Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamarádka mi krade peníze

Od: pavluna* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

jsem docela zoufalá. Potřebovala bych poradit.

Nedávno jsem se začala opět bavit s kamarádkou ze základky (po cca 10 letech). Teď se dost aktivně vídáme přes tři měsíce, dost u mě přespává. No a tady vznikl můj probém. Ztratilo se mi dost peněz. Dvakrát po tisícovce a jednou dokonce pět tisíc z kabelky, zatímco jsem spala. (a stravenky v hodnotě 280,- :D ale to už je maličkost). Vím že nad pět tisíc už je to na pčr, ale nemám jí to jak dokázat...nechytila jsem ji u toho. Připadam si jako bych bláznila. Vždy mi namluví že jsem je někde vytratila, že jsem bordelářka a že je určitě najdu... Ale mě se v životě peníze neztratily. Nechápu z jakého důvodu to dělá...na mizině není...nebo o tom nevím. Jestli si mě chce udržet, abych na ni byla zavisla, protože jiné kamarády nemá? Dokonce mi přemistila kreditní kartu, aby to vypadalo, že si to dělám sama... A pak ji náhodou našla založenou v papírech...

Jak na ni uhodit, jak ji přistihnout? Prosím... 7000,- je dost penez pro mě...

Děkuji za jakýkoliv případný názor či radu...

S přáním pěkného dne, Pája

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

16x

Dobrý den. Dělá to proto, že už jí to u Vás několikrát prošlo. Pokud jste si jistá tím, že Vás okrádá, nedejte jí k tomu další příležitost. Držte si ji od těla a už vůbec jí nenechávejte u sebe přespávat. To není kamarádka. Ona to popírá a svaluje vinu na Vás, tudíž jí to nemáte jak dokázat. Ale ukončit styk s ní můžete, tak to udělejte než přijdete o víc. Takovou osobu ve svém životě přece nepotřebujete, nebo ano?

fialka2
hodnocení

9x

Nejdříve bych s ní ukončila vztahy tzv. kamarádství. Vyměnila zámek - může mít udělaný. Vystěhovala veškeré její věci /pokud u Vás má/ ! Bavila se s ní pouze na ulici, když se potkáme. A vůbec nezamlčovala, nemlžila, ale narovinu řekla, že co u mně přespává /navštěvuje apod/ se mně ztrácí peníze. Ať se chytne za nos! Ukončila veškeré její tlaky na Vás. Najdete si jinou. Toto není kamarádka, ale zrůda. Ani na kafé bych s ní nešla. Zkouší, kam může zajít, pryč od ní a daleko!

hodnocení

6x

Jediná rada: přestat se s ní stýkat. Kamarádka kamarádce nekrade peníze. Pak to už není kamarádka, ztrácí tvou důvěru.

*stop*

tentato
hodnocení

5x

Takže během tří měsíců celkem 4 krádeže?

Po druhé tisícovce by zlodějka měla všechny věci z okna ven /nebo za dveřmi.. Doporučuji nechat vyměnit zámek. Co když si nechala udělat duplikát.

hodnocení

4x

@bz - nakopírujte peníze na barevné tiskárně, pohrejte si s nimi k jejich dokonalosti, mějte plnou peněženku těchto peněz
Dobrá rada nad zlato, co?

Tr. z. § 233 Padělání a pozměnění peněz

(1) Kdo sobě nebo jinému opatří nebo přechovává padělané nebo pozměněné peníze nebo prvky peněz sloužící k ochraně proti jejich padělání, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.

(5) Příprava je trestná.

Ano, jsem moula a nerozumím tomu tak dobře jako vy *zed*

jankoralovsky

Ona právě že není, jedinej moula jsi tu ty!

bz: nabádáte tazatelku k trestnému činu. To opravdu není v pořádku.

bz*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

hodnocení

3x
Naopak si vás udržet asi nechce. Já bych se na takovou "kamarádku" vykašlala. Mrcha je to.
doplněno 07.01.19 08:03: Samozřejmě, že to popírá, že krade. Kdo lže, ten krade. Ještě bude dělat uraženou. Já to znám.
doplněno 07.01.19 11:23: Stejně tak jako chlapům jde jen většinou o to jedno, o sex, tak jí jde o to jedno, o prachy.
Vy jí vlastně věřit nemůžete a ještě z Vás dělá blbce a snaží se manipulovat. Protože jí jde jen o prachy, o nic jiného. O kamarádku nejde ani náhodou.

still10k*
hodnocení

2x

To je smutné. Kamarádka možná vůbec není kamarádka. Určité řešení by byla skrytá kamera.

Nebo si s ní o tom zkuste promluvit czela otevřeně a mateřsky, že víte, že to bere ona. Třeba má nějaký problém a stydí se to někomu říct. Pokud i přes vaši evidentní snahu jí pomoct i finančně z ní nevyleze nic jiného, než stejné lži, tak ji jednoduše požádejte, aby vám už nevolala a nechodila k vám.

klap
hodnocení

2x

Co nastavit tam kameru. Jí nic neříct, předat policii. Ta by asi koukala.

iz*
hodnocení

2x

Kamarádka Vám peníze nekrade, krade Vám je zlodějka.

Myslím, že byste měla lépe vážit, koho pozvete do svého života (a bytu) a koho nazvete kamarádem/kamarádkou. (Kamarádi své kamarády neokrádají.)

kimbert*
hodnocení

0x

Dobře Vám poradili už předemnou ,ode mě ještě jedna já bych policii nevynechal,tahle osoba může okrádat více takových kamarádek a někdo by měl podat oznámení,Vy máte pádný důvod, takže neváhejte a dokazování nechte na policii oni už budou vědět jak na ni.

frma
hodnocení

0x

Kradoucí kamarádka není kamarádka, ale straka zlodějka. Věci této takykamarádky přesunout za dveře a vyměnit zámek. Jsou i jiné lepší kamarádky, ne? Než to uskutečníte, peníze schovávat pod zámek (nebo na účet lépe). 7000Kč opravdu není pakatel. Chytrá straka se chytit nedá. Leda dát do obálky stovku s připíchnutou cedulkou: "Rozmarýnko nekraď, nebo poletíš ještě dnes." *cert*A položit na mírně viditelné místo. Kamarádka se mohla od základky změnit, také některé spolužáky nepoznávám (skoro).

liska5
hodnocení

0x

Ona to klidně může být kleptomanka. Na jednom pracovišti zmizely opakovaně peníze z kabelek, a nakonec byla usvědčena vážená paní s titulem. Trapas nad trapasy, byť to označili za nemoc. Usvědčily ji ukradené parfémy jinde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]