Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravděpodobnost onemocnění z cigaret

Od: 16 odpovědí: 20 změna:

Ahoj je mi 16 a musím se sám přiznat že jsem sám kouříval a fakt né málo. Jindy jsem měl touhle dobou v sobě 7 cigaret...

To už je ale naštěstí minulost...

Štve mě jak kouří moje ségra, oba strejdové, tety kamarádky máma se kterou jsem si celkem blízko dalo by se říct že je to pomalu moje kámoška, no to je jedno. Ta ale třeba vykouří 40 za den.

Mám o všechny hrozný strach protože kouří fakt hodně a nechci aby s toho měli nějaké zdravotní potíže.

Jaká je pravděpodobnost nemoci?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Velká. Pravděpodobnost úmrtí je 100%

16
To trochu přeháníte. Ségra ma krabičku cca na 3 dny. Ale ostatní kouří fakt hodně a když jim řeknu ať to zkusí tak že to prý nejde. Dokázal jsem to já, mohli by i oni. Závislý jsem sice asi moc nebyl ale třeba táta přestal ze dne na den a to kouřil spoustu let a to hodně...
100% je hodně přehnané, z mého okolí neznám nikoho kdo by onemocněl, vím jen o jednom ale ten je na dobré cestě k vyléčení.

Je to trochu sarkastický vtip. Pravděpodobnost úmrtí je 100%, protože všichni nakonec zemřeme.

Zkuste se povrtat v téhle stránce:

kurakova-plice.cz/...

janm*
hodnocení

2x

Hezký podvečer

Slyšel jsem v televizi názor jednoho lékaře, na lékaře dosti odvážný a to že : " Riziko onemocnění z kouření závisí v první řadě na genetice, neboli kdo má svůj genofond "OK" pak mu ani kouření příliš neuškodí, zatímco ti co nemají tak dobrý g.fond onemocní i bez toho že by museli kouřit... (volně parafrázováno) čili tak, pobuřující názor nemyslíte? :) Dále také existuje názor, že dokonce kouření zamezuje rozvoji teď nevím zda šlo o Alzhaimra Parkinsona (nekterých z těch jestli se nepletu snad "degenerativních chorob" jejichž příčiny nejsou zcela známy) a rovněž tak se to prý týká i kávy...jenže protože je kouření a "kafování" "oficiálně nezdravé" veřejnosti to prý "prozrazovat" nebudou... :)

Osobně si myslím že vše v životě je také otázkou míry, souhry dalších faktorů a mnohdy i skrytých příčin a mechanismů jež ještě nejsou dost dobře prozkoumány ...zkrátka a dobře nekouříte-li je to v pořádku a pro ty kteří kouří a přestat nemohou nebo nechtějí bych doporučil kouřit "s mírou", je dle mne opravdu rozdíl když denně vykouříte dvě cigarety, vypijete dvě piva, než když vykouříte dvě krabičky a vypijete dvacet piv + litr vína například...

Jste ještě velmi mladý život před sebou a tedy žijte zdravě podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a obavy o své zdraví nechte stranou, trvalý stres není také nic zdravého, co bylo bylo, to už nezměníte, nyní máte možnost dělat vše "lépe" času na to vzhledem k věku budete mít zřejmě dost :)

liska5

Pozor, kafíčko má svá pozitiva, na rozdíl od cigaret.

liska5
hodnocení

1x

Já ti napíšu jeden postřeh. Nedávno jsem se zajela podívat daleko - na svoje první pracoviště. Tehdy jsme tam byli všichni zhruba stejně mladí krátce po VŠ. Dneska kolem sedmdesátky. Jedna z kolegyň bydlela hned vedle, tak mi povyprávěla, kdo a jak za těch 45 let žil a kde teď jsou. Časem mi docvaklo, že všichni, co jmenovala, že nežijou, tak tenkrát kouřili. A ani ne rakovina, spíš srdce, cévy, ledviny. A první "padl" krátce před 50ti. Zatímco někteří se ještě věnují svým koníčkům, aktivně.sportují, nebo vláčí vnoučata po parcích.

Každý máme jiný ten svůj nejslabší článek. Tak ani neodhadneš, kdy, kdo, jak a jestli vůbec onemocní.

jabraka*

Ta pravděpodobnost vyplývá z různých lékařských průzkumů.Tabákový kouř obsahuje přes 5000 různých chemických látek,které se mohou podíletna různých chorobných procesech.

Kouření je prokazatelná příčina 25 onemocnění, z nich nejčastější jsou nemoci srdce a cév, akutní i chronické nemoci plic(od lehčích forem až po ty nejtěžší) a až 12 typů zhoubných nádorů, hlavně rakovina plic. Velmi častými onemocněními,na jejichž vzniku se kouření podílí, jsou také astma, alergie,diabetes (cukrovka) II. typu, kožní onemocnění, degenerativní onemocnění očí a mnoho dalších

Tak dobré chutnání!

