Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se dohledat dědické řízení

Od: jirkajc® odpovědí: 2 změna:

Podlehá nějákému zdanění majetek ( starožitný nábytek,šperky a staré mince) které jsem dostal od rodičů před 35 lety,není o tom veden žádný zápis a dnes bych toto rád prodal a přidal si vlastní úspory a pořídil si nějáký byt.Tyto věci budu prodávat a kupujíci bude chtít doklad,že mi je řádně zaplatil.A tak netuším,kde by se to mohlo objevit. Prodávám pouze nábytek,který jsem neměl v podnikání,ale jen pro vlastní používání a není předmětem mé podnikatelské činnosti. Předpokládám že cena při součtu přesáhne 600 000,- Kč. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, nejdříve si ujasněte, jestli šlo o dědictví nebo jste věci dostal od rodičů - to je rozdíl. Pokud jsou věci zděděné, byly nahlášeny u notáře a zahrnuty do dědictví, tak o tom máte doma rozsudek od soudu (většinou se uvádí obvyklé vybavení domácnosti, tak z toho nikdo nic nepozná). A pokud jste věci do dědictví jednotlivě nenahlásil (jako cenné starožitnosti či sbírky) nebo jsou darované "per huba", tak žádný doklad není. Nyní bude dokladem zřejmě kupní smlouva, prodáváte legálně svůj majetek a ohledně zdanění si myslím, že danit nemusíte (ovšem, zde si nejsem jistý). Zdravím!

doplněno 08.01.19 19:52:

Nemáte zač.

hodnocení

Dobrý den,nebylo to zahrnuto v dědictví. Proto si také myslím,že movitý majetek se nebude muset danit,když jsem ho měl spoustu let a cenu získal také až časem. před 30 lety bych ho neprodal ani za čtvrtinu. Děkuji za odpověd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]