Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz ohledně SOLUSu. Jsem v něm veden kvůli pohledávce, která je ale starší než 3 roky, tudíž při případném vymáhání ze strany společnosti budu namítat promlčení. Jak ale zařídit, aby mě ta společnost mázla ze SOLUSu bez soudního řízení?
Toto není tento případ. Pohledávka je bez pochybnosti promlčená a vymáhat ji věřitel nezačal.
V Solusu jsem zatím nic neřešil, tam mě předpokládám odkáží na jednání se společností. Ale jak společnost donutit vymazat mě ze Solusu, pokud pohledávka je promlčena?
Být Vámi tak nepředpokládám, zformuluji co nejpřesněji dotaz a pošlu na jejich mail. SOLUS je zájmové sdružení právnických osob a má svoje pravidla. Myslím, že si dávají dost pozor, aby neporušovali platné zákony.
Je to přesně tak, jak jsem říkal - mám se obrátit na dotyčnou společnost se žádostí o výmaz. Nevím, zda je vám znám pojem promlčená pohledávka - není to pohledávka v rozporu se zákonem.
Jojo, možná i kvůli Vám jsem zapátral na právních serverech. Pokud tomu co jsem našel dobře rozumím tak ale pohledávka promlčením nezaniká, jen pokud se věřitel pokusí o její soudní vymožení a dlužník namítne promlčení má věřitel smolíka. Asi řešení bude záviset i na Vaší smlouvě s věřitelem, ve které jste podle mne musel dá souhlas ke svému zápisu do třeba SOLUSu v případě nesplacení. Ta smlouva by měla určovat podmínky kdy tam smíte být zapsán a kdy máte nárok na vymazání. Se SOLUSem bohužel nemáte žádný právní vztah.
Dobrý den,
po přečtení diskuse na dumfinanci.cz/... Vám bohuže asi nelze poradit jinak než se pokusit zažádat u společnosti aby zažádali o Vaše smazání, jinak se pokusit kontaktovat SOLUS, ale dle toho co se v píše ve výše uvedené diskusi asi velikou úspěšnost mít nebudete...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.