Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Taky mi brali slepák laparoskopicky - v r. 1991, a pamatuju si, že těsně po operaci to nebylo nic moc, ale strašně rychle se to zlepšovalo. A na velkou jsem šla až po 5 dnech. Já to neměla akutní, bylo to plánované, takže jsem měla úplně vyprázdněná střeva. No a tak záleží na tom, kolik potravy jíte a kolik je tam vlákniny. Podle toho trvá, jak rychle se střeva naplní až ke konečníku. Jen bych radila nejíst zatím uzeniny ani maso (ani rybí), to hnije ve střevech a nejíst to, co nadýmá (jablka, čočku, hrách, syrovou papriku, cibuli, okurku salátovku...) a to, co způsobuje tuhou stolici (rýži ve větším množství, suché housky..). Naopak je vhodná kašovitá strava, omáčky (ne moc kořeněné a ostré), piškoty...A to kouření raději zatím vynechte. Problémy za to nestojí. A jídelníček najdete: dietologie.cz/... Přeju, ať jste rychle fitIda
Nebud smutný, koníčku, ty tři dny utečou, to vydržíš. Zkušenost a radu nemám, jen doufám, že ti zde rádci napíší své zkušenosti. Vnuk 13 roků byl vloni se slepákem, brzy byl v pohodě, jen cca mesíc nebo dva nesměl cvičit, dělá gymnastiku, 3 x v týdnu tréning. Co mu mamka vařila, také nevím, ale to se můžu zeptat a pak ti to napíšu. Tak držím palečky, at to rychle uteče a jsi doma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.