Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operace štítné žlázy

Od: jum odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, chci se zeptat jestli má tady někdo zkušenost s operací štítné žlázy. Já bych na ní chtěla přistoupit, vzhledem k tomu že mi to doporučuje lékař. Také mě štve že se mi razantně zvětšil krk a hůř se mi hubne i když cvičím a jím zdravě. Jak dlouho se s tím přibližně leží v nemocnici? Nechci vynechávat školu a praxi. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já bych se v prvé řadě spoléhala lékaře a pak také na rodiče. Problémy se štítnou žlázou nejsou žádná legrace. Můžou vyústit do velmi závažného problému. Jestli jste skutečně tak mladá jak píšete, tak to přece musíte řešit s rodiči a s lékařem a ne na internetu.

liska5
hodnocení

2x

Dodrž, co radí lékaři! Všechny endokrinní žlázy jsou ve složitém systému a jejich poruchy mohou mít vážný dopad na různé tělesné funkce. Štítná žláza se zvětšuje, když ztrácí svoji schopnost vychytávat jod, který potřebuje k tvorbě hormonů. Ty řídí především hospodaření s energií. Spalování. Pak i když skoro nejíš, tak pořád přibíráš, jsi unavená, zimomřivá, pomalu ti to myslí. Nech to na doktorech, stav by se zhoršoval, krk by Ti tuhl a tloustla bys. Počítej, že pak budeš brát dál léky. Kolegyně na takové operaci byla a ani to na krku nemá vidět.

jum
hodnocení

Jinak je mi 17 let a nevím jestli to má už v tomhle věku smysl.

operace
hodnocení

0x

Operovali mě ve středu v 16.00 hodin, v pátek ráno jsem šla domů.

ppp

Nástup do nemocnice v neděli, operace (odstranění nekrotické štítné žlázy) v pondělí, v úterý k večeru z JIP na běžný pokoj, ve středu tramvají domů, příští pondělí do práce.

m123*
hodnocení

0x

Taky jsem hodně dlouho odolávala než mě doktorka zlomila. Operaci předcházelo asi 2 měsíční braní cca 16 prášků denně. Prý hormonální příprava. V poslední fázi jsem měla obří krk a téměř jsem nemohla mluvit. Po každé větě jsem se musela napít. Operace kvůli většímu krvácení trvala déle než obvykle. Ale na transfúzi to nebylo. V nemocnici jsem byla týden. Po cca 2 měsících jsem jela do lázní a za další měsíc do práce. Takže jsem celkově byla doma cca půl roku. Vzhledem k tomu, že se mi tvoří keloidní jizvy jsem pak ještě chodila na kosmetickou dermatologii kde mi do jizvy píchali nějakou látku, aby jizva jakš takš vypadala, ale nehezkou ji mám pořád.

Hodně lidí tu píše o tloustnutí, pomalém přemýšlení atd... Já to měla naopak. Hodně jsem zhubla, byla jsem velmi hyperaktivní, měla jsem tachykardii... Až po o operaci jsem přibrala, šíleně mi padali vlasy, měla jsem depky, ale časem jak se vychytala dávky hormonů bylo vše ok. Jen jsou ty hormony bohužel do konce života.

Pokud mohu radit, tak čím dřív na operaci půjdete tím líp, hodně často si říkám, že jsem měla jít dřív. Přeji vám ať to dobře dopadne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]