Jsem v Německu. Úplně na rozhraní se Švýcarskem ( na druhé straně Rýnu je Švýcarsko) Síť mi ukazuje Swisscom. Ale jak poznám,jestli je německý nebo švýcarský (kde je volání drahé)? Včera jsem přijížděla Francii- přišla SMS,že jsem tam. Pak jsem byla ve Švýcarsku -opet přišla SMS od operátora. Vrátila jsem se na hotel,ale SMS od operátora,že jsem na německé síti mi nepřišla... Tak se v tom neorientuji a nevím kde a jak to zjistit. Swisscom je i v Německu i ve Švýcarsku. A nerada bych se nechala zruinovat účtem za telefon. Dekuji
Dobrý den, snad někdo poradí přesněji, ale odhaduji, že pokud nepřišla SMS o změně, tak jste stále u švýcarského operátora (i když už kousek v Německu). Zdravím!
doplněno 05.01.19 10:07:
Ano, Telecom.de bude německá síť, ale Swisscom je jiná firma (jiný operátor). Tak si to ujasněte.
Nevím o tom, že by Swisscom působil i v Německu. Také jsem se dříve pohyboval poblíž Basileje, na rozhraní Německa, Švýcarska a Francie. Jediným řešením bylo nastavit v telefonu manuální hledání sítě. A pak zvolit některou z německých. Případně francouzských. Dále si můžete v telefonu nastavit, aby se Vám v horní liště zobrazoval název operátora.
margot*
Předpokládám,že Telecom.de je německá síť. Ale nemůžu najít,jde nastavit tu vyditelnist na liště. Můžete poradit? Dekuji
Já to mám u svého telefonu: Nastavení, Oznámení, Stavový řádek, zapnout zobrazení operátora Každá německá síť manuálně vyhledaná bude mít u svého názvu koncovku.de Například Telecom, t-mobile, o2.de
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.