JABRAKA

,,,Diabetes nikoliv...

liska5

Všechno souvisí se vším. Obojí nějak oslabuje kondici. Navíc diabetes i kouření škodí cévam paralelně.

kahsa*
hodnocení

1x

A já zase znám spoustu kuřáku co onemocněli rakovinou plyc nebo nosohltanu.A myslím že těch poškozených bude víc. To že někdo se dožil 90 let a přitom kouřil 30 cigaret denně a vypil lahvinku alkoholu, ano jsou takový jedinci. Takže 1 z 10000 na něj kouření nemá vliv.

A co znám kuřáky moje matka, teta, manželka a kamarádi všichni mají problém se spaním, probouzí se v noci a kašlou. Z čerstvého vzduch to asi nebude.

jgfdghjg
hodnocení

0x
Moje babicka kouri od 15ti let. Za mesic ma 75let. Kouri 20-30denne. Vitalnejsiho cloveka neznam. Je ale urcite vyjimkou. Je to svinstvo a neskutecna zavislost

vernon
hodnocení

0x
Pár hřebíčků do rakve jsi už nasbíral, ale když už nebudeš nikdy kouřit, jíst zdravě, mít pravidelný sex a nepohrneš se do politiky, tak to zase tolik nevadí...
iz*

@Vernon > tomu se myslím říká "kouzlo nechtěného":
Nebude-li tazatel zdravě jíst a nebude-li mít pravidelný sex, tak to zase až tak nevadí. ((--:

dylin
hodnocení

0x

Lepší v 60 umřít na kouření než v 85 pokaděnej vedle týdenního dávkovače na léky... *poctar*

liska5

Vy jste fakt Dylin! Copak nevíte, že ten správnej život začíná až v důchodu?*tanec*

Jenže jemu bude v 60 zbývat do penze ještě nějakých 15 let ..

hodnocení

0x

Proč se zabývat takovým nesmyslem, jako je vdechování čoudu ze škvířícího se shnilého listí?

Kamarádi na devítiletce kouřili bramborovou nať, ti "odvážnější" i gumové hadičky. Cigarety škodí asi míň, ale pitomost je to stejná ..

lidus*
hodnocení

0x

Onemocnět může každý ať kuřák či nekuřák a umřít musí každý to je prostě nezvratné aspoň zatím a patrně to tak bude vždy. Kouřila jsem, nekouřila a dnes když mám chuť u pivka na zahrádce tak si klidně zapálím a nemám výčitky, v bytě jsme nikdy nekouřili a na balkoně je v zimě zima tak nekouřím a nechybí mi to, už se ale zase těším na kuřácké dýchanky v létě. Doporučuji nekouřit, leze to dost do peněz, kuřák je kouřem cítit a nakonec i plíce asi nevypadají skvěle a ještě se kazí pleť a hlas. Ovšem potěšilo mě, že v jednom hospicu je kouření povolené a dokonce těm na smrt nemocným sestra nebo rodina podrží cigaretu. Co už řešit a upírat když ta zubatá s kosou má dveře už pootevřené. Cigarety škodí? Tak první co udělám je, že zakáži výrobu a trestám nelegální výrobu. Trestám ji ne proto, že stát přišel o peníze ale proto, že úmyslně ten výrobce poškodil zdraví lidu, v podstatě se podílel na jejich smrti. Mimochodem všichni moji lékaři jsou kuřáci.

nekurakk
hodnocení

0x
Děda kouřil 40 cigaret denně dožil se 90 let.mamka zapřísáhla nekuřácká se dožila 70let zemřela na rakovinu plic, kouření cigaret neškodí jsou to lékařské nesmysly,nikdo ještě nedokázal vliv kouření na smrt

fram
hodnocení

0x

Cynická úvaha: Předpokládáme-li, že kuřák bude žít o 5 (ale až o 9) let méně, během kterých by nepobíral starobní důchod ve výši okolo 10 500 Kč (kuřáci statisticky vydělávají méně), připraví se o 630 000 Kč. Každý rok tak stát na důchodech ušetří částky v řádech desítek miliard korun, vzhledem k tomu, že u nás kouří 28 % populace. Tím se zčásti vrátí léčení kuřáků.

Každý neonemocní, ale: Problém je, že hlavní nemoc z kouření, tj. rakovina plic, je špatně léčitelná, špatná prognóza. idnes.cz/... Druhá - kardiovaskulární obtíže - je také dost smrtelná.

Podotýkám, že pasívní kuřák /nekuřák je ve výsledku téměř totéž jako kuřák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]