Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze zablokovat telefonní ůčet nezletilé?

Od: martinkaa* odpovědí: 7 změna:

Diobrý den může mi někdo prosím poradit dceramá paušál u o2 ,aůle udělala tam nehoráznou suma k zaplacení nemám na celou ůhradu ,už posílali i dop .upomínky na adresu dcery je možné ,aby třeba zablokovali dceři ůčet pokud je nezletilá?, Nebo můžou pouze na můj ůčet pokud jsem jako zákonný zástupce? děkuji

doplněno 02.02.10 08:18:

Dobrý den děkuji všem za odpověd asi jsem špatně formulovala svou otázku ,měla jsem na mysli ,že dcera už ůčet má a chodí ji na něj nějaké peníze ,je možné ,aby ji ho blokl třeba exekutor kvůli nezaplacení toho paušálu i pokud je nezletilá,, Nebo za to odpovídám já a může jen na můj ůčet

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

2x

Dle mého názoru jde nastavit,aby se po ,,vyplácání" určité sumy (dejme tomu např. 200,- Kč) účet zablokoval a nešlo ho už dále používat.Zkuste se zeptat na bezplatné O2 lince *11.Určitě vám poradí.A s placením té sumy se s nimi musíte také domluvit.Řekněte jim pravdu.;)

repak*
hodnocení

2x

Především si myslím, že smlouvu s O2 jste uzavřela Vy jako zástupce nezletilé dcery. Takže už primárně jste dlužníkem Vy. Domnívám se, že jakýkoli věřitel přistoupí na jednání s dlužníkem o splátkách apod. spíše než by hned využil nějakých vymáhacích prostředků. Takže jednat.

Jinak pro ostatní: specielní účty pro nezletilé nabízí dnes snad každá banka, samozřejmě je nutný souhlas zákonného zástupce a ten musí mít má minimálně do dosažení zletilosti k účtu dispoziční právo (osobní zkušenost z Poštovní spořitelny).

martinkaa*
hodnocení

DĚKUJI za odpověd smlovu jsem sice uzavřela já ,ale na jméno dcery,a proto je mi divné ,že vše posílají na její jméno a dlužníkem je vedena dcera.Psala jsem již dopis a prosila o splátkový kalendář ,ale nebylo mi odpovězeno.

repak*

Hledal jsem a asi ten problém není úplně jednoduchý. Je divné, že neodpověděli. Zkusil bych jestli nějaký kamarád nemá známého právníka. Na www.pravnik.cz se tváří, že vám za administrativní poplatek do 100 Kč odpovědí. Chce to ale naformulovat dotaz co nejpřesněji včetně informací jak dceru upomínají o úhradu.

Držím palce, náhodou se dluh udělat dá a Vy máte snahu to vyřešit.

jabraka*
hodnocení

0x

Nevím,jestli vůbec některá banka nezletilci účet vystaví.

JABRAKA

cyril*

Proč by nevystavila? Pro banku je to kšeft jako každý jiný. Hospodaření s účtem je věcí majitele případně jeho zák.zástupce.

arecibo*
hodnocení

0x

Bankovní účet může založit jen osoba starší 18 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]