Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manipulativní přítel sestry

Od: jitkastr odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit s rodinným problémem. Moje starší sestra si našla přítele. Abych vám lépe popsala jeho osobnost, nejspíš začnu od začátku. Sestra se s ním seznámila vpodstatě náhodou. Neplánovala si s ním nic začít, nijak ji nelákal, nepřitahoval ji. Ona věděla že s ní chce chodit, ale nebyla si jistá jestli chce to samé, protože necítila tu "poblázněnost", jako ji cítila u předešlých partnerů. Svěřila se mu s tím, jenže on na ni tlačil, vtloukal jí do hlavy že ve svém věku (21) už nemůže cítit nic takového. A tak ji vlastně uhnal. Jsou spolu zhruba půl roku a já ani moje rodina ho nemůžeme vystát. Je manipulativní, vždy každého přiměje k tomu, co chce on a když se zachová špatně, donutí moji sestru aby si myslela že ona je ta špatná.Jsou na něm tisíce věcí které bych tu ještě mohla zmínit... Samozřejmě, rčite si myslíte, že vidím jen to zlé, ale když chcete, aby byla vaše sestra šťastná a vidíte co je to za člověka, těžko se na něm hledá to dobré. Milionkrát ji ponížil, donutil ji uvěřit tomu, že dokonce ona ponížila jeho a když přijede nedejbože na návštěvu, chová se, jakoby mu to u nás celé patřilo. Je velmi dominantní, myslí si, že je pán světa.. Nevím jak se mám chovat. Jestli mou sestru podporovat, nebo být ohledně celého jejího vztahu negativní. (PS:je vážně šeredný, obézní, kouří, jí nezdravě)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dobrý den. Vaše sestra je dospělá a svéprávná. Sama musí vědět s kým chce být a žít. A okolí by to mělo respektovat. Protože je to její život. I když to myslíte dobře, nezasahujte do toho a nechte to na sestře, ať si sama přijde na to, zda je to ten pravý partner pro ni. Pokud je to takový manipulátor, můžete sestře jen přát, aby ho prokoukla co nejdříve a utíkala od něho co nejdál...

hodnocení

2x

@jitkastr - Nevím jak se mám chovat.

Nejlépe neutrálně - nehanět, nechválit, nekomentovat. Kdyby si sestra potřebovala popovídat, pak ji vyslechnout a opět bez připomínek.

Mimochodem - vám by se líbilo, kdyby o vašem partnerovi někdo veřejně říkal to, co vy o dotyčném pánovi?

hodnocení

1x

problém je v tom že musí stim chtít něco udělat hlavně vaše sestra

pokud ona nechce ste v podstatě nahraný

vy pokud vám tolik vadí sním můžete akorát přerušit veškerý styk a ani si ho nezvat domů kde bydlíte

napadá mi jediné skuste jí sehnat jinýho chlapa ;)

hodnocení

0x

Sestra má 21, tzn že je svéprávná a odpovědná za své činy. Ale podle popisku svéprávná asik není, když chodí s někým, s kým chodit nechce, nelíbí se jí, manipuluje s ní.. Sestra je opravdu taková zoufalka? Nebo to vydíte jen vy, ze svého úhlu pohledu, že je vám sestřin přítel nesympatický a přitom sestře se líbí a ráda s ním je?

Vy s ním nechodíte a pokud vám není její přítel sympatický, tak se mu prostě vyhýbejte, není to vaše povinnost ho přijat i k sobě jen proto, že jste přítelova sestra. A zbytek at si vyřeší sestra sama..do toho bych moc nezasahoval, pokud vás sestra nepožádá o pomoc apod.

liska5
hodnocení

0x

Jsou manipulátoři a ti si dokážou připoutat toho, kdo je snadno zmanipulovatelný, zbavit ho sebevědomí i vlastního názoru. Říkáte, že celá rodina ho nemůže vystát. A ona to fakt nevidí? To si jako sestry nepovídáte? Já mám v sestře tu nejlepší kamarádku, já bych nedokázala mlčet. Jak já se znám, tak já bych ho asi sprdla, kdyby se nějak nefér projevil vůči mé sestře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]