Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pálení jazyka po ananasu

Od: naty1* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den. Dnes večer jsem si dala ananas a při jezení posledních kousků mě strašně pálil jazyk. Podívala jsem se do zrcadla a zjistila, že mám červenější jazyk a mám po jazyku rozprostřena taková červená vypouklá kolečka a když si na ně sáhnu tak mě přesně začne pálit jazyk. Čím to může být? Děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

4x

Myslela jsem, že obsažené kyseliny, ale zde píší o bromelainu nemoc-pomoc.cz/...

hodnocení

3x
Ananas má v době drsná vlákna. Mám většinou podrané horní patro a jazyk. Prostě ho jím méně a nebo delší čas. Teď jeden jíme třetí den. Rychleji to nejde. Jedině tepelně upravit.
doplněno 28.12.18 21:04: Vida, tak kyseliny za to můžou víc. *smich*
72mona3*

Spíš enzym, ale jak naruší povrch jazyka, ty kyseliny pěkně pálí :-P

hodnocení

3x

Já to mám také tak. Po ananasu mám bolavý jazyk a vlastně celou pusu. Miluji čerstvý ananas, ale vím, že mám na něho alergii, že se mu musím vyhýbat. Zajímavé je, že kompotovaný mi nevadí. *zmateny* Ale proč tomu tak je, to nevím. Nepátrala jsem. Jiné ovoce mi nevadí.

123*

Přesně - ALERGIE.

Alergií přibývá a často se stává, že člověk z nevysvětlitelných důvodů najednou začne být na něco alergický. Mě to samé dělá kiwi.

A pře domem máme velkou lísku. 40 roků jsem neměl žádné problémy, ale najednou, když na jaře začala líska kvést (jehnědy), tak mě začala silná alergie na její pyl - musím na to brát léky. Lískové ořechy jsem 40 roků normálně jedl a najednou, když rozkoušu lískový ořech, tak mě začne pálit v puse a v krku a začnou mě svědit a rudnout uši. Dělají to všechny (i koupené) lískáče, nejen z té konkrétní lísky, ale upečené ořechy v cukoví mě nevadí. Jiné druhy ořechů (vlašské, buráky aj.) mě nic nedělají.

rv*
hodnocení

0x

Enzym, který rozkládá bílkoviny, je pouze v čerstvém ananasu. Vyšší teplotou se (jako většina enzymů) zničí a proto kompot už nevadí.

tadeas*
hodnocení

0x

Já zkusil minerálku do pusy a kloktat 3 minuty a přestala mě bolet pusa z ananasu.*palec2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]