Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest v krku při polykání

Od: klepi® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtělbych se zeptat co vám nejvíce zabírá na bolest v krku při polykání?

Předem děkuji.

Václav.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, příčinu neuvádíte (nebo ji neznáte), tak jen obecně - med, resp. teplý čaj s medem. Zdravím!

doplněno 29.12.18 18:48:

klepi - mohu Vás ubezpečit, že obtíže nejsou způsobené vdechnutím cigaretového kouře po pití piva. Na tu hospodu bylo ještě brzo (nebo to chtělo pít grog). Zkuste si teplé či studené a uvidíte, co Vám udělá dobře.

hodnocení

Vzniklo to tak, že jsem přesněji před vánoci měl docela velkou rýmu a trochu chrapotu, obecně spíše viróza, tu jsem během vánoc nějak doléčil, ale zdržoval jsem se raději všeho, co by jí mohlo znovu nastartovat, a včera jsem byl s kamarádem na pivu, no a protože jsem věděl, že se musím mírnit, dal jsem si pouze piva načepovaná stylem mlíko, kdy je v půlitru v podstatě jen pěna, abych nepil studené pivo, měl jsem celkem 3 piva, ale jelikož to byla jen pěna kterou jsem zkrátka nepil rychle tak vpulitru zůstalo jen cca 200 ml čistého piva, takže dohromady něco prřes půlitr, potom jsem měl už jen colu kterou jsem pil bez ledu odstátou aby nebyla studená, ale spíš vlažná, a jden panák morgana, ty coly byly celekm 3.

Když jsme končili tu poslední colu jsem pil celou hodinu a půl,potom, když jsem přišel v noci domu, tak jsem si preventicně před spaním prostříkal krk joxem, a ráno, když jsem se vzbudil, jsem už obtížně polykal.

Někde jsem četl, že bolest při polykání, může být způsobena alkoholem a kouřem z cigaret, no a jelikož jsme seděli naproti kuřárně, tak jsem možná něco taky do sebe dýchl, jediné co mi dnes tak nějak pomohlo je orofar tablety protože má to anestetikum, ale příjde mi že neléčí, že jen utlumí bolest.

hodnocení

2x

Nebo taky přímo ledové nápoje. Opravdu záleží na příčině.

Takže nejlepší pomoc je lékař.

72mona3*
hodnocení

2x

Pokud je to angína, tak nic moc. Teplé nápoje, cucavé bonbony pálivé... Ale jinak jsou dobré Mülerovy pastilky se šalvějí. Ty mi většinou pomohou. M.

olinl
hodnocení

2x
Používám Paralen na ztlumení bolesti a zároveň mi to pomůže k léčbě zvýšením teploty, další být teple oblečen nebo být v teple, horký čaj s medem a citronem, vitamín C 150 mg (od Zentivy, od GS mi nepomáhá). Možno vyzkoušet i jitrocelový sirup. Myšleno v případě od nachlazení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]