Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dražby - předání nemovitosti

Od: vinul odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěl bych se poradit, nemáte někdo zkušenost s dražbami nemovitostí?

Zajímalo by mě, když doytčný vydraží nemovitost (dům, byt, chatu), zaplatí ji, kdo mu jí předá? Klíče atd?

Ve vydražené nemovitosti může stále někdo bydlet nebo je již vyklizená? Jak je orientačně postupuje?

Děkuji za radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelka*
hodnocení

2x
Pokuď ji koupíte práznou,bude prázdná.Pokuď koupíte s nájemníkem,bude tam nájemník.
Pokuď jste byl na prohlídce nemovitosti,jistě jste tyto informace dostal k dispozici.
Nemovitost vám předá po dražbě exekutor.
Převod práv trvá na úřadě až 90 dní.
lee*
Povidate nesmysly. Nemovitost ma sveho majitele - dluznika. To ze v dobe prohlidky tam nekdo bydli, neznamena ze tam bude bydlet jeste za tyden. Stejne tak to ze tam v dobe prohlidky nikdo nebyl neznamena, ze se tam dva dny na to majitel nenastehoval, protoze ho nejaka slecna vykopla z bytu (treba).
Prevod prav netrva 90 dni, ale 60 (byvalo to 30). Obecne to ale do tech 30-35 dni katastry stihaji (nebude to rychleji nez za 20 dni, to nelze).
Akt predani nemovitosti exekutorem nebo realitkou je precenovan. Ono predani je treba jen schuzka pred domem - tady to je, 3. patro, dvere c. 8. Pokud je nemovitost nepristupna je logicke, ze exekutor/makler se Vam do ni nedostanou.
Po usneseni o predrazku je puvodni majitel povinen opustit nemovitost do 15 dni. Pokud tak neucini ma novy majitel pravo jej nechat vystehovat - avsak pouze exekutorem, ktery tak ucini na zakalde usneseni o predrazku/priklepu. Je treba ale pocitat s tim, ze tuto akci plati novy majitel a muze pak penize po puvodnim majiteli vymahat

vinul
hodnocení

Dobrý den, takže ještě jednou.

Pokud přihodím v dražbě nejvíce za nemovitost, čeká se ještě 14 dní, jestli nenabídne někdo předražek, pak exekutor převede nemovitost na mě?

Pokud po převedení nemovitosti na mě v ní bude určitá osoba, musím kontaktovat exekutora a ten dá příkaz vystěhovat nájemníka?

Můžete mi to prosím upřesnit?

Děkuji za radu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]