorka. Podle mě se tato osoba akorát babrá v této nemoci a ve svých problémech a sama neví jak je řešit.
Moje rada je užívejte života, tato nemoc není ani zdaleka tak závažná, jak jí tady xixe popisuje.
Hezký den Henlow
milá xixe,
samozřejmě, že jsem si zjišťovala co tato nemoc obnáší, jenomže další faktor, který to ovlivňuje a to dost důrazně je psychika. A to je také důvod proč jsem psala, že si máš užívat a to se také zlepší i latentní tetanie. Když mám zkoušky a v práci jsem do večera, tak absolutně nemám čas myslet. Zjistila jsem, že když jsem ve stresu nebo toho mám prostě víc, tak se mi zmírnily kreče a ostatní příznaky, nic neberu správně bych měla brát ňáký antidepresiva, ty jsem doktorovi vrátila, s tím, že to brát nechci a mám brát magnesium a to taky neberu a nejhorší na tom je, že je mi o 100% líp).
henlow
Ahoj, zdravím! Tak dnes už mi to nedalo a hledala jsem příznaky na internetu..a zdá se, že jsem našla. Před chvílí jsem se vrátila z práce, jela jsem metrem domů, zničehonic se mi začalo špatně dýchat ( měla jsem pocit, že se mi nedostává kapacity plis ), začal mi brnět obličej ( okolo rtů a nosu ) a za chvíli se přidalo šílené bušení srdce.Přišla jsem si jako blázen, okolo mě spoustu lidí ( naštěstí jsem seděla ), snažila jsem se zhluboka dýchat a měla jsem pocit, že každou chvíli upadnu do bezvědomí. Viděla jsem, že někteří lidé na mě koukali a čekali, kdy se sesypu..dobrý je, že vypadali, že by pomohli:o))
Nutno říct, že se mi toto nestalo poprvé..několikrát se mi něco podobného stalo, ale po velmi dlouhých intervalech ( poprvé mě to přepadlo v kině někdy v 17 letech )..nikdy to ale nebylo tak hrozné jako dnes. To, co popisujete - spouštěče - nepřipouštím si stres, ale přiznávám, že mám hooodně práce, žádný soukromý život.Práce mě velmi baví, ale obětuji jí vše. Rozhodně nejsem žádná hysterka ani magor, stojím pevně nohama na zemi a jsem hodně pozitivní člověk. No ale holt koukám, že mě občas ten stav přepadne..dneska už jsem v tom zachvátu přemýšlela, že se mi vlastně nechce umřít, i když v jednu chvíli jsem fakt myslela, že je to infarkt.
Nevím, jak mě odhadnete podle popisovaných příznaků, třeba nic jako latentní tetanie nemám a jen jsem ráda, že jsem se konečně dopátrala, co mi je..nemusí to tak být, nikdy jsem s tím u doktora nebyla a ani po dnešní zkušenosti nechci - já se totiž doktorů a nemocnic bojím jako čert kříže:o)
Mějte se krásně, přeju hodně zdraví a doufám, že se mi tohle už nevrátí:o((
Jířa
Ahoj Vasile,
už se s tímto onemocněním trápím 14 let , bez nějakého pokroku. Zkusila jsem už homeopatii, ale bez efektu a finančně neúnosné. Prosím Tě které léky tě znovu postavily na nohy. napiš mi jejich názvy a dávky. Budu za tuto informaci neskonale vděčná, protože jsem u lékařů odkázána na Magnézium a Rivotril. Moc to nezabírá.
Děkuji za odpověď
Ahoj Tetky a Tetové - já jsem si svoji premiéru odbyla před týdnem, první podezření u lékaře bylo na infarkt, ten byl naštěstí vyloučen. Takže následovalo vyšetření na ultrazvuku (podezření na nefropatii, uvídíme, urologa navštívím příští týden), odběry krve (hořčík úplně normální, vše ostatní v normě, přesto doporučení na hematologii, máme v rodině úmrtí na leukemii), no a v neurologické laboratoři nám vykvetla tetanie, bum. Na záchvat mi píchli magnezium, a protože lékařka je má přítelkyně, zavelela zpomal! Je fakt, že mám dost náročnou práci v mezinárodním obchodě, cestuji jako blázen (kromě v průměru dvou 2-3denních evropských cest v měsíci jsem jen za poslední rok byla služebně pětkrát v Asii), pracuji pořád (přes půl světa do tohoto vstupují časové rozdíly), končila jsem letos postgraduál, takže disertace do toho všeho, normálně jsem si při psaní a editaci uhnala tenisový a oštěpařský loket takového kalibru, že ani po třech měsících rehabilitace to není pryč. Záchvat přišel po naprosto klidném příchodu ráno do kanceláře, po magneziu vše odeznělo, absolvovala jsem zmíněná vyšetření a odpoledne mne přepraly bacily, takže od dalšího dne jsem pět dní doma v klidu léčila virózu. Včera jsem v klidu napochodovala do kanceláře a za deset minut už jsem pakovala a fičela se záchvatem na injekci magnezia. Po tom včerješím záchvatu migréna jako hrom, odezněla až dneska, i motolice. Jak jsem si už stačila přečíst tady i jinde, mám další rizikové faktory, tj. mírné astma (momentálně zcela bez medikace) a hormonální antikoc tělísko. A potíže s krční páteří. A teď babo raď, jak tuhle souhru vyrušit. Dost se tu diskutuje o homeopatické léčbě, můžete doporučit nějaká homeopatika která zabrala?
