Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,je mi 21let a chtěl bych si pujčit do 10tis korun,jsem student,nepracuji,čistý trestní rejstřík,bez exekucí,dluhů,Myslím si že peníze bych byl schopen splácet,třeba bych investoval,u banky se zhodnocením zdarma,nebo si někde přividělal.
Můžu si půjčit? Jakou banku byste doporučili?
Jakáj sou rizika?
Koukal jsem na kalkulačku equa bank kterou jsem viděl že si tu lidi vychvalují a 10k by bylo dejme tomu třeba na rok s měsíční splátkou zhruba 900kč což mi přijde dost fajn.
Poradte mi prosím,dekuji za každou odpověď,a hodně štěstí do nového roku.
Chápu vás že mi doporučujete brigádu ale já si těch 10k vydělám tak za "půl roku",jeszdím do školy 150km a přes týden jsem na intru timpadem tak roznos letáků a víkendy vypomáhám doma.
Uplně jsem nechtěl at se mi tu dvoří takovéto odpovědi ale chtěl bych otázku doplnit.
Co si myslíte o coolpujcky.cz/...
Dále mě zajímá že na equa bank mají -pujčka bez podmínek- ,to zní super pujčí si každý smrtelník,ale když rozkliknu časté dotazy a kolonku jaké "podmínky pro pro pujčku"tak je tam pochopitelně příjem,je to jenom reklamní tah dát si pujčka bez podmínek?
Děkuji za odpovědi.
Tak pujčka bez podmínek,není tak uplne bez podminek,člověk musí prokázat příjmy.
Našel jsem pujčky jako creditka,zaplo,atd,u kterých nemusím doložit příjmy ale mají splatnost do jednoho měsíce.
Půjčka je cesta do pekel.
Píšete, že studujete. Tedy Vám rodiče všechno platí.
O víkendu pomáháte doma. Co pomáháte? Nějaká firma, hospodářství? Nebylo by lepší pomáhat více a mít z toho větší kapesné?
Případně pomáhat jeden den a jeden den /nevím, jestli se dá sehnat přes agenturu jeden den/ brigádu v nějakém supermarketu /pokladna, doplňování, sklad/.
Též pouvažovat, jak je náročné studium a jestli nemáte tři hodiny volné na internátu a na ty tři hodiny přes týden si najít brigádu - což je dle mého nejlepší řešení, studujete-li ve větším městě, kde je více příležitostí. Také se podívejte na brigády ve svém oboru - to je velice perspektivní se pomalu začít zaučovat, budete mít od čeho se odrazit v životopise.
Zkusila bych takové možnosti. Ty Vaše plány na sklizeň výjimečné rostliny je o ničem /nedá se již rozkliknout/. Nevíte, co je to za bolest v namožených šlachách rukou po 15 ti hodinách práce s nůžkama.
Děkuji za odpověď,nejrozumnější která se mi dostala,ačkoliv musím zapolemizovat.
Proč si myslíte že je pujčka cestou do pekel,co jsem našel tak si můžu pujčit bez výpisu přijmu zdarma až 9tisic zdarma na měsíc.
Což podle mě je něco tak akorát si aspon zkusit to otočit,nechci se pouštět do žádných hazardů,o investicích vím také kolový.
Podle mě se s tímto dokáže člověk také troško "odpíchnout".
Ano,pomáhám dá se říct rodinné hospodářství,výpomoc.
Na internátu mám volno i více hodin,a máte pravdu než se válet na posteli celý den je určitě lepší si sehnat aspon brigádu na odpoledne,studuji 20km od Plzně,neměl by být problém asi něco sehnat aby to siplo kačku do kapsy.
Není to o ničem ale představa odletět zamoře a stříhat za několikanásobný plat je lákavá ale jaký student toto dokáže zrealizovat ve svůj prospěch?
Nevím co to je za bolest ale myslím si že po skoro třech letech po popáleninách 3. stupně na několika desítkách% těla si je dokážu i představit.
A nakonec,to že už to nejde rozkliknout je jedině dobře
Tady mám strach z nesplácení. Věřte, že banky chrání i žadatele, pokud mu půjčku neschválí. Aby se žadatel nedostal do problémů a banka dostala své peníze zpět.
Kolik si tedy dnes vyděláte, a kolik si dokážete dát na stranu?
Také nevím, proč máte v nadpisu slova nárok a právo. Nárok a právo na půjčku nikde neuplatníte. Právo a nárok bude mít věřitel, u kterého si půjčíte.
Moje známá si kdysi u ještě solidní firmy po 89. roce vzala půjčku, na televizi. Byli zaměstnáni ona i manžel.
Když půjčku splatili, tak si vzala další. A po té i třetí. A byla zapsána jako solidní zákazník, nemusela potom již nic dokládat, stačila jim historie u nich.
Vždycky ale nejdříve jednu splatila a potom teprve žádala o další.
Vezměte si tedy na zkoušku jednu třeba ve výši 3 000 nebo 5 000. A zkuste si ji splatit, abyste věděl, co to obnáší. A po splacení si vezměte tu 10 000.
