Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zánět hrtanu - co zabírá?

Od: tolijen odpovědí: 6 změna:

Ahoj ..podlwe doktorky mam zánet hrtanu.. tagže beru tablety(pastilky) strepsils ..a septolete...v krku mě bolí děsne při každém polknutí..a už to je 2 dny a od včera beru ty pastilky...dneska sem se namátkově koukl do krku a mandle sou v pořádku ale na levo a na pravo od těch mandlích (co tam visek v krku) na každy strane se mi udelala velká oteklina nevim jestly top sou jiný mandle ty na straně.. ale zabírají strepsils nebo septolete za jak dlouho? nebo znáte ještě neaký efektivnější zpusob léčby? třeba neakou kombinaci?děkuju mnohokrát

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

0x

Někam se mi ztratil odeslaný příspěvek, tak posílám znovu:

Moc tomu nerozumím, jak to popisuješ, zkus udělat fotku a dát ji sem, mám pocit, že si pleteš čípek s mandlemi, krční mandle jsou jen dvě. Při zánětu hrtanu je dobré pít teplé nápoje a dodržovat hlasový klid. Pokud máš teplotu a oteklé mandle, poraď se znovu s lékařkou, pokud se tam šíří zánět, asi ti nasadí antibiotika, pokud to není virového původu, Septolete a Strepsils jsou jen k desinfekci ústní dutiny a tlumení bolesti.

fany08*
hodnocení

0x

Zánět hrtanu měl párkrát můj syn, nemohl vůbec mluvit (aspoň byl doma nějakou dobu klid:D), dostal se z toho jen s pomocí antibiotik, nedoporučují se horké nápoje. Já si tuhle nemoc zřejmě prodělala kolem vánoc, za pár dnů jsem to zvládla i bez léků. Zkus ještě vydržet aspoň dva dny.

hella*
hodnocení

0x

Dobrý večer, podle mě jsou Strepsils i Septolete v takovém případě, jaký popisujete Vy, úplně k ničemu. Mně se opakovaně osvědčil při laryngitidách studený obklad na krk, při těžším průběhu jsem si naordinovala Bioparox (lokální antibiotikum, následně jsem za to byla lékařem pochválena), hodně pít co nejteplejší tekutiny, šeptat, průběžně cucat právě nějaké ty pastilky (nemusí být ani ty drahé, viz výše, ale úplně stejnou službu mi prokázaly např. Halls) a vydržet v posteli. Je to nepříjemné a nějaký ten den to trvá, ale dá se to zdolat bez běžných antibiotik. Nicméně pokud byste mě problém s dýcháním, tak si okamžitě volejte pohotovost.

doplněno 02.02.10 19:20:

nemoci.vitalion.cz/...

tolijen
hodnocení

dekuju a chci se zeptat na ten studený zábal na krk ... musí být studený? neuškodí tomu ještě více?

hella*

Je to poměrně nepříjemná představa, ale zábal by měl být studený - nejlépe tzv. Priessnitzův obklad - tj. namočená a vyždímaná např. plena na krk a přes to suchý šátek. Studený zábal totiž snižuje otoky v krku, takže se Vám bude líp dýchat i mluvit. S takovýmto zábalem je třeba zalézt do peřin a zkusit se zapotit. A nejpozději po cca 1 - 2 hod. ho vyměňte za úplně suchý šátek.

dejavu*

S Priessnitzovým obkladem je to trochu jinak, podstata je prokrvení, kdy po fzi chladu nastane prohřátí, je třeba tam dát igelit a hlavně dávat po 2-3 hodinách pauzy. Podrobnosti zde zdrave.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]