Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení nepřevzatého zboží do 14ti dnů? Alza

Od: kok odpovědí: 6 změna:

Objednal a zaplatil jsem kartou nějaké zboží na Alze a zjistil jsem, že jej nepotřebuji. Zboží dnes dorazilo na poštu. Jak jej mám vráti, odstoupit od smlouvy? Musím balíček převzít a znova zaslat do Alza s odstoupením od smlouvy?

doplněno 02.01.19 11:41:

Můj případ, zda je možné dstoupit od smlouvy před převzetím zboží, obchodní podmínky neřeší.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Je otázka, jestli by z hlediska nákladů na dopravu (které majï právo po vás chtít) nebylo levnější zásilku na poště odmítnout. Prvně bych ale kontaktoval prodejce, co preferuje. Zboží bych nerozbaloval, prodejce ho pak zpravidla musí prodat se slevou jako rozbalené.

hodnocení

1x

Alza - Obchodní podmínky - IV. Odstoupení od smlouvy alza.cz/...

Ale číst se mi to za vás fakt nechce ;)

doplněno 02.01.19 11:51:

@kok - zda je možné dstoupit od smlouvy před převzetím zboží
Na to jste se původně neptal.

Vzhledem k tomu, že čtrnáctidenní lhůta běží "ode dne převzetí zboží" , asi vám nezbyde nic jiného, než vyzvednout a vrátit tak, jak je dle OP požadováno.

Teoreticky byste ještě nemusel zásilku převzít - ale to není korektní odstoupení od smlouvy, tedy byste případně mohl být nějak finančně sankcionován.

hodnocení

0x

Balíček normálně vyzvedneš a vrátíš (můžeš to klidně i otevřít, ale nepoškodit výrobek), do čtrnácti dnů, bez udání důvodů. Takto to funguje. Už jsem to taky udělal. Odnesl jsem to do Alzy, technik se podíval, zeptal se mě jestli chci peníze hotově, nebo na účet a bylo to.

vaclav*

Zdravím.Na které pobočce jsi zboží vracel.Účtují si nějaký poplatek?Díky

Nic, na pobočce nezáleží, je to jedna firma. Nesmí na tom být známky používání. Přinesl jsem, řekl že chci vrátit a hotovo. Nabízeli něco jiného, ale to je jen jejich trik. Řekl jsem že ne a vrátili mi prašule.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

prevezmu a odstoupim od smlouvy , tezko budete odstupovat od smlouvy u neceho co ani nemate, navic neprevzetim muzou uctovat zbytecne poplatky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]