Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nikdy jsem neměl plíseň - je to ono?

Od: halal odpovědí: 6 změna:
Mám pocit, že od koupi kožených bot od Bati se mi dělá vyrážka na nártu a na místech, která se výrazně dostávají do kontaktu s vnitřní stranou boty. Máma zase říká,že je to plíseň. Docela to svědí. Prosím nemáte nějaké osvědčené postupy jak se toho zbavit? Děsí mě i to, že už mám nějaký ten pupinek skoro v půlce lýtka.
Mockrat děkuji a přeji pěkný den.

Nikdy jsem neměl plíseň - je to ono?
Nikdy jsem neměl plíseň - je to ono? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ne, není to plíseň. Je to odřené.

halal
hodnocení

A nevíte proč to tedy svědí? Myslel jsem, že přírodní materiál jako je kůže bude docela friendly k mojí kůži. ☹

a vy nenosíte v botách ponožky?

fram
hodnocení

1x
Plíseň vypadá trochu jinak lekarnickekapky.cz/... nebo dočervena vitalia.cz/... Zasáhne nejdříve prsty, plosku nohy.Ani ty kožené boty do toho nesedí, kůže celkem větrá. Plíseň je ze zapaření. Maminka se nejspíš mýlí.Vy máte spíš vyrážku, co alergie - neberete něco? Vyrážka z bot - všechno je možné. Jestli je ta kůže z Číny...Vyrážka může provázet i nachlazení - u citlivých. Rady berte s rezervou, ale:Urtikárie (kopřivka)Obecně se nazývá "vyrážka". Jde o alergickou reakci, která vypadá jako odřeniny či šrámy. Obvykle svědí, někdy se objevuje i píchání a pálení. Velikostně se liší, jednotlivé vyrážky se mohou postupně spojovat do rozsáhlejších ploch. Projevy se mohou vyskytnout kdekoli a trvat od několika minut do několika dní.Urtikárie bývá způsobena léky, potravinami a jejich přísadami, teplotními výkyvy a infekčním onemocněním (i třeba bolestí v krku). Účinnou pomocí, pokud je vyrážka nepříjemná a přetrvává, jsou antihistaminika.Většinou se tedy léčí antihistaminiky, vzácněji kortikoidy.Svědění lze zmírnit pomocí tekutého pudru nebo obkladů.Důležité je vyhýbat se vyvolávající příčině.A hygiena, měnit ponožky, pořát. S nanostříbrem bezpotisku.cz/... mojeponozky.cz/... nanostribro.cz/...

liska5
hodnocení

0x

Plíseň to být nemusí, ale ta se ráda přidá. To může být třeba kontaktní ekzém, když máš ty nové boty. A svědí jak to, tak to. Máchej si to v růžovém roztoku hypermanganu nebo potírej roztokem jablečného octa, případně propolisem. Ale hlavně si srovnej vnitřní prostředí. Vynech cukr, sladké tyčinky, cukroví, zákusky, buchty a colu. To plísně podporuje. Ty máme v sobě každý. Tělo si je ale drží na uzdě. Když ale mají plísně vhodné vnější i vnitřní prostředí, tak se projeví. Teď o svátcích jsme si zanesli střeva kde čím, tak je dobré jim ulevit vegetariánskou stravou. Kůže navíc nemá sluníčko, naopak je v teple a vlhku ponožek s umělými vlákny a vysokých bot.

liska5
hodnocení

0x

Co si zkontroluj, kde prvotně plíseň je, tak nejčastěji mezi posledními prsty na noze. Zpočátku není vidět a nesvědí, ale zkřehne kůži a v té meziprstní mezeře se vytvoří prasklina, která se nehojí. Jinak ta nerovnováha, co plísně či kvasinky v těle pomnoží, má původ ve střevech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]