Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodinný pohovor v Bohnicích

Od: bubla® odpovědí: 14 změna:

Dobrý večer,chtěl bych se vás zeptet zda máte zkušenosti s pohovorem v Psychiatrické léčebně v Bohnicích?

Musíme se objednat? Bude se tam s kým bavit?

Mám problémy s alkoholem a pravidelně konzumuji marihuanu,rodina se jaksi rozpadá a je v zájmu nás všech s tím něco dělat.

Děkuji za odpovědi.

doplněno 30.01.19 08:39: Alkohol neužívám tři týdny,je mi lépe.
Marihuanu užívám příležitostně.
Chci se vás zeptat,myslíte že pro mě bude nutná hospitalizace na 3 měsíce?Jak už jsem psal mám v červnu zkoušky a nejradši bych si pobyt v nemocnici co nejvíce zkrátil,ať už třeba děním dojížděním.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Rodinná terapie byla podle mých informací součástí léčby (pokud vím, nešlo jenom o pohovor), ale může to být v každé psychiatrické nemocnici trochu jiné. Zavolejte si na oddělení závislostí mužů, kde získáte podrobné informace a můžete se i zeptat na možnosti léčby, k níž bude nutné se objednat (je na ni pořadník).

Objednání na léčbu závislosti:
Pondělí – pátek, 10:00 – 11:00 hodin, Tel.: 734 268 518, ***
E-mail: poradnik31@bohnice.cz ***
Web oddělení závislostí mužů: bohnice.cz/... ***

Informace k přijetí do nemocnice a k léčbě: bohnice.cz/...

Případně se můžete rozhlédnout po možnostech ambulantní léčby > snad každý pražský obvod má AT ambulanci. Závislosti mužů P/... (Google)

Kolik Vám je let? Před necelými dvěma roky jsem hledala informace k léčbě dětí do 16 let a téměř nic jsem nenašla (pro tak mladé lidi je toho u nás strašně málo).

doplněno 02.01.19 18:15:

Ono je toho málo i pro mladistvé od 16 do 18 let, ale od 18 let už je možností víc.

Všimla jsem si Vaší reakce výše. Zdá se, že ústavní několikaměsíční léčbě nakloněn nejste. Můžete se zkusit napřed podívat po ambulantních možnostech. Ale ústavní léčby bývají úspěšnější. > Dobře to zvažte, jde přece o Vaše zdraví a o život Váš i Vaší rodiny.

Poznámka: Problémy nelze seberealizovat. Problémy je potřeba (vy)řešit, teprve potom je možná seberealizace.

02.01.19 18:10
hodnocení

21

lecba
hodnocení

1x

Moc nechápu váš dotaz. S kým chcete jít na pokec? Proč do vaši léčby taháte rodinu? Je to váš problém, rodina vás může sem tam podržet, ale léčit se musíte vy sám.

Snad potřebujete detox a následnou léčbu? bohnice.cz/...

hodnocení

Nemyslím tím pokec,ale chodím k psychiatrovi který mi doporučil léčbu v nemocnici,já se tam byl sám podívat na dny otevřených dveří ale nějak mě to k mé seberealizaci problémů nepřesvědčilo.Tak to začla řešit rodina a chtějí tam jet se mnou a domluvit nějaké terapie bo podobně,že by se mi "chtělo" se jít dlouhodobě léčit to se říct nedá.
Chtěl bych najít nějaké řešení než aby se kvuli mě musela trápit rodina nebo okolí,samozřejmě člověk musí začít sám u sebe.

Jaké chcete najít jiné řešení, než to, které vám doporučuje psychiatr? Pravděpodobně je "odříznutí" od vašeho současného způsobu života jediná možnost.

Jo - ještě taky můžete počkat, až se vám podaří nějaký malér a léčbu vám přikáže soud.

drogy
hodnocení

1x

Bubla, až se vám bude chtít léčit, ale až opravdu budete chtít a ne vaše rodina, můžete se podívat na nejúspěšnější léčebnu v Česku.. Nepodávají se zde žádné léky, což je výhoda a nevzniká druhá závislost. Pobyt je dobrovolný.

polar.cz/...

www.pastorbonus.cz

04.01.19 13:11
hodnocení

.

