Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poslat peníze přes WU account prefix

Od: karbanatek® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den potřebuji poslat peníze z UK účtu na Český účet jenže to po mě žádá account prefix hledám jak hledám tak se nedaří jen jsem našel článek že prý Český účet to nevyžaduje jenže mě to nepustí dál WU . Prosím nepište o transferwise nebo Opal atd .

Můžu to poslat na Fio nebo Equa . Prosím poradte account prefix u Western Union .

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A není to náhodou předčíslí účtu? U většiny účtů je nulové, pokud si pamatuju tak ale například komerčka to využívá. Je to ta část čísla účtu před pomlčkou.

A jinak samozřejmě, posílat peníze z banky do banky nebo dokonce na Western Union je finančně hodně nevýhodné.

hodnocení

jenže mám peníze na Ang účtě a nemohu využít Transferwise a opal kde jsem si stěžoval a oni mi zrušili účty . Takže mám jen WU kde žádají account prefix u Českého účtu .

Použil jsem jednou ještě jeden ekvivalent k TransferWize, kdybych chvíli hledal tak to snad najdu.

A jinak viz výše.

A taky můžeš použít PayPal :)

hodnocení

Hmm hned v úvodu píšu že transferwise a opaltransfer neee mám tam ban .

Zkus se naučit číst písmenka a pak je ještě chápat.

Já ti TransferWise nenabízím, psal jsem že znám ještě jednu podobnou službu. O nějakém Opalu píšeš ty...

hodnocení

Díky za ochotu , ale nechci nic jiného . Copak nikdo neposal peníze přes Western Union? Z účtu na Účet bez poplatku? cca do 3 pracovních dnů a docela dobrý kurz . Co mám napsat u account prefix?

Koukám na Western Union, ale stránka se zadáváním čísla účtu je až po přihlášení - a to se mně nechce se tam registrovat. Poplatky mají opravdu hodně mastné, skoro jako kdybys to posílal z banky do banky.

Pokud nestačí to co jsem psal hned na začátku, tak sem postni jak ta obrazovka vypadá.

hodnocení

Dobře ted jde vidět kolik chci poslat poplatek 0 a i ten prokletý account prefix.

Jak poslat peníze přes WU account prefix
30.12.18 18:33
hodnocení

Tady foto

Přesně jak jsem psal a co odmítáš pochopit. Account prefix je část čísla účtu před pomlčkou. Pokud to příslušná banka nepoužívá, tak je to nula.

Mimochodem, proč na WU vidím poplatek kolem 5-10% z převáděné částky?

hodnocení

Díky za odpověď píše to že account prefix má 6 a méně číslel prosím já mám u fio banky najít to číslo? Můj IBAN začíná CZ 5 různých čísel následuje 8 nul a končí číslem účtu . Polpatek tam nevidím.

Pokud neznáš číslo účtu v českém formátu a znáš ho jen ve formátu IBAN, tak můžeš použít IBAN kalkulátor ČNB

cnb.cz/...

hodnocení

Motáme se pořád dokola ,samozřejmě že znám číslo svého účtu jsem ted přihlášený online u fio banky jenže kde mám najít nějaké předčíslí na svém číselném účtu? Mám 10 čísel účtu /2010 takže logicky tam žádný předčíslí není navíc číslo účtu klasicky vložím do WU šablony . Logicky hledám to account prefix u Ibanu . Žádná jiná čísla u svého účtu nevidím .

Ano... máš předčíslí NULA. A v českých podmínkách se ta nula neuvádí. Koukni na interfernetové bankovnictví FIO nebo EQUA, taky je tam políčko na předčíslí (pokud nepředpokládjí zápis spomlčkou, nechce se mi to teď hledat) a normálně se nevyplňuje. Jen pokud je to Komerčka nebo ČNB. Ostatně, ten IBAN kalkulátor by ti tam ty nuly zobrazil.

hodnocení

Teď prvně chci poslat peníze přes WU z účtu na účet UK NA CZE kde jsou poplatky 0 a kurz lepší , dřív jsem posílal snad 100x peníze z UK účtu na poštu kde mají služby WU a poplatek je od 4.90 a horší kurz ale peníze do minuty .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma předčíslí účtu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]