Možná, že potřebujete jenom ten tlak, a teď musím vydělat peníze a opravdu se budete snažit ty penízky na splátku vydělat.
Ještě malou připomínku, poslední - počítáte s tím, že tuto věc prodiskutujete s rodiči? I když jste plnoletý, ale bydlíte s nimi, financují studie, bylo by dobré jim to nastínit. A kdyby se stalo cokoliv, tak aby pomohli splácet, nebo za Vás uhradili zbytek. Nikdy nevíte, co se může stát. Určitě netutlat.
Doporučuji ale,
Tady mám strach z nesplácení. Věřte, že banky chrání i žadatele, pokud mu půjčku neschválí. Aby se žadatel nedostal do problémů a banka dostala své peníze zpět.
Kolik si tedy dnes vyděláte, a kolik si dokážete dát na stranu?
Také nevím, proč máte v nadpisu slova nárok a právo. Nárok a právo na půjčku nikde neuplatníte. Právo a nárok bude mít věřitel, u kterého si půjčíte.
Moje známá si kdysi u ještě solidní firmy po 89. roce vzala půjčku, na televizi. Byli zaměstnáni ona i manžel.
Když půjčku splatili, tak si vzala další. A po té i třetí. A byla zapsána jako solidní zákazník, nemusela potom již nic dokládat, stačila jim historie u nich.
Vždycky ale nejdříve jednu splatila a potom teprve žádala o další.
Vezměte si tedy na zkoušku jednu třeba ve výši 3 000 nebo 5 000. A zkuste si ji splatit, abyste věděl, co to obnáší. A po splacení si vezměte tu 10 000.
Možná, že potřebujete jenom ten tlak, a teď musím vydělat peníze a opravdu se budete snažit ty penízky na splátku vydělat.
Ještě malou připomínku, poslední - počítáte s tím, že tuto věc prodiskutujete s rodiči? I když jste plnoletý, ale bydlíte s nimi, financují studie, bylo by dobré jim to nastínit. A kdyby se stalo cokoliv, tak aby pomohli splácet, nebo za Vás uhradili zbytek. Nikdy nevíte, co se může stát. Určitě netutlat.
Kolik si vydělám,schrnul bych to tak že bych se sám neuživil,ale od toho jsou tu ty rodiče,chodí to tak že to co si odpracuju tak dostanu na ruku a školu a internát platí oni,jsem schopen si vydělat +-500kč za výken což si můžu dát na stranu-by mě určitě nižší půjčka (do 5k) zdarma,nestáhla z kůže.
Dostal jsem se do střetu zájmů pač ted nevím jestli svoji životní cestu zvolit takovou,vzít si půjčku,dodělat školu a budu si přividělát brigádama což by byla otázka pěti měsíců,nebo se nechám na doporučení psychiatra a rodičů zavřít na dobu neurčito do psychiatrické léčebny z důvodu pravidelné konzumace alkoholu a psychotroních látek a poté řešit finance.
Sám ted nevím na kterou nohu se postavit,alkohol jsem přestal pít po pohovoru v Bohnicích a ulevilo se mi,2.2 je termín mého nástupu na pořadník jsem zvědav jak se to do tohoto termínu vyvrbí.
Nadpis jsem volil bezhlavě,to bezpochyby.
Ano otázkou je jestli zvolit menší půjčku nebo vzít rovnou plnou palbu 9k a zkusit si s tím "čarovat" jak budu chtít,nebo si vzít menší. Banka píše že první půjčka zdarma. V nejhorším případě by mě rodina určitě podržela .
Ale jejich názor na to že si chci vzít půjčku byl takový že jestli to udělám tak že du z baráku,po chvilce ale vyměkli a řekli at si delam co chci...Nevěří tomu že v dnešní době někdo něco udělá/poskytne zadarmo pro člověka Můj názor je takový,proč si nevzít 9k půjčku u ověřené banky a zkusit si to za měsíc "boostnout",nebo jen jako ten tlak že to musím vrátit.
Pfuj to jsem se rozepsal...
Dobrá, tedy dost peněz stál alkohol a nějaké psych. látky.
Nebo se alkohol bral rodičům a byl zdarma?
Nevím, jestli to tady již zaznělo, půjčka by byla na co? Jaké představy budete řešit, co si koupíte, či investujete, nebo koníček, sport /kolo, motorka, taneční kurzy/, kosmetické úpravy vzhledem k úrazu?
Pokud by půjčka byla na vzdělávání a poslední možnost, tak palec nahoru, pokud na hry, tak opačný směr.
Možná se chcete lépe obléknout, to by se dalo souhlasit a přimhouřit oko. Dobře oblečený a obutý, sebevědomý mladík má otevřené dveře víc, než nekvalitně.
Pokud je pro někoho obtížně dosažitelná částka 10 000,- Kč, tak to ukazuje minimálně na to, že to nebude nějaký finanční magnát, který je schopen peníze rozmnožit. A to platí i pro studenta, který má minimálně o prázdninách možnost výdělku na brigádě.
