Nejste přihlášen/a.
Chápete ten výraz? Znamenají "lepšolidi" něco konkrétního, nebo je to jen posměšná ironie? Koho to má zesměšnit?
To jste mimo, to nevynalezl Zeman, jen se mu to zalíbilo, tak to příležitostně s úsměvem používá, jenže každý rád občas poučuje o svém názoru, takže třeba v politice by museli být samí lepšolidé, jde spíš o povyšování se nad druhé s jiným názorem, nemyslíte?
dylin - kdybys opravdu poslouchal to, co prezidet říká a použil pak svojí hlavu k přemýšlení, tak bys takovou kravinu z papuly nevypustil.
Zapátrala jsem na internetu. Jazykovědec Karel Oliva rozebral ,,lepšolidi,, Přesný původ lze obtížně vysledovat.
Možná překlad z německého ,,gutmensch,, kterýžto termín zvítězil v anketě již v roce 2015 /urážky/.
Tedy ne untermensch, jak jsem předpokládala já ve 13:41.
z článku: Nejčastěji se podle analýzy termín objevuje na dezinformačních serverech, jako je Pravý prostor, Nová republika nebo Vlastenecké noviny, či na webu Parlamentní listy, kde zní například z komentářů protiislámského a protiimigračního aktivisty sociologa Petra Hampla. S oblibou jej používá i poslanec ODS Václav Klaus mladší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.