Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Preparáty na očistu jater

Od: heterak® odpovědí: 11 změna:

Je rozumné tablety a šumáky na očistu jater užít když má člověk kocovinu z alkoholu,případně má ještě nějaký alkohol v krvi? Nebo si tyto preparáty smí úžívat jen když nemá člověk alkohol v krvi?

Preparáty na očistu jater

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Tablety sou na prd kup si přímo semena ostropeřce mariánského a ten si namel a bud si louhuj z toho čaje nebo to bašti tak jak je to namletý

Případně se dá koupit drcený, ten opravdu funguje. A dá se použít kdykoliv. Přimlouvala bych se za dlouhodobější používání (aspoň 1 balení), 1 dávka opravdu nic nezachrání.

hodnocení

0x
Používání ostropestřce na regeneraci jaterní tkáně je dlouhodobá záležitost. To není o tom že po kocovině zobneš piluli a budeš mít do hodiny játra jako miminko. To si spíš dej koňskou dávku gingko biloba který rozšiřuje cévy "na počkání" mozek se dokrví a vyživí. Kocovina poleví. Rychlejší je aspirin který má stejné účinky. A jak praví klasik - čím ses zkazil tím se napravíš... při kocovině zabírá pivo neboť je to v podstatě iontový nápoj s příměsí alkoholu :)
hodnocení

Je mi jasný že nebudu mít hnedka játra jako mimino. Jde mi jen o to,jestli se to může užít když mně ještě koluje v krvi alkohol.

asd1
hodnocení

0x

Na kocovinu vyprošťovák a zdravotní procházka ;) Ostropestřec kocovinu nezachrání, ten to chce preventivně na játra v dobrém stavu = předem a spíš dlouhodobě. Preparáty nic moc, zbytečnost, lepší čaj. Mmch. ostropestřec je bodlák.

S těmi čaji bych to taky neviděl úplně růžově účinná látka ( sylimariin Jestli to píšu dobře ) se váže na tuky. Ve vodním prostředí se jí vyplavuje podstatně miň. Takže nejúčinnější by mělo být drcené semínko přidané do jidla. Bodlák je to ale poměrně náročný na kvalitu půdy. Nasel jsem asi 50 semen po různých škarpách a zanedbaných koutech ale vyrostly mi jen asi 3 kytky. Další rok zbyly jen na jediném místě kde se jich chytlo asi 5. Že by to byl nějaký invazivní bodlák to se zrovna říct nedá.
asd1

Asi máš na zahradě málo zanedbaných koutů ;)

liska5

Já je jednou vysela do záhonu mezi zeleninu. Byla z toho bodlačiska velká, jako já. Teda až druhým rokem. Nejdřív jen hvězdice ostrých stříbrně skvrnitých listů. V kožených pracovních rukavicích jsem pak nůžkama na stromy střihala ty zralé uschlé bodláky tak, aby mi padaly rovnou do škopku, kde jsem je špalkem drtila, abych dostala zrníčka. Pak mlýnek na koření a každý den si trochu namlít.

Játrům to prospívá, ale jinak Vás to aktuální opice nezbaví. To raději víc pijte vodu a běhejte, ať se alkohol naředí a rychleji spálí. Jo, a užít to můžeš, i když máš nějaké promile.

hodnocení

0x

Vy máte umazaná játra?

hodnocení

Co to je za termín "umazaná"?

No, když je chcete očistit, tak asi budou umazaná, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]