Nejste přihlášen/a.
Objednal a zaplatil jsem kartou nějaké zboží na Alze a zjistil jsem, že jej nepotřebuji. Zboží dnes dorazilo na poštu. Jak jej mám vráti, odstoupit od smlouvy? Musím balíček převzít a znova zaslat do Alza s odstoupením od smlouvy?
Můj případ, zda je možné dstoupit od smlouvy před převzetím zboží, obchodní podmínky neřeší.
Alza - Obchodní podmínky - IV. Odstoupení od smlouvy alza.cz/...
Ale číst se mi to za vás fakt nechce
@kok - zda je možné dstoupit od smlouvy před převzetím zboží
Na to jste se původně neptal.
Vzhledem k tomu, že čtrnáctidenní lhůta běží "ode dne převzetí zboží" , asi vám nezbyde nic jiného, než vyzvednout a vrátit tak, jak je dle OP požadováno.
Teoreticky byste ještě nemusel zásilku převzít - ale to není korektní odstoupení od smlouvy, tedy byste případně mohl být nějak finančně sankcionován.
Balíček normálně vyzvedneš a vrátíš (můžeš to klidně i otevřít, ale nepoškodit výrobek), do čtrnácti dnů, bez udání důvodů. Takto to funguje. Už jsem to taky udělal. Odnesl jsem to do Alzy, technik se podíval, zeptal se mě jestli chci peníze hotově, nebo na účet a bylo to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.