Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, 31.12.2018 mi skončila pracovní smlouva. Do tří dnů se tedy musím zaevidovat na úřad práce a chci se zeptat jestli potřebuju doklad o ukončení pracovní smlouvy i když mi skončila jak už jsem psal nebo se nosí jen v případě že práci ukončím před splatností pracovní smlouvy. Děkuji.
Také je možné se dopředu připravit. Zde důležité otázky a odpovědi na ně. portal.mpsv.cz/...
Pokud máte možnost, lze si dopředu doma vyplnit a vytisknout formuláře, usnadní to hledat a vzpomínat přímo na ÚP kdy a u koho jste pracoval, či studoval.
Nikam se evidovat nemusíte, nejde o povinnost, nýbrž o právo nezaměstnaných.
Jestli v průběhu ledna nastoupíte do dalšího zaměstnání, nebudete muset zdravotní pojištění hradit ani v případě, že se na ÚP nezaevidujete.
Pokud se pro registraci rozhodnete, budete potřebovat potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtový list), které je zaměstnavatel povinen vystavit v poslední den zaměstnání. Jestli Vám je zatím nevydal, zavolejte mu a dohodněte se s ním, kdy si je můžete vyzvednout.
Možná byste mohl napřed zajít na ÚP, abyste si zároveň mohl nechat od zaměstnavatele potvrdit průměrný výdělek (ÚP pro tento účel má svůj formulář).
Poznámka: O žádném dokladu o ukončení pracovní smlouvy jsem nikdy neslyšela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.