Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jsem již staršího věku. Během 3let jsem měl nemoci srdeční arytmii plícní embolii a epileptický záchvat. Na všechny nemoci beru léky navíc i varfarin. Chci se zeptat jestli je u mne častější masturbace škodlivá vuči nemocem které jsem měl? Děkuji.
Já bych hlavně řekla, že záleží na stylu masturbace. Pokud je to pohonění, kdy se člověk nezadýchá ani nezpotí, proč ne. Poud to člověk ze sebe tlačí za každou cenu, snaží se, zadržuje dech, div si péro nevyškubne a tenisový loket neužene a po dosažení cíle mu srdce bije jak o život, nemůže popadnout dech a má pocit, že složil vagon uhlí, pak to asi pro srdce nic moc nebude.
Sex tělu prospívá, trénuje srdeční sval, zvyšuje tepovou frekvenci, je to jako byste sportoval.
Nemocí máte požehnaně. Můžete se zeptat svých lékařů.
Opravdu si myslíte, že Vám tady někdo dá radu, že do Vašeho těla vidíme, jakou zátěž snese?
V zásadě zas tolik nemocí nemá. Arytmie nemusí být ze zhuntovaného těla, ale z nějakých drobných vrozených defektů, které se manifestují až ve vyšším věku, nebo z nějakého přetěžování při sportu. Embolie můžou vzniknout jako důsledek té arytmie (pokud ovšem pán kouří a má vysoký tlak a cholesterol, tak spíš z toho).
Hodně zdraví.
Dobrý den, upřesněte pojem častější masturbace. Jinak obdivuji, že máte na masturbaci stále myšlenky, když jste tak nemocný. Dělejte to jako s alkoholem - v rozumné míře neuškodí. Zdravím!
@Vlado, co říká Váš lékař? Ale ohledně poslední otázky Vás mohu uklidnit: nemocem nemůže "škodit" nic, maximálně léky, kterými se léčí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.