Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opruzeniny? Čím mazat?

Od: sarka* odpovědí: 13 změna:

Jsem již pokročilého věku a na břiše mám převislou kůži. V záhybu kůže se mě často dělají červené mokvající boláky.

Potřebovala bych poradit čím si to mazat aby se zhojilo.

A také po zhojení, jakou prevenci (čím tomu předcházet), aby se to neopakovalo.

Za rady předem děkuji: Šárka Kvapilová.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x

Starám se o velmi obézní manželovu babičku, které díky tlouštce a věku visí kůže skoro všude. A na tohle používám Imazol pastu, tu mi doporučila i dětská doktorka na mimino. Jakmile je třeba pod prsy nebo pod břichem červený flek, máznu Imazolem a za pár dní už není. Mažu i preventivně po umytí, takže přestože je nepohyblivá a neschopná dokonalé hygieny ve vaně či sprchovém koutě, zapařená místa jsou spíš výjimkou.

Pb-*palec*

jj pokud je to skutečně opruzenina v horším stavu tak IMAZOL.Pokud čerstvě vznikajicí je také vinikající Avyril Baby,i jako prevence,především je na dětské prdýlky, což na účincích nic nemění!

Ps. občas po práci v pařácích na stavbě se toto také stane v tříslech ,takže i OSOBNÍ zkušenost

mil®
hodnocení

3x

S úspěchem používám Sudocrem.

hodnocení

2x

Myslím si, že tenhle problém není na krátkou dobu s snadné řešení. Měla byste zajít ke kožnímu. Ten vám najde vhodnou léčbu. Chtěla jsem vám navrhnout zásyp se sírou a pak Sudokren, ale uvědomuji si, že toto není trvalým řešením. Řešení musí najít kožní lékař.

hodnocení

1x

Chce to pravidelné mytí především rizikových/postižených míst (pot vše zhoršuje). A jak tu rádcové píšou: hodně mazat, např. je dobrý Sudocrem. Mazat preventivně hned po umytí a důkladném osušení, máznout i v případě, že zčervená pokožka nebo začně bolet.

figurek*
hodnocení

0x

zajděte do lékárny a kupte nějakou mastičku na dětské prdelky.

No ale jestli se vám ta opruzenina objevuje pořád dokola ve formě mokvajících boláků, pak to nebude opruzenina, ale spíš nějaká mykoza nebo infekce. Zkuste Framykoin.

liska5

Framykoin na mykozu né! A mykoza se často do zapařenin přidá.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, kožní lékař Vám řekne (snad) více (až ho navštívíte a až to uvidí), ale řekl bych, že to opruzenina není - ta je zarudlá, svědí či pálí. Jedině, že si ty boláky způsobujete sama, protože se drbete, kůži si poškodíte a infikujete. A podívejte se na Google na obrázky, jak vypadá svrab. Zdravím!

hodnocení

0x

V tomto případě se bude jistě jednat o plíseň. Při těchto projevech je třeba vyhledat praktického nebo kožního lékaře, který doporučí nejvhodnější léčbu – protiplísňové léky ve vhodné formě.

Nech si vyšetřit cukr v krvi. Často tímto problémem trpí diabetici.

Prozatím zkus vyzkoušet mast na plísně: Clotrimazol AL 1% krém.

pralek.cz/...

iz*

Zamyslela jste se někdy nad tím, proč lékaři přes internet nediagnostikují ani neléčí? Protože bez vyšetření nelze spolehlivě určit příčinu problémů.

Dobře, že jste poradila návštěvu lékaře, ale to ostatní jste si měla odpustit (snad Vám není jedno, že Vaše rada může tazatelce uškodit).

tentato
hodnocení

0x

Jestliže tam máte mokvající boláky, tak to je již záležitost pro lékaře.

Určitě neotálejte, v letním období to musí být velmi bolestivé a obtěžující.

Lékař vás vyšetří /můžete se svěřit obvodnímu, na gynekologii, případně dojít na kožní, ale těch je dost pomálu a mají dlouhé objednací lhůty/.

Můžete dostat i nějakou otravu, a potom byste musela ležet v nemocnici.

Lékař Vás prohlédne a napíše vhodné léky, mastičky /třeba se zinkem/.

Léčba přes pokladnu Vás přijde na méně peněz, než kdybyste došla do lékárny a všechny ta mastičky, které Vám tady radíme, si musela zaplatit.

Bála bych se používat přípravky na plísně /třeba rada od Louisy1, to raději nezkoušejte/.

doplněno 08.01.19 18:33:

V příbalovém letáku na Clotrimazol je informace, že nemáte přípravek používat bez konzultace se svým ošetřujícím lékařem.

Dívala jsem se pouze namátkou na tento přípravek, není nic proti rádkyni, ale nechci prostudovávat již ty další mastičky.

V návodu na použití je uvedeno: Bez porady s lékařem nepoužívejte přípravek déle než 4 týdny (mast je volně prodejná).

drmax.cz/...

*mir*

m123*
hodnocení

0x

Doporučila bych vám Menalind na proleženiny. Já jej v létě používám na opruzeniny. Namažu na noc a ráno super.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]