Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni,
jsem dárce krve, a chtěl bych jen pro zajímavost vědět, jaké nemoci lze při vyšetření krve zjistit, nebo spíš hlavně nádory a jiná vážná onemocnění? Zda se dá zjistit z krve 100% všech nemocí, co existuje?
Díky, Lukyn.
@lukyn88 - Zda se dá zjistit z krve 100% všech nemocí, co existuje?
Teoreticky snad, ale nedělá se to - jsou i jiné, levnější a spolehlivější metody. U dárců se zjišťuje jen dále uvedené, protože je jeich povinností o svém zdravotním stavu informovat.
VYŠETŘENÍ ODEBRANÉ KRVE
Kromě vyplnění předodběrového dotazníku, laboratorní kontroly a vyšetření zdravotnickým pracovníkem (pohovor) vyšetřujeme každou krev (plazmu, krevní destičky) odebranou k výrobě transfuzních přípravků na následující parametry:
Krevní skupina, jaterní testy, virologické markery, HBV (žloutenka B), HIV (původce AIDS), HCV (žloutenka C), syfilis (lues, příjice), screening erytrocytárních protilátek
Syn chodil dávat krev, nezjistí všechno, ono je ani všechno nezajímá. Hlavně, jak na tom vaše krev je jako taková, tedy jestli máte správný pomer čerrvených a bílých krvinek, jestli nemáte leukemii a pak, zda nejste přenašeč žloutenky, AIDS a další. Ale nádory, to by museli dělat rozbor na množství markerů v krvi, to nevím, jestli zjištují. Celkově musíte být jako dárce v pořádku, zdráv.
O co vám jde, nechápu, pokud chcete vědět, zda Vám něco je, tak jsou jiné možnosti. Jeden známý mi řekl, že tam měli vykuka, který se styděl jít na vyšetření HIV,tak to zkusil na krvi, to by tam zjistili taky, protože před tím než odeberoui plnou dávku, dělá se základní vyšetření. A vážné nemoci se zjistí, protože jsou okamžitě vyšší leukocyty, které jsou znám,ou, že něco není vpořádku, a pošlou vás na další vyšetření, já jsem dávala krev celá léta a při tom posledním mě okamžitě poslali na další vyšetření a objevili chron. leukémii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.