Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest kolene

Od: kl* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, už půl roku mě bolelo koleno, nebylo po žádném úrazu a bolelo mě pouze v případě že šlo do úplného protažení, ale teď v poslední době, když jdu na rotoped a i po krátké době z něj slezu, tak na tu nohu nemůžu vůbec došlápnout, protože cítím obrovskou bolest uvnitř kolene a trvá mi chvilku než to rozchodím. Jsem sportovkyně a dost trénuji. Myslíte, že by mohla bolest souviset třeba s poraněním menisků kvůli dlouhodobému přetížení? Mate někdo podobnou zkušenost? Samozřejmě, že si po Novém roce zajdu k lékaři, ale zajímaly by mě Vaše názory. Děkuji za odpovědi :))

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V podobné situaci jsem měl vodu v koleni i bez úrazu. Po vytažení vody a opichu mám už 6 let pokoj.

Ovšem chce to dobrého lékaře, nejlépe šikovného ortopeda.

doplněno 27.12.18 11:56:

@kl: Oteklé nebylo. Ale hlavně se mi špatně chodilo do schodů, protože při chůzi do schodů v koleni velice nepříjemně a bolestivě píchalo.

kl*
hodnocení

A měl jste koleno oteklé? Protože mně ani nenatéká, jen prostě po námaze hrozně bolí...

jabraka*
hodnocení

0x

Natažený meniskus kolenního kloubu je svinstvo.Já tím trpím od léta.Léčení kromě operace spočívá v klidu,a to úplném.

JABRAKA

Řekla bych, že meniskus může být bud naražený, nebo kus uražený /to jsem si udelala já a byla operace/, ale natažený meniskus, to jsem ješte nikdy neslyšela. :-D Ale asi je možné všechno. *sok*

liska5

Asi chtěl napsat natržený, je to taková poloměsíčitá placatá chrupavka, která odolává tlaku, né tahu. Když se kousek utrhne, často blokuje. Někdy se dá odsát.

kk*
hodnocení

A myslíte, že se může urazit kousek i bez úrazu?

liska5

Koleno je nejsložitější kloub, tam může být cokoliv. Nedostatek synovie, která ho promazává, vleklý zánět, výpotek, vevnitř jsou křižné vazy, z boků menisky, kloubní chrupavky se opotřebovávají, úpony šlach vedou v obalech, kde to může "drhnourt". Ortoped Vám koleno zrentgenuje, případně provede artroskopii, která nahlédne do kloubu a podle výsledku něco doporučí, či předepíše. Nebo nejdřív zvolit lékaře na rehabilitačním oddělení. Mám zkušenost, že tam na to jdou víc s citem, hledají Vaše špatné pohybové návyky. Ideálně ty lékaře oba. Každopádně něco je špatně, tak teď koleno šetřete. Pijte urologický čaj a omezte vše, co škodí ledvinám, neboť s nimi to také souvisí. Snažte se mít ve stravě dostatek zinku, vit. B6, vit. A, jezte často třešně i kompoty z nich, ovoce, zeleninu, ryby. Nedoporučují se ale brambory, rajčata, uzeniny, slané, příliš kávy. Dělejte si kostivalové zábaly, braňte se prochlazení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]