Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SOLUS - jak z něj - promlčená pohledávka

Od: otaznik* odpovědí: 9 změna:

Mám dotaz ohledně SOLUSu. Jsem v něm veden kvůli pohledávce, která je ale starší než 3 roky, tudíž při případném vymáhání ze strany společnosti budu namítat promlčení. Jak ale zařídit, aby mě ta společnost mázla ze SOLUSu bez soudního řízení?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repak*
hodnocení

0x

Pokud váš věřitel ale začal pohledávku v promlčecí lhůtě vymáhat není pohledávka promlčena.

epravo.cz/...

otaznik*
hodnocení

Toto není tento případ. Pohledávka je bez pochybnosti promlčená a vymáhat ji věřitel nezačal.

otaznik*

NIkdo neví?

repak*

A co vám řekli přímo v SOLUSu?

otaznik*

V Solusu jsem zatím nic neřešil, tam mě předpokládám odkáží na jednání se společností. Ale jak společnost donutit vymazat mě ze Solusu, pokud pohledávka je promlčena?

repak*

Být Vámi tak nepředpokládám, zformuluji co nejpřesněji dotaz a pošlu na jejich mail. SOLUS je zájmové sdružení právnických osob a má svoje pravidla. Myslím, že si dávají dost pozor, aby neporušovali platné zákony.

otaznik*
hodnocení

Je to přesně tak, jak jsem říkal - mám se obrátit na dotyčnou společnost se žádostí o výmaz. Nevím, zda je vám znám pojem promlčená pohledávka - není to pohledávka v rozporu se zákonem.

repak*

Jojo, možná i kvůli Vám jsem zapátral na právních serverech. Pokud tomu co jsem našel dobře rozumím tak ale pohledávka promlčením nezaniká, jen pokud se věřitel pokusí o její soudní vymožení a dlužník namítne promlčení má věřitel smolíka. Asi řešení bude záviset i na Vaší smlouvě s věřitelem, ve které jste podle mne musel dá souhlas ke svému zápisu do třeba SOLUSu v případě nesplacení. Ta smlouva by měla určovat podmínky kdy tam smíte být zapsán a kdy máte nárok na vymazání. Se SOLUSem bohužel nemáte žádný právní vztah.

carterv*
hodnocení

0x

Dobrý den,

po přečtení diskuse na dumfinanci.cz/... Vám bohuže asi nelze poradit jinak než se pokusit zažádat u společnosti aby zažádali o Vaše smazání, jinak se pokusit kontaktovat SOLUS, ale dle toho co se v píše ve výše uvedené diskusi asi velikou úspěšnost mít nebudete...:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]