Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jít podle GPX v mobilu

Od: mapnick odpovědí: 17 změna:

Když mám někde na netu v mapě trasu (mapy.cz) a exportuji do GPX, existuje v androidu nějaká aplikace, která mě těmi body v GPX souboru provede? Jde to v aplikaci MAPY.cz? Nějak třeba přes ten Batůžek? Díky!

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Není třeba trasu exportovat, to jen v případě, že ji chceš poslat někomu jinému. Normálně si stáhni do mobilu mapy.cz, přihlaš se a naplánované trasy budeš mít synchronizované ve všech svých zařízeních, na kterých jsi v aplikaci přihlášen.

rv*

Pokud nechceš být připojený online (drahá data), tak si z mapy.cz stáhni offline mapy pro oblast, kde chceš chodit.

rv: logicky, při offline mapách funguje pouze GPS navigace, ostatní online, vyhledávací a interaktivní služby ne.

mapnick
Toto jsem hledal!
cestadolesa.cz/...
mapnick
Tak GPX nejde do aplikace mapy.cz zadat, neb není nikde volba Nástroje.
V pocit tam GPX dostanu, ale pak to v mobilu stejně nevidím. Přihlášen stejnou mail. adresou :(

Musíš to udělat v PC. Dáš v nabídce nástroje import GPX souboru, pak hvězdičkou uložit mezi své trasy. To se ti pak objeví i v mobilu jako Moje místa a trasy (taky hvězdička v nabídce). Proč to nejde rovnou přes mobil, to netuším.

Jít podle GPX v mobilu
mapnick
hodnocení

Ernie, díky za obrázky, takhle přesně jsem to dělal (i když jsem možná vynechal ten krok 2, ten s hvězdičkou). A stejně to v mobilu nemám. Asi budu muset potkat někoho s apkou, třeba na nádraží, tam jsou srazy seniorů s batůžkama, nechám si poradit! :)

mapnick
hodnocení

Jedna věc jde. Naplánuji si trasu na mapě v PC a uložím si ji, pak je i v mobilu.

Ale když najdu na netu .gpx soubor, tak se mi zobrazí v PC na té mapě, ale nedostanu to do mobilní aplikace.

Však jsem psal že tu naimportovanou GPX trasu musíš v PC uložít do hvězdičky pod přihlášením a když se přihlásís v mobilu tak tam taky pod hvezdickou bude.
mapnick
Jenže já tam v PC mám situaci, kdy není tam tam žádná hvězdička, když se jedná o trasu importovanou ve formátu GPX...

To máš nějaké jiné mapy.cz nebo co? Nahoře jsem dal fotku a tam je jak vidno hvězdička, do kterých oblíbených uložíš tu naimportovanou trasu. Já už nevím, jak ti to lépe vysvětlit.

Dole v nástrojích dáš import GPX (č.1), ukáže se ti ta trasa na mapě (Start-Cíl) a klikneš na hvězdičku (č.2) a dáš si mapu uložit pod názvem, nebo vytvoříš složku atd...

Tady jsem ti to natočil

youtu.be/...

mapnick
hodnocení

Moc hezký video, ani nevím, jak už poděkovat...:)

Jenže můj počítač/prohlížeč s mapy.cz dělá něco trochu jiného. Prostě tam ta hvězdička pak není :(

mapnick
hodnocení

Děkuji.

Přihlásit se musím asi nějakým sezn@m mailem?

A pak mě to bude i po ty trase navigovat, jako GPS v autě? To musím vyzkoušet!

Druhá věc: Někdo má gpx soubor kdesi, třeba na fóru pro cyklisty. Ten soubor mohu také nejak použít na těch mapach.cz?

Ano, zaregistruj si emailovou adresu na seznamu. GPX by měla v mapách cz fungovat jako kdekoli jinde, ale nezkoušel jsem.

Mimochodem, dle mého názoru jsou mapy.cz to nejlepší od seznamu a myslím, že začínají překonávat google maps. Jejich turistická mapa je bezkonkurenční.

mapnick
Ernie: Taky považují ty Mapy za TOP! ;)
Hlavně jsou offline...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]