Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohádka s očima

Od: pletiplot® odpovědí: 9 změna:

Hledám pohádku (snad českou, ale to si nejsem jist), natočenou někdy v 70. nebo 80. letech. Děj si nepamatuju, pravděpodobně šlo o nějaké zachraňování zakleté princezny z podzemí. Celá pohádka je dost depresivní. Co si pamatuju, je scéna, ve které prince sledují oči vyvolané jakousi kouzelnou halucinací, zatímco princ jde nebo jede v nějakých skalách nebo jeskyni. Celá ta scéna vyzní hodně strašidelně. Myslel jsem, že je to Třetí princ, ale tu scénu s očima jsem tam nenašel, tak to bylo asi něco jiného, ale mělo to dost podobnou depresivní atmosféru.

Kdo by věděl?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

5x
Mohla to být pohádka "O Janovi a podivuhodném příteli"? (1990) S Tomášem Valíkem.
hodnocení

Díky, to bude asi ono. Ještě zkonzultuju se sestrou, ta to taky viděla.

A s tím orientálním motivem jsem se zřejmě mýlil, je tam taky.

hodnocení

Segra si toho pamatuje víc a vypadá to, že je to ono. Fakt dobrá paměť nebo jak ste to našel (našla).

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, zkusím (lovím děj z paměti) pohádku Deváté srdce. Zdravím!

csfd.cz/... .

doplněno 03.01.19 20:39:

Také ještě zkusím pohádku O janovi a podivuhodném příteli - oči tam jsou, ale v kamenných sochách a horská "tůra"tam je také.

doplněno 03.01.19 20:57:

pletiplot - nevím, jak kolega, ale já jsem si to našel na YouTube a než jsem si tam ověřil ty oči a horskou turistiku (protože to přehrávání videa a hledání v něm chvilku času zabere), tak už zde byl další příspěvek (a byl jsem druhý).

hodnocení

O Janovi a podivuhodném příteli je ono, ale jak jste to přidal jako doplnění, tak jsem to nějak přehlídl. Ty oči pronásledují tu princeznu a ne toho prince, to jsem si nějak popletl. Ale je to ono. Díky.

ben®

pletiplot - já jsem jen nechtěl, aby to vypadalo jako opisování. Když jste vyloučil Deváte srdce, tak jsem si vzpomněl na Princ a Večernice a O Janovi a podivuhodném příteli. No, a než jsem si projel video Princ a Večernice (kde je také strastiplná cesta prince za Večernicí) a to druhé, tak jsem "ztratil" asi šest minut .

hodnocení

Z žádného opisování Vás samozřejmě nepodezírám, proč byste to dělal. Každopádně díky.

hodnocení

0x

Depresivní pohádka je Deváté srdce. Jednotlivé scény si už nepamatuji, takže o očích nic nevím. Zbyl jen ten pocit.

csfd.cz/...

hodnocení

Deváte srdce není ono, ale dík za tip. Ta "moje" pohádka nebyla tak výpravná, bylo míň postav a nebyl tam ten orientální motiv. Blíž k tomu Třetímu princi. Fakt si ten děj nepamatuju, jen ten celkovej dojem z té pohádky a tu scénu - viděl jsem ji asi tak před 25 lety a pořád si to pamatuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]