Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem docela zoufalá. Potřebovala bych poradit.
Nedávno jsem se začala opět bavit s kamarádkou ze základky (po cca 10 letech). Teď se dost aktivně vídáme přes tři měsíce, dost u mě přespává. No a tady vznikl můj probém. Ztratilo se mi dost peněz. Dvakrát po tisícovce a jednou dokonce pět tisíc z kabelky, zatímco jsem spala. (a stravenky v hodnotě 280,- :D ale to už je maličkost). Vím že nad pět tisíc už je to na pčr, ale nemám jí to jak dokázat...nechytila jsem ji u toho. Připadam si jako bych bláznila. Vždy mi namluví že jsem je někde vytratila, že jsem bordelářka a že je určitě najdu... Ale mě se v životě peníze neztratily. Nechápu z jakého důvodu to dělá...na mizině není...nebo o tom nevím. Jestli si mě chce udržet, abych na ni byla zavisla, protože jiné kamarády nemá? Dokonce mi přemistila kreditní kartu, aby to vypadalo, že si to dělám sama... A pak ji náhodou našla založenou v papírech...
Jak na ni uhodit, jak ji přistihnout? Prosím... 7000,- je dost penez pro mě...
Děkuji za jakýkoliv případný názor či radu...
S přáním pěkného dne, Pája
16x
Dobrý den. Dělá to proto, že už jí to u Vás několikrát prošlo. Pokud jste si jistá tím, že Vás okrádá, nedejte jí k tomu další příležitost. Držte si ji od těla a už vůbec jí nenechávejte u sebe přespávat. To není kamarádka. Ona to popírá a svaluje vinu na Vás, tudíž jí to nemáte jak dokázat. Ale ukončit styk s ní můžete, tak to udělejte než přijdete o víc. Takovou osobu ve svém životě přece nepotřebujete, nebo ano?
9x
Nejdříve bych s ní ukončila vztahy tzv. kamarádství. Vyměnila zámek - může mít udělaný. Vystěhovala veškeré její věci /pokud u Vás má/ ! Bavila se s ní pouze na ulici, když se potkáme. A vůbec nezamlčovala, nemlžila, ale narovinu řekla, že co u mně přespává /navštěvuje apod/ se mně ztrácí peníze. Ať se chytne za nos! Ukončila veškeré její tlaky na Vás. Najdete si jinou. Toto není kamarádka, ale zrůda. Ani na kafé bych s ní nešla. Zkouší, kam může zajít, pryč od ní a daleko!
4x
@bz - nakopírujte peníze na barevné tiskárně, pohrejte si s nimi k jejich dokonalosti, mějte plnou peněženku těchto peněz
Dobrá rada nad zlato, co?
Tr. z. § 233 Padělání a pozměnění peněz
(1) Kdo sobě nebo jinému opatří nebo přechovává padělané nebo pozměněné peníze nebo prvky peněz sloužící k ochraně proti jejich padělání, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.
(5) Příprava je trestná.
3x
doplněno 07.01.19 08:03: Samozřejmě, že to popírá, že krade. Kdo lže, ten krade. Ještě bude dělat uraženou. Já to znám.
doplněno 07.01.19 11:23: Stejně tak jako chlapům jde jen většinou o to jedno, o sex, tak jí jde o to jedno, o prachy.
2x
To je smutné. Kamarádka možná vůbec není kamarádka. Určité řešení by byla skrytá kamera.
Nebo si s ní o tom zkuste promluvit czela otevřeně a mateřsky, že víte, že to bere ona. Třeba má nějaký problém a stydí se to někomu říct. Pokud i přes vaši evidentní snahu jí pomoct i finančně z ní nevyleze nic jiného, než stejné lži, tak ji jednoduše požádejte, aby vám už nevolala a nechodila k vám.
0x
Kradoucí kamarádka není kamarádka, ale straka zlodějka. Věci této takykamarádky přesunout za dveře a vyměnit zámek. Jsou i jiné lepší kamarádky, ne? Než to uskutečníte, peníze schovávat pod zámek (nebo na účet lépe). 7000Kč opravdu není pakatel. Chytrá straka se chytit nedá. Leda dát do obálky stovku s připíchnutou cedulkou: "Rozmarýnko nekraď, nebo poletíš ještě dnes."
A položit na mírně viditelné místo. Kamarádka se mohla od základky změnit, také některé spolužáky nepoznávám (skoro).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.