Nejste přihlášen/a.
no, smysl. ČD mají prapodivné ceny a slevy, nikdy jsem se v nich nevyznala. ale nedávno v souvislosti se zavedením slev na studenty a důchodce v tisku vysvětlovali, že slevy jsou různé, podle toho, jestli se kupuje lístek u okýnka nebo přes internet a hlavně že některé spoje mají ve slevě, protože s nimi jezdí málo lidí, tak je chtějí nalákat a že ta sleva se může týkat třeba jenom jednoho spoje na trase z bodu A do bodu B, protože zrovna ten jeden jediný jim jezdí neobsazený, narozdíl od ostatních, které na stejné trase s obsazeností nebají problém. jestli tedy dobře interpretuji, co říkali. u některých tras pak mluvili o slevách v souvislosti s konkurenceschopností k levnějším autobusům.
systém zdražování u ČD je velice jednoduchý...rok co rok si odboráři v Praze doslova "vyřvou" zvyšování platů, které dělá v průměru 3-5% ročně, letos to bylo 9% a jednorázová vánoční odměna 9500,- za to NIC co dělají navíc. Tzn. každé jejich zvýšení platů znamená automaticky zdražení jízdného. Jednoduché
Taky mi to nedává smysl,za 59 km rozdíl skoro 40,- zkuste zavolat na zákaznickou linku ať vám to vysvětlí. +420 221 111 122
Pokud jste si zjišťoval cenu v prosinci, tak nezapomeňte, že okolo 9. prosince byly vyhlášeny ČD změny. Platí nový jízdní řád, ale též jsou změny v cenové politice.
Tedy Vámi hledaná cesta před 9. prosincem byla levnější.
Zdražování vyhlašovali předem a to hlavně na kratších trasách /jezdí s nimi nejvíce zákazníků do zaměstnání/. Zdražili i pro zákazníky, kteří mají in Karty. Moje jízda je dražší z 15,- na 17,-.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.