Nejste přihlášen/a.
V podobné situaci jsem měl vodu v koleni i bez úrazu. Po vytažení vody a opichu mám už 6 let pokoj.
Ovšem chce to dobrého lékaře, nejlépe šikovného ortopeda.
@kl: Oteklé nebylo. Ale hlavně se mi špatně chodilo do schodů, protože při chůzi do schodů v koleni velice nepříjemně a bolestivě píchalo.
Natažený meniskus kolenního kloubu je svinstvo.Já tím trpím od léta.Léčení kromě operace spočívá v klidu,a to úplném.
JABRAKA
Řekla bych, že meniskus může být bud naražený, nebo kus uražený /to jsem si udelala já a byla operace/, ale natažený meniskus, to jsem ješte nikdy neslyšela. Ale asi je možné všechno.
Koleno je nejsložitější kloub, tam může být cokoliv. Nedostatek synovie, která ho promazává, vleklý zánět, výpotek, vevnitř jsou křižné vazy, z boků menisky, kloubní chrupavky se opotřebovávají, úpony šlach vedou v obalech, kde to může "drhnourt". Ortoped Vám koleno zrentgenuje, případně provede artroskopii, která nahlédne do kloubu a podle výsledku něco doporučí, či předepíše. Nebo nejdřív zvolit lékaře na rehabilitačním oddělení. Mám zkušenost, že tam na to jdou víc s citem, hledají Vaše špatné pohybové návyky. Ideálně ty lékaře oba. Každopádně něco je špatně, tak teď koleno šetřete. Pijte urologický čaj a omezte vše, co škodí ledvinám, neboť s nimi to také souvisí. Snažte se mít ve stravě dostatek zinku, vit. B6, vit. A, jezte často třešně i kompoty z nich, ovoce, zeleninu, ryby. Nedoporučují se ale brambory, rajčata, uzeniny, slané, příliš kávy. Dělejte si kostivalové zábaly, braňte se prochlazení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.