Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení prac.poměru ve zkušební době vs nemoc

Od: meersi* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

dnes jsem poštou obdržela výpověď od zaměstnavatele. Je ve zkušební době, v době pracovní neschopnosti, po 15-tém dni.

Nevím zda tímto s emám přihlásit hned na úp, či jak dál pokračovat.A pokud tak do kolika dnů jsem nucena se přihlásit na úp.Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Na ÚP se nemusí hlásit nikdo, není to povinné. Pokud se chcete na ÚP zaregistrovat jako uchazeč o zaměstnání, pak to můžete učinit až poté, kdy Vám skončí pracovní neschopnost. V době prac. neschopnosti to nelze.

doplněno 03.01.19 12:35:

O ukončení prac. neschopnosti rozhoduje lékař dle Vašeho zdravotního stavu. Takže automaticky nic nekončí. Až Vám lékař neschopnost ukončí, předáte bývalému zaměstnavateli doklad o ukončení neschopnosti a můžete se jít zaevidovat na ÚP.

meersi*
hodnocení

Děkuji za odpověď, jen se ptám, protože netuším jak je to ve zkušební době.

Protože tam mají být nějaká omezení, z důvodu zneužívání nemocenské právě ve zkušebce. Tak nevím zda vůbec ještě mohu na ni být, zda mi tímto automaticky nezkončí.

iz*
hodnocení

0x

Nešlo o výpověď, ale o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Omezení je tam pouze pro zaměstnavatele, který nesmí pracovní poměr zrušit v době prvních 14 dnů nemoci.

Na ÚP se můžete zaevidovat až po skončení nemoci.

Na nemocenské máte nárok i po skončení zaměstnání > až do konce nemoci nebo podpůrčí doby (podle toho, co nastane dříve).

meersi*
hodnocení

Aha aha děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]