Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám francozskou písničku

Od: pancirneprobit odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

hledám jednu francozskou písničku měla by být stará minimálně 15 let, zpívali tam muž a žena o něčěm vášnivém,

bylo tam i nějaký vzdychání. Jediný text co si z toho pamatuju je asi SEK-D MVUA?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

03.01.19 13:09
hodnocení

4x

J"taime?

hodnocení

4x

Jediné, co mě napadá, je

tahle píseň, ale ta je stará dobře padesát let. Nevím přesně, nechce se mi to hledat, ale hrála se v době, kdy jsem se učil. V té době byla v běžné produkci zakázaná.

doplněno 03.01.19 15:28:

Tak jsem se ještě poohlédl a výsledek je zde. Píseň je z roku 1967. Zapamatoval jsem si dobře, že jsme ji poslouchali již v době učňovských let.

hodnocení

3x

Dobrý den. Asi myslíte píseň, která má celý název Je Taime...Moi Non Plus a byla natočena v roce 1969.

doplněno 03.01.19 13:35:

Tu písničku najdete na bezejmenném albu z roku 1969 (pouze Jane Birkin & Serge Gainsbourg), nebo na albu z roku 2017 Serge Gainsbourg- Best of. Bude ale i na jiných výběrových albech.

Nebylo to 1967?

Já myslím, že poprvé to vyšlo na SP a záhy na LP v roce 1969. Verze, kterou máte na mysli je s Brigitte Bardot, ale známá je spíš ta verze s Birkinovou. Já jsem jí slyšel poprvé z kotoučáku v roce 1975 a přehrál jsem si jí na svůj kazeťák.

pancirneprobit
hodnocení

Jo, je to ta pisen dík *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]