Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dan z nemovitosti

Od: finur odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

v 2018 jsme koupili byt. Do konce ledna musím podat přiznání k dani z nemovitosti. Jak je to s platbou? Čekám na složenku nebo lze hned zaplatit bank. převodem? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Počkáte na složenku.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, do konce ledna 2019 podáte daň. přiznání a do konce května 2019 je splatnost daně (složenku obdržíte poštou asi do konce dubna 2019). Zdravím!

doplněno 01.01.19 14:34:

finur - ano, Váš výpočet projde kontrolou na F.Ú. a zřejmě byste byl vyzván k opravě. Ovšem, Vy budete pečlivý a problémům se tak vyhnete.

doplněno 01.01.19 14:54:

finur - žádné přílohy dokládat nemusíte (LV z KN tam už mají, resp. dohledají si ho přes internet). Kupní smlouva byla pro F.Ú. zajímavá, když jste platil daň z nabytí nemovitých věcí.

hodnocení

1x

@pletiplot: Snad ti pomůže tohle.

doplněno 01.01.19 15:09:

@finur: Prosím o sdělení zdroje tvých informací ohledně koeficientů.

finur
hodnocení

je to na stránkách financaku pri online vyplnovani

finur
hodnocení

a nejdej bože kdybych se někde splětl a měl výpočat špatně, tak mě fin.uřad kontaktuje a vyzve k oprave?

Nevyzve. Rovnou vyměří správnou daň, na kterou vám přijde složenka.

finur
hodnocení

Tak tim lip, jen nechapu proc musim vyplnovat ten formular, kdyz by to mohli udelat rovnou sami. Info o nabyti tam maji

Práci za vás dělat nebudou, ale ošidit se nenechají*smich*

finur
hodnocení

A jeste se zeptám, chtejí nějaké přílohy k tomu formulári? Neco jako list nabytí, smlouvu nebo tak neco?

hodnocení

0x

Dobrý den, měl bych k tomu také dotaz. Koupil jsem také byt v roce 2018 a to včetně spoluvlastnického podílu na společných částech domu a pozemku pod domem. Z toho se platí také daň? Jak do daně vstupuje ten spoluvlastnický koeficient?

finur
hodnocení

toto jsem našel od 2016Koeficient 1,22 použijte pro zdanitelnou jednotku nebo soubor zdanitelných jednotek nacházející se v bytovém domě, které vykazujete na tomto listu, pokud je jejich součástí podíl na pozemku, nebo pokud vlastník jednotky je spoluvlastníkem jiného pozemku ve spoluvlastnictví vlastníků zdanitelných jednotek užívaného společně s těmito jednotkami. Koeficient 1,20 použijte pro zdanitelnou jednotku nebo soubor zdanitelných jednotek nacházejících se v bytovém domě, které vykazujete na tomto listu, k nimž se nevztahuje žádný spoluvlastnický podíl na pozemcích, anebo pokud se zdanitelné jednotky nebo soubor zdanitelných jednotek uvedené na tomto listu nachází v budově, která není bytovým domem. tj já mám také podíl na společných částech a vyplnil jsem 1,22

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]