Rodinný pohovor v Bohnicích
tentato

Bublo, vidím, že ten úraz se stal v roce 2016.

Vždyť to je teprve nedávno a tělo a mysl se s tím ješte nemuselo srovnat. A já si myslím, že máte na všechno dostatek času a nenechat se, aby tlačil čas, okolí.

Mějte se rád, neubližujte si.

Čím dřív se necháte hospitalizovat, tím dřív se z toho dostanete a nebudete mít tak dlouhé léčení.

Nezaboříte se do toho moc hluboko.

Pokud tedy nechcete až na dno a tam se odrazit?

Byl jste na rozhraní života a smrti, tedy potřebujete ještě vyléčit svoji dušičku. Pořád nevíte, jak si se sebou poradit.

Určitě to bylo i hodně bolestivé.

Bylo by dobré, aby Vás z toho dobří lékaři dostali a Vy si dokázal uživat života a vážit si ho, být nad věcí, neutíkat k laciným pozlátkům. Něco dokázat sám.

Z mého pohledu bych řekla, že je lepší se teď léčit, požádat o roční odklad /přestávku /dle požadavků školy. A teprve po vyléčení a srovnání psychiky začít na nové startovací dráze. Vyučit se kvalitně a s dobrými výsledky. Jeden rok ztráty v životě a škole není nic proti celému životu.

--------------------------

To, že Vy to vidíte, že teď šlápnete do pedálů a bude ...A co když nebude? Nevím tedy, jak náročný obor máte. třeba to zvládnete.

A když ne, dostanete se opět do špatné situace a sáhnete po cukříčku?

Optejte se svého ošetřujícího lékaře na popáleninovém centru, jestli byste nemohl dostat lázně, ozdravný pobyt. Po té hospitalizaci. Myslím, že by Vám to udělalo dobře.

Lázně jsou dobré od toho, že člověk pozná plno pacientů a mnohdy zjistí, že hodně postižení lidé nehází flintu do žita. Naopak, pomáhají těm, co jsou smutní. Tak si někdy uvědomte, že jsou lidé na tom ještě hůře a přesto se snaží co mohou, aby ten život tady prožili co nejlépe. Třeba si tam najdete i vzor.

Jestli někdy bude posun ve Vašem životě k dobrému a lepšímu, dejte vědět. Přeji hodně sil.

hodnocení

1x

Být na Vašem místě, volím léčbu formou hospitalizace. Ještě pořád máte velikou šanci, nepromarnil bych ji. Dle dotazníku, který jste přiložil, na to, co vše konzumujete, máte ohromné štěstí, že ještě nejste v žádné toxické psychoze. Tak bych vůbec neotálela a už bych tam nastupovala.

hodnocení

Hospitalizace. Ano,to znamená tam být 2měsíce,nebo mají i kratší?

To už si tělo trochu zvykne,minulí rok jsem pil 360dní v roce,ted uz abstinuji,marihuanu si dám když je příležitost.

Je to rozhodně lepší medicina než alkohol.

Je úplně jedno jak dlouho tam budete ale ještě nejste úplně ztracen a proto využijte nabízenou příležitost. Uzdravte se, vraťte se do života, nebudete litovat. Nepromarněte svou šanci.
hodnocení

Jako půjdu tam určitě akorát se mi furt honí hlavou myšlenka jestli zvolit inviduální studium a udělat výuční list na podzim nebo šlápnout do pedálu udělat to v květnu/červnou a až pak se nechat hospitalizovat,ale to už budu řešit jak s psychiatrem tak v nemocnici,ve škole,a s rodinou.

hodnocení

0x

Léčba závislostí je převážně tuším 3 měsíce. Sám nebo ambulantní léčbou to asi nedokážete, navíc po těch třech měsících bývá léčba rozhodně úspěšnější. Jste mladý, nezahoďte si šance k životu.

hodnocení

0x

Jak to tady má někdo cizí vědět? To se musíte domluvit s doktorem a se školou, jestli to jde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]