Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chci se zeptat, zda se mohu ještě nějak domáhat práva. Na úřadu práce mi řekli, že mi chybí měsíc abych měla nárok na podporu v nezaměstnanosti přitom já jsem odchodila celý rok 2018 akorát ve smlouvě je napsáno pracovní poměr od 3.1.2018 to jsem zrovna nastupovala na noční směnu podle plánu směn to vyšlo zrovna,že moje směna nastupovala 3.1.2018 měla jsem v dotaz, že leden je započítán celý když je celý odchozený .Je zde nějaká šance na domáhání s tím, že je leden odchozený celý akorát je ve smlouvě od 3.1 v den kdy začínala moje směna? Děkuji za odpověd,a tím pádem se ještě ptám, že mi zaměstnavatel nechtěl uznat nárok na dovolenou za leden, přitom měsíc byl odchozený celý nemůžu za to, že naše směna začínala 3.1.2018 .Děkuji za Vaše odpovědi.
nástup do zaměstnání se nemusí shodovat se dnem první pracovní směny. Klidně mohl být od 1.1. .Problém asi bude v tom, že jste si to nechala tak napsat tak jak to máte, nebo si toho prostě nevšimla až nyní.. Buď požádat zaměstnavatele o nápravu, nebo s tím jinak asi nic nenaděláte. Co je na zápočtovém listě? Máte ho alespoň okopírovaný pro vlastí potřebu?
Máte pravdu, za to, na který den Vám zaměstnavatel naplánoval první pracovní směnu, nemůžete.
Ovšem pracovní smlouvu dobrovolně sjednávají a uzavírají dvě strany. Kdybyste byla neuzavřela smlouvu od 3. ledna, ale trvala na začátku pracovního poměru od 1. ledna, byla byste dnes v jiné situaci.
Takhle jsou v právu zaměstnavatel (ušetřil jednu dvanáctinu výměry dovolené) i ÚP, protože zaměstnání netrvalo od 1. ledna do 31. prosince. (Pro nárok na dovolenou i na podporu se započítávají pouze celé kalendářní měsíce.)
Co poslednímu zaměstnání předcházelo > nedala by se doba chybějící pro vznik nároku na podporu v nezaměstnanosti započíst z předchozího zaměstnání?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.