Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, teď mám nějaké problémy s močákem už půl roku, kdy jsem měla 3 ATB a po žádných se to nějak moc nesrovnalo a obtíží byly nadále. Několikrát jsem navštívila urologii, gynekologii ale bylo to k ničemu, jelikož mi nikde nic nenašli a pomalu mě z ordinace "vyhazovali". Postupem času se sice trochu problémy s močákem urovnaly, ale pořád jsou. Navíc jsem zjistila, že mě hrozně bolí záda a postupem času jsem přišla na to, že mě záda bolí takovým způsobem, že opravdu se mi zdá, že mi to vždy rozbouří močák. Byla jsem opět u lékaře, dostala jsem rehabilitace a léčbu ultrazvukem, že prý ty záda mám "v hrozném stavu" . Ten lékař je zároveň i léčitel, zabývá se homeopatií, tak mi dal i nějaké na močák pro prevenci. Ne, že bych mu nevěřila, ale na otázku, zdali mi záda mohou až takto působit na močák, že se mi často chce, ale jsou to jen pocity a takové slabé pálení, zdali to opravdu může být od zad, mi nic konkrétního neřekl - že to tím může být. Chci se zeptat, zdali je to opravdu možné, že tohle mohou dělat když to tak řeknu "pitomá záda". půl roku je opravdu dlouho a už se chci toho zbavit, proto se obracím na vás, jestli jste se někdo nesetkal s něčím podobným. Děkuji
Náš MUDr z rehabilitace na přednášce tvrdil, že ne páteř do orgánu, ale orgán působí na příslušný úsek páteře. Říká se ale, že vše souvisí se vším, tak bych i věřila, že se ovlivňují navzájem. Páteř hodně reaguje na psychiku, na tu Vaši bezradnost. Každopádně všechno souvisí se vším. Nevím, kolik Vám je let, jak se stravujete, jestli netrpíte nějakým chronickým onemocněním / cukr?/, berete-li léky, zda máte dost pohybu, jestli nemáte nadváhu, co má Vaše páteř za sebou a zda ji nepřetěžujete ap. Ta strava je hodně důležitá. Začíná se od střeva, kde sídlí imunita. Po antibioticích není střevní mikroflora v pořádku, pomnoží se pak kvasinky a ty mohou způsobovat i to pálení v močových cestách. Pijete dost?
Zajímavé, že i další odpověď je ve stylu, že ne záda zlobí, ale spíše močák. Nebudu se rozhodně hádat, ale jak jsem psala, močák se zlepšil a začaly záda a právě dr. tvrdí, že záda -> močák..
Je mi 21, snažím se jíst zdravě, od doby co mám tyto problémy opravdu hodně piju (moč mám skoro čirou - což je prý velmi dobře), nikdy jsem s ničím netrpěla, jen po zánětu močáku vždy byly nějaké problémy... léky neberu, snažím se cvičit ale ty záda opravdu hrozně bolí a brání mi v pohyblivosti celého těla, ale snažím se, nadváhu určitě nemám, vše v normě, pátěř... na pár chvilek, kdy jsem potřebovala narovnat záda masáží žádné problémy...
Naše rehab. lékařka na bolesti zad mně říká - máte rozgajdané břišní svaly, páteř neví ve správné poloze. Nebuďte líná a cvičte správně cokoliv + cvik prko a to s výdrží 30 vteřin, 10 vteřin odpočinek a znovu 30 vteřin prkno.
Mělo by se cvičit denně, nelze se vymlouvat že nemáte 3 minuty času na cvičení. Mně to vychází tak 4-5x týdně a jsem o polovinu lepší se zádama.
