Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepe strevo v cizine

Od: konicek odpovědí: 3 změna:
Ahoj tak me predevcirem chytl slepak a vcera vecer me operovali ve svedsku dnes me propousti ale pojistovna mi zakazala letecky transport do cz kvuli nejakym rizikum ze he to brzy po operaci.. Takze mi hledaji hotel a odletetim domu az v sobotu.. Chci se zeptat moje anglictina neni nejlepsi a tlumocnika tu nemam kdo z vas je po laparoskopicke operaci slepeho streva? Jak jste se citili.. Bolela vas rana jeste nejakoudobu potom? Po jake dobe jste mohpi jit na zachod na velkou? Neni problem uzivat elektronickou cigaretu? A predevsim me zajima vas jidelnicek vim ze se nesmi nic tucneho a smazeneho nebonecp co zanechava zbytky.. Jsem tu sam a je mi smutno tak prosim o rady a tipy at vimco a ja dekuji :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Taky mi brali slepák laparoskopicky - v r. 1991, a pamatuju si, že těsně po operaci to nebylo nic moc, ale strašně rychle se to zlepšovalo. A na velkou jsem šla až po 5 dnech. Já to neměla akutní, bylo to plánované, takže jsem měla úplně vyprázdněná střeva. No a tak záleží na tom, kolik potravy jíte a kolik je tam vlákniny. Podle toho trvá, jak rychle se střeva naplní až ke konečníku. Jen bych radila nejíst zatím uzeniny ani maso (ani rybí), to hnije ve střevech a nejíst to, co nadýmá (jablka, čočku, hrách, syrovou papriku, cibuli, okurku salátovku...) a to, co způsobuje tuhou stolici (rýži ve větším množství, suché housky..). Naopak je vhodná kašovitá strava, omáčky (ne moc kořeněné a ostré), piškoty...A to kouření raději zatím vynechte. Problémy za to nestojí. A jídelníček najdete: dietologie.cz/... Přeju, ať jste rychle fit*ua*Ida

hodnocení

0x

Nebud smutný, koníčku, ty tři dny utečou, to vydržíš. Zkušenost a radu nemám, jen doufám, že ti zde rádci napíší své zkušenosti. Vnuk 13 roků byl vloni se slepákem, brzy byl v pohodě, jen cca mesíc nebo dva nesměl cvičit, dělá gymnastiku, 3 x v týdnu tréning. Co mu mamka vařila, také nevím, ale to se můžu zeptat a pak ti to napíšu. Tak držím palečky, at to rychle uteče a jsi doma.*slunce*

hodnocení

0x

Asistenční služba pojišťovny by ti měla udělat i to základní tlumočení (např. po telefonu). Ohledně jídelníčku - pokud ti nedají nic srozumitelného, tak zavolej svého lékaře doma, slepák je tak běžná záležitost že určitě bude vědět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]