Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Práve jsem přijel po třech dnech domů z dlouhých cest. Při vstupu do sprchy jsem si u zrcadla všiml celkem velké modřiny kousek pod ramenem. Nevím o ničem co by mi ji mohlo způsobit, kromě jednoho pádu z 29.12 - nicméně na rameno jsem nespadl a vůbec to nebolelo. V dětství jsem měl plno modřin, které byly způsobeny různými pády při hraní si venku. Vždy se ale jednalo o modřiny s "nahnědlým" odstínem. Tato modřina je hnědofialová. Nebolí to ani při smáčknutí. Já vím, že bych měl jít k lékaři a asi tam i půjdu. Snažil jsem se vygooglit nějaké informace, ale všechny články k tématu uvažují s nejčernějšími scénáři - to mi na klidu vůbec nepřidává. Dále se mi k lékaři také moc nechce z toho důvodu, že když mi bylo cca 16 let, tak jsem měl dost dlouhou dobu něco jako "dávivý kašel", díky čemuž mě obvodní lékař poslal asi na 10 vyšetření a několik rentgenů s výsledkem absolutně žádným. Lítal jsem po nemocnicích jak blázen, ani na školu jsem neměl čas a pak to asi do půl roku samo odeznělo. Nechci dělat z komára velblouda a do léta běhat jak nějaký hypochodr po vyšetřeních. Na druhou stranu jsem fakt dost vyděšený.
Vzhledem k tomu, že se jedná o úplně první samovolné objevení takovéto modřiny: Mám počkat jestli sama zmizí a sledovat zda se mi na těle neobjeví něco podobného a pokud ano tak to řešit s lékařem nebo nemám ztrácet čas a jít k lékaři hned?
Děkuji a případně se omlouvám - mám strach. Je mi 27 let.
Byl byste jeden z málo pacientů, kteří pomocí lékaře řeší jednu modřinu. Je-li dnes již fialová, znamená, že jí tam máte delší dobu a klidně může být z vašeho pádu 29.12.2018. Nebýt internetu a vašeho hledání možných následků jste v klidu. Pro svůj klid si kupte Heparoid mastičku, rychleji se modřina i vstřebá. Ještě pro váš větší klid, odstraňte z bytu na nějakou dobu zdrcadla a nic nebudete vidět. a hurá o víkendu na hory, vyčistíte si hlavu.
To je s vámi těžké. Máte problém, lékař mu chce přijít na kloub, nechá vás důkladně vyšetřit a vám se to vůbec nelíbí. Máte další problém a chcete vědět, co to je, ale bojíte se vyšetření. Raději se několika řádky obrátíte na laiky, kteří, nemají vzdělaní, váš problém nevidí a vycházejí pouze z odhadu. No řekněte, není to podivné? Já osobně, bych jednu modřinu neřešila. Ani 5 modřin. Až by jich bylo více, na podivných místech, pak bych je šla ukázat lékaři.
Pro klid běžte ke kožnímu. To vůbec nemusí být modřina. Nedávno se tu řešila podobná skvrna u chlapce na ruce a u ženy šedé fleky na zádech, že to může být kožní kvasinkový /nebo snad virový/ problém, který sám časem vymizí. Napomůže tomu omezení cukru ve stravě. Možná koupele v růžovém roztoku hypermanganu nebo potírání zředěným jablečným octem.
Tak tohle je modřina jak dělo! To je dobře, že jste dodal foto. To není nějaký šedý flek, o kterém jsem psala. Možná se Vám dělají modřiny snadno. Někoho stačí jen chytnout za paži a má tohle. Na takové modřiny se dá koupit v lékárně mast a případně tabletky Ascorutin.. A abyste měl dost rutinu pro pevnější stěnu vlásečnic, tak si vařte pohanku. Chutnější je pohanková lámanka. Dá se do polévek, kaší, jogurtů ap.
Samovolně vznikající modřiny mohou být projevem snížené srážlivosti krve, ať už skutečné hemofilie nebo nějaké poruchy tvorby krevních destiček. Pokud je jen jedna, nebude to pravděpodobné, ale mělo by se to prošetřit, na to jsou celkem běžné testy z krve. Jinak takováhle modřina by odpovídala velkému nárazu, výronu v kloubu, zásahu nějakým projektilem (paintball atd), případně nesprávně ukončeném odběru krve. Jen tak samovolně by vznikat neměla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.