Jsou samozřejmě i typy lidí, kteří takovou částku nutně potřebují a nevydělají. Typicky třeba lidé mající nějakou patologickou závislost, která stojí peníze a znemožňuje jim normálně fungovat.
rv - jasně, chápu to. Snažím se, aby mladík popřemýšlel, nastoluji nějaké varianty, něco se odmítne hned, nad něčím se dá pouvažovat. Vždycky je dobré najít nějakou variantu, kompromis.
5 letému děcku nevysvětlíte, že rodiče nemají peníze a Lego za 5 000 nemohou koupit, ale koupíte alespoň za 200 - 400 korun.
Tady je to podobné. Ale mladý muž již má ponětí o matematice, ekonomii. Finanční gramotnost se myslím učí již na základní škole. To je snad nový předmět, přinejmenším o tom uvažovali, že by ho měli zavést. Nejsem ve školství, děti starý, tak přesně nevím.
zmiňujete Bohnice a nástup na pořadník 2.2., Znamená to, že v únoru nastupujete na nějakou hospitalizaci v léčebně?
pokud ano, předtím si chcete brát půjčku? To vypadá dost riskantně, jak budete vydělávat na splátky
Co znamená "boostnout" peníze? Máte nějaký konkrétní plán? Nebo chcete nakoupit chemikálie a vařit perník?
Jo,peníze to muselo stát pěkný.
Víte já přesně ani nevím,asi bych zkusil drobet investovat.
Ano,do měsíce nejspíše nastoupím na hospitalizaci,ano taky mě to napadlo.
Zvýšit peníze
Né,to určitě ne,to je to poslední co by mě napadlo.
tenato - některé školy finanční gramotnost zavádějí, ale už od socanské vlády před 10 lety zavedla vláda víceúrovňové vzdělávací plány. To co určil stát je pouze obecný rámec, to konkrétní si vytváří skoly samy a ne vždy na to mají kapacitu a schopné učitele. A mají jen omezené možnosti pmoci od státu. U takových zavedených předmětu jako je dějepis a matematika, kde jsou zkušení kvalifikovaní uživatelé, tam je to v pohodě, ale u takových výchovných předmětů pro život jako je výchova ke zdraví, finanční gramotnost, rodinná výchova, sexuální výchova, tam je schopné o učitele nouze - není to samostatná aprobace a kvalifikace se na to sbírá špatně (tedy ve stylu - každý o tom něco víme, ale jak to těm dětičkám dobře a efektivně nacpat do hlaviček, to je hlavolam).
Pravidla jsou jednoduchý.
Abys dostal půjčku s rozumným úrokem, musíš prokázat příjmy. Pokud příjmy nemáš, dostaneš půjčku od nebankovních společností, ale za brutální úrok. Nebo třeba ten úrok nebude na první pohled tak brutální, ale součástí budou poplatky za sjednání účtu. A pak stačí jedna opožděná splátka a naskáčou smluvní pokuty, celé se to zesplatní (to znamená, že to můžou chtít zaplatit najednou) a naskakují z toho další úroky z prodlení. Vím o případu, kdy si pán půjčil 40 tisíc na nějakou hifi věž, kterou si dohromady ani neužil, a skončilo to tak, že mu málem sebrali barák, kdyby nezasáhli příbuzní.
Takže radím žádnou půjčku deset tisíc si neber. Nemá to smysl. Jediné dva důvody, na které má smysl půjčka, je byt (nebo dům) nebo auto - a to auto jedině v případě, že ho potřebuješ pro práci nebo pro rodinu. Všechno ostatní je rozmařilost a zbytečnost.
Navíc jsem vůbec nepochopil, jak bys těch 10 tisíc chtěl investovat tak, aby ti vydělaly. I ty nejlepší úroky u banky nepřelezou 1,1 procenta za rok, což z 10 tisíc dělá 110 korun. Když budeš platit 900 korun měsíčně, zaplatíš za rok celkem 10800 korun, Takže na tom 690 korun proděláš. Chápeš to?
Každá kreditní karta takto funguje. Normální klient banky zažádá a získá kreditní kartu. Dle jeho spolehlivosti mu banka nastaví limit, kolik mu max. půjčí. No a klient pak žije za peníze banky a pokud splácí alespoň minimální měsíční splátku, tak může být stále v záporu třeba 50 000,-Kč. A to dokonce zadarmo. Ale je to na nákupy, ne na vybrání hotovosti (i když to jde s úrokem taky).
Je na bance i klientovi, aby zhodnotili, jak je klient spolehlivý a že bude splácet. Jinak vysoký úrok, sankce atd.
Co znamená obrat "boostnout 9 tisíc"? Několikrát se to tu objevilo, ale pořád netuším... )--:
@Vilik, děkuju. Nedostatky )--: v angličtině pociťuji čím dál častěji.
Tak s investicí 9-10 000 to žádná paráda nebude.
Něco schramstnou také poplatky.
To je už snad větší /a rychlejší/ možnost výhry vsadit na koníčky, nebo sportovní výsledky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.