Ahoj.Chci se zeptat potrubni , jestli antikoncepční tělísko Mirena je rizikový faktor při tetanii jak psala v příspěvku , jestli by mi o tom něco nenapsala
Ahojky Lucky,
i"divné vidění"je projevem tetanie. Jak už psala kdysi Alča:
Ahojte všichni tetanici!
Já měla tetanii hlavně v pubertě, brala jsem hořčík a na zklidnění calabron (šumák,pil se) a pak to odeznělo samo. Ale včera jsem měla divnou příhodu. Byli jsme si s přítelem po půl roce zaběhat a asi to bylo na mě moc,dosšla jsem domů a začalo mi být špatně,přestala jsem vidět do boků,tak divně stříbřivě mi to před očima jiskřilo..když jsem se podívala na čas na mobilu,místo 18:55 jsem viděla jen 8:5 no hruza..pak mi asi na 5minut"odumrela"ruka.Vzala jsem si hořčík a šla spát,v noci jsem se vzbudila"s cihlou v hlavě"hrozně mě bolela - i celý následující den jsem musela jíst valetol,abych přežila tu bolest. Na netu jsem si přečetla, že hodně podobně probíhá spíš záchvat migrény než tetanie. Proto se ptám - BOLI VAS PO ZACHCHVATU TETANIE HLAVA? a citite tlak za očima? moc děkuju za odpovědi a držím palce! PS: přemýšlím o homeopatii - v jakých částkách se to pohybuje?
Taky se mi stává, že když to na mně přijde, tak přestávám vidět"normálně"a při zavření očí vidím takové jakoby elektrické blesky. Ihned si beru větší množství hořčíku, který mi zpravidla podráždí žaludek. Na střední škole mi dorostová doktorka řekla, že mám migrénu a až obvodní mi zjistila, že to je tetanie. Musela mně ze školy k ní přivézt sanitka, dostala jsem hořčíkovou injekci do zadku, napsala mi hořčík, Lexaurin a Diazepam a sanitka mně odvezla domů (to se sousedi divili). Pak byl na nějakou dobu klid. Když jsem pak jednou dostala záchvat, tak jsem si Diazepam vzala (to jsem už chodila do práce) a pěkně se mi po něm pletl jazyk. Volala jsem taťkovi, ať mně odveze k doktorce a sestře jsem v čekárně řekla, že mně přivezla mamka. Taťka stojící vedle mně si myslel, že jsem blázen! Po hořčíkové injekci jsem jela domů a ihned vyhodila Lexaurin i Diazepam. Od té doby mívám jednou za půl roku záchvat. Někdy častěji, ale za to si můžu sama. Bývá to po plesech, kde se fyzicky člověk namáhá a pije alkohol. Chodívám na volejbal, ale před tréninkem si musím vzít dvě tabletky, aby mi nebylo blbě. Asi 3x jsem omdlela v dopravním prostředku a supermarkety mi taky nedělají dobře. Ale naštěsí se to dá zvládat v klidu. Kdysi jsem musela celý den ležet v posteli, hlava mně bolela jak střep celý den. Když to bylo v práci a já si vzala Paralen, tak jsem usínala. Teď se při záchvatu přecpávám hořčíkem, potom zvracím, i když mnohdy není co, nekouřím, pití jsem omezila a snažím se jíst hodně zeleniny a ovoce. Taky mi při záchvatu pomáhá, když se uklidním, pomalu dýchám a říkám si, že je všechno O.K. a v pohodě. No a pak to přejde. Mám jen strach, aby se to porodem nebo časem nezhoršilo.
Pro Elon, k tomu antikoncepčnímu tělísku: vyštudovala jsem, že tetanie může být podporována i hormonálními změnami v organismu, a protože Mirena vylučuje hormony a pěkně to se mnou první půlrok (zrovna loni) zázelo, tak si myslím že to mohlo mít vliv. Navíc je mi skoro 44, takže v tomhle věku ženská na hormonální výkyvy ani tělísko nepotřebuje . Jinak v jedné studii bylo tělísko jako takové vysloveně zmíněno, je to myslím stejný faktor jako astma nebo krční páteř. Mimochodem v mezičase jsem absolvovala spoustu vyšetření, vše ok, skončila jsem na neurologii a tam mi řekli že jí mám jak z praku, teda tetanii. Hlavně záškuby v obličeji při sebemenším ťuknutí mne překvapily. Nasadili mi lehká antidepresiva, efekt by měl naběhnout během tří týdnů. V mezičase jsem zjistila, že mí přátelé v Rakousku chodí ke skvělému homeopatovi s výbornými výsledky, tak to v budoucnu asi zkusím, ale teď bych ráda počkala n účinek těch antidepresiv, uvidíme. Také mi bylo vysvěteno, že potíže s krční páteří mohou být i důsledkem, nejen příčinou tetanie, protože tá způsobuje"knedlíky"v krku a tuhnutí svalů kolem krční páteře.
pro potrubni:Mě je 48 let a tělísko mám už druhé. Je fakt , že mé potíže začaly při zavedeném tělísku , ale nevěnovala jsem tomu pozornost , ani mě nenapadlo tyto potíže s tím spojovat. Druhé tělísko asi snaším hůř, problémy se prohloubily , ale také mám více stresů tak jsem na rozpacích jestli vtom hraje roli to tělísko. No co dnes jdu na kontrolu , tak se zeptám co s tím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.