Píšete, že máte záda v hrozném stavu, tak ta rehabilitace měla nějak pokračovat. Měli Vás naučit cviky, které byste pak doma prováděla. A nejen cviky na záda, tam jsou naproti břišní svaly. To Vám musí fyzoterapeut ukázat, jinak hrozí, že si zafixujete špatné provedení, které naopak může stav zhoršit. Omezte sladkosti, zrající sýry, kafe, ostrá jídla a pokračujte tak trochu vegetariánskou stravou s ořechy, cereáliemi, luštěninami + kroupy, kys. zelí, hodně česneku,... Kupte si kapky Lichořeřišnice větší. Příjemné pití ve slenici vody po několik týdnů. Dělejte si odvary z celé petržele. Je to vlasně polévka a močovým cestám prospívá. Zkuste si páteř ovlivnit i přes akupresurní plošky na pravém chodidle. Páteř jde od palce /hlava/ po vnitřní hraně chodidla. Vrchol klenby je zhruba páteř v pase, až po patu. Tu masírujte hodně a celou, to je oblast pánve. Promačkávat hlavně ta nejbolestivější místa. Záda si nahřívejte a zvažte, jestli nemáte nevhodnou matraci. Naplňte plast. láhev horkou vodou, držte ji v rozkroku. Někomu to na moč. trubici pomáhá. Určitě neprochladněte.
Já lékařům velice důvěřuji, ale řekněte, napadlo někdy někoho, že se může jednat o autoimunitní onemocnění? Těch je něco ke stovce, kdy vlastní imunita dovede dělat neuvěřitelné problémy.
Ne, neřekl. Víte, já nechci chodit jako hypochondr po celé nemocnici a po všech vyšetřeních a odděleních, to snad chápete. Když mi z oblasti močových cest a těch gyn. nic nenašli, napadlo mě když mě bolí záda řešit toto. Vážně netuším kam jinam jít, případně kde se zaměří na celé tělo jako ten léčitel... díky za tip
Záda nejsou pitomá. Záda vedou veškeré spojení mezi hlavou a zbytkem těla. Pokud dojde k útlaku nervů, které vycházejí z páteře, můžete cítit různé divné pociti, záleží na tom, kde ten problém na zádech je - nejtypičtější je mravenčení v tzv. dermatomech - celá kůže je rozdělena do oblastí podle toho, v jaké části páteře vychází příslušné nervy z míchy ven, říká se jim dermatomy - a pokud dojde k útlaku příslušného nervu, brní celý dermatom. A nejen pocity, může dojít i k ochrnutí skupin svalů. A samozřejmě močový měchýř je také připojen na páteř, není výjímkou, že útlak nervů způsobí inkontinenci.
Ještě otázka - je to pouze pocit, že se chce, nebo skutečně močíte víc než dřív?
Dříve to bylo opravdu časté močení, kdy jsem chodila častěji jak po 2h, většinou po 1,5h. ale vždy byla moč v pořádku... postupem času se interval zlepšoval a zlepšuje, teď chodím za den tak 5x, ale cely pulrok me trapi stale pocity, kdy mam pocit ze musim, ale vim ze to bude k nicemu, opet driv byly hodne caste, vlastne porad, ted jsou taky, ale obcas nebo jen chvili, treba 20 min a zmizi.. a právě také postup času mě začalo víc a víc bolet v zádech, kdy jsem se snažila to rozcvičit, ale už to nestacilo, citila jsem ze jsem zatuhla na L strane, mazala a mazu se kremy ale nic to nedela, bolest vystreluje do L nohy, trisla nebo i bricho, vše L strana... obcas se ozve prava ale to opravdu vyjimecne, lekar sahl na zada a moc dobre se trefil, myslela jsem ze se zblazním
Podle toho co popisujete, máte buď výhřez ploténky někde v dolní části páteře, nebo nějakou distorzi sakroiliakálního skloubení (SIS), to je takový ne moc pohyblivý kloub mezi pánví a páteří, který je ale důležitý pro chůzi a kolem něj prochází řada nervů do nohy a do podbřišku. Pocity na časté močení s tím souviset mohou i nemusí, hrozně těžko určit. Může to být i syndrom neklidného močového měchýře nebo nějaké následky častých infekcí.
Na tu páteř si najděte schopnou fyzioterapeutku, radši placenou než na pojišťovnu, ta vám předepíše cviky, která vám pomůžou. V horším případě operace páteře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.