Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych si koupit nemovitost v dražbě, chtěl jsem se zeptat, nepohybuje se v tomto někdo z vás?
Rád bych se poradil, na co si dát pozor, jestli bych poté s nemovitostí neměl nějaké potíže, jestli je čistá?
Poslal bych vám odkaz do SZ nebo mailem.
Pokud by se mi na ni někdo mohl podívat nebo aspoň poradil na co se zaměřit, byl bych moc rád.
Děkuji vám
Zdravím, taky jsem chěl koupit rod. dům v dražbě. A jsem rád že jsem tenkrát dražbu nevyhrál.
Od dražby uteklo dlouhých 8 let a paní co vyhrála dražbu stále v domě nebydlí. Jakto? Jednoduše nemůže dostat původní majitele z domu. Prý je nějaký zákon a oni nemají povinost dům opustit.
Dražba domu začínala na 1 mi a paní vyhrála 3,2 mi, já jsem chctěl dát maximálně 3mi.
Takže na to bych si dal bacha.
Žádný takový zákon není. Pokud již nemají nárok na to tam bydlet, majitel podá žalobu na vyklizení nemovitosti, soud rozhodne a pak má majitel právo použít exekutory a policii. Jediná šance pro toho "vystěhovaného" je zpochybnit tu samotnou dražbu a domáhat se její neplatnosti, to by ale netrvalo osm let.
Pokud opravdu bojuje osm let, tak ten problém je někde jinde než v nějakém zapomenutém zákoně.
pletiplot.
už jste se takto soudil? Už jste podával žalobu na vyklízení a platil soudní poplatek advokáta a exekutorovi 10.000,-?
Vím, že když vám hvězdy nejsou nakloněny, tak se soud promění v zákopovou válku, která nikam nevede. Advokát podle mě není příliš potřeba, operace je pro člověka trochu znalého práva celkem jednoduchá. Nechápu proč by měl být desetitisícový poplatek takový problém pro někoho, kdo dá 3,2 milionu za dům. Jenom náklady příležitosti za nepronajatý byt/dům případně náklady na náhradní bydlení činí za 8 let činí nejmíň milion. Takže určitě stojí za to se do toho za těch 10 tisíc opřít.
Ano, trvalé bydliště není žádná překážka, jednak ho lze zrušit (zde to bude poněkud obtížnější, protože bydlící se zřejmě odvolá ke správnímu soudu) a jednak trvalé bydliště nezakládá nárok někde bydlet. Žalobu na vystěhování můžete klidně dát a nechat mu tam trvalé bydliště, dokud se skutečně neodstěhuje.
Pamatujete Altnerovu směnku vůči ČSSD? Výrok soudu?
Já znám příklad, kde vyklízení nemovitosti dopadlo učiněnou katastrofou.
Nevím, co je Altnerova směnka. Pokud máte na mysli Altnerovu provizi ze zastupování ČSSD, kauza je pořád živá, ale komplikuje se dědické řízení. Kdyby Altner neumřel, už dávno mohla na ČSSD být vydána exekuce. Až bude dědické řízení ukončeno, může se pokračovat (teoreticky se může pokračovat už teď, kdyby se dědicové dohodli). Ano, souhlasím, že se soud táhl dlouho, ale pořád trvám na tom, že má cenu to zkusit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.