Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Danove priznani - uroky z hypoteky

Od: finur odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám ještě jeden dotaz k daňovému přiznání, jsem HPP a OSVČ vedlejší. Podávám tedy daňové přiznání a využívám paušál, nejsem plátce DPH. Současně mám hypotéku a chtěl bych zaplacené úroky využít pro snížení základu daně. Přehed úroků mě zašle banka, kolonku ve formuláři jsem také našel. Jen mě zajímá co po mě FÚ bude chtít za podklady? Předpokládám, že ten přehled o zaplacených úrocích. Bude potřeba ještě něco?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Úroky zapíšete do správné kolonky a přiložíte potvrzení z banky o výši těchto úroků. Toť vše.

doplněno 02.01.19 17:20:

Jestli je budete uplatňovat poprvé, tak mohou chtít i smlouvu o hypotéce s bankou.

finur
hodnocení

Super díky, já jenstli nechtějí nějaké smlouvy, výpisy a podobné blbosti

ppp
hodnocení

0x

mohou chtít i LV (list vlastnictví) předmětné nemovitosti (za úvěr koupené, stavěné či opravované) pro doložení že je jště Vaše, i když si to mohou ověřit sami on-line

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]