Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kloubní výživa Alavis - je účinná?

Od: bylinka14 odpovědí: 19 změna:

Chtěla bych užívat kloubní výživu Alavis,poradte mi prosím,která je dobrá, vyrábí se jen pro koně,nebo i pro lidi,nebo mohu užívat i tu pro koně? Jsem úplný laik, děkuji za rady.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kloub
hodnocení

3x

Kamarád veterinář mě vrátil v důchodu zpět ke sportu tímto

horseandme.eu/...

Mám 72 kg a vypočítal mi dávku 1/2 tablety denně po dobu 3 měsíců, další 3 měsíce pauza a opět 3 měsíce 1/2 tablety denně.

Alavis se údajně nesmí kombinovat s léky na ředění krve.

doplněno 26.12.18 21:16:

Veterináři věřím. Tímto přípravkem léčí závodní koně a tvrdí, že by žádný výrobce si nedovolil použít v tabletách něco, co by koním uškodilo. S úsměvem dodává, že léky pro koně jsou více kontrolovány než léky pro lidi. Umře-li (nebo se mu přitíží) člověk, nic se neděje, zdechne-li (nebo se mu přitíží) závodní kůň, tak začíná být obrovský problém, ne jen finanční.

veronica
hodnocení

2x

Vyhledejte si MSM. To je ta látka, ale určená pro lidi. Ve fitness shopu se dá sehnat od 160 Kč/kg. Dávkování je na obalu. Doporučuje se kombinovat s askorbovou kyselinou, ale ne současně (s časovým odstupem).

sebod*
hodnocení

1x

ta pro koně je opravdu dobrá. Myšleno naprosto vážně. Domnívám se, že pro lidi ani snad není.

sebod*

Koukám, že ten můj příspěvek se dá vykládat různě. Takže Alavis pro lidi ano. Vyrábí se ale opravdu pouze pro koně, stejná značka se nevyrábí pro lidi.

hodnocení

1x

Chtěli jste si koupit lék na artrózu a bolest kloubů? Dostali jste místo účinného léku koňskou sílu ALAVIS TRIPLE BLEND EXTRA SILNÝ?

Tak ta Vašim kloubům nepomůže, nemá ŽÁDNÝ léčebný efekt

a navíc může být pro lidi NEBEZPEČNÝ!* Rozhodně NEDOPORUČUJEME, abyste ho dali Vašim blízkým jako dárek!

* Odborníci z Ústavu pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv v Brně potvrdili, že veterinární přípravky mohou obsahovat až násobně vyšší množství těžkých kovů nebo bakterií, protože nároky na jejich kvalitu se řídí jinými předpisy. A paradoxně Alavis Triple Blend určený pro koně obsahuje výrazně nižší množství účinných látek než kloubní přípravky určené lidem.

Osobní zkušenost nemám. Já používám, Nutristar Hydrolyzovaný kolagen 1 kg / 280 Kč.

Přítelkyně jednou za čas používá - a od té doby už nechce slyšet o žádných Kamzících a podobné zvěři.

dragoncz - myslím, že docela dobře kecáte(omlouvám se za ten výraz). Dejte prosím odkaz na to rozhodnutí
z Ústavu…, jinak to vypadá jako reklama na Vámi uváděný přípravek. Díky

To že to vypadá jako reklama ovšem nic nemění na skutečnosti že to docela funguje.

No když nechci užívat Alavis pro koně, tak nebudu užívat Nutristar pro psy. Obojí údajně lidem nevadí, ale kdo ví.

mirekx

liska5
hodnocení

1x

Veterinární léky vnitřně bych se bála nejen kvůli složení a vysoké koncentraci. Ještě tak mast, to jsem zažila.

Nejdřív musíte vědět, zda není chrupavka ve Vašem kloubu vymletá, rozvlákněná. Pak žádná výživa nezabere, když není co vyživovat. Co je hodně dobré na artrózu, je magnet, ale ten moderní, ultrasilný, u kterého se nastavuje síla impulsu, co tepe ve tkáni.

hodnocení

0x

můj veterinář mi řekl, že všechny kloubní výživy jsou víra Tvá tě uzdravila, jedině injekce. A co se Alavisu pro koně týče, spousta lidí ho uzívá, nicméně firma Alavis kplřímo upozorňuje, že je sice nezávadný, ale pro lidi určen není.

Noooo, víra - víru mám vedle sebe. Vyzkoušela už několik pilulek slovutných značek pojmenovaných po různých zvířatech - a nic moc nepomohlo. Ale po tom koňském se jí prostě líp chodí, a to je podstatné.

konicek

Veterinář je vskutku "odborník".

Prozradil Vám jakým způsobem v těch koních a zvířatech tu víru vybuduje a vypěstuje?

Když Alavis koňům pomáhá, tak ti koně potom musí být silně věřící.

Omlouvám se, napsala jsem omylem veterinář, ale myslela jsem svého ortopeda a ne koně, protože pokud už má někdo silnou artrózu, tak mu žádná pilulka na růst chrupavky nepomůže

babusa*

Mluvím za sebe,mně Alavis pro koně pomohl,během měsíce přestaly noční bolesti nohy-čeká mně operace levé kyčle,i míň bolí,teď mám pro lidi,Triple blend,jím to 2 roky,na rtg po těch 2 letech se objevilo jen mírné zhoršení,ort.to čekal o hodně horší.Operaci neuteču,ale nejím nic na bolest,pokulhávám,ale chodím.Víc než bolest kyčle mně vadí bolest zad,ale to se snad operací taky spraví,to nevím.Operaci doporučují nejen kvůli kyčli,chodím s tím 3.stupněm několik let,ale kvůli věku,přece jen čím starší,tím hůř se zvládá operace,i následná léčba atd.atd.A ten první Alavis pro koně mám od veterináře,známého.Druhý jsem si objednala na netu.

V podstatě mám s Alavisem zkušenost dvojí - nejprve jsem jej dával své labradorce. Měla problém s klouby a když jsme vynechali dávkování, tak měla problém s chozením, bylo vidět, že má bolesti. Po obnovení dávek se to spravilo a i ve svých třinácti letech byla docela v pohodě. Nemohla tušit, že jí něco sypeme do žrádla, takže placebo efekt to asi nebyl. Letos jsme to zkraje roku zkusil brát i já, bolívala mě kolena, fakt je, že letos to bylo ok. Možná u mě placebo efekt mohl být, možná je to jen náhoda - každopádně bolest není a koupím si další dávku. Jasně že to nepomůže každému, pokud má někdo chrupavku zcela v háji, tak mu pomůže už jen hlína na hřbitově ( sorry ). A jinak pro ty, kdo si myslí, že pro zvířata je jiné složení nebo množství léčivých ingrediencí než ve verzi pro lidi, je zde odkaz na stránky výrobce - liší se to jen chutí - přeci jen člověk má jinou chuť než kůň ;) . alavis

honzmalatny*
hodnocení

0x

Mrkněte npříklad na heureku

ttps://krmivo-a-vitaminy-pro-kone.heureka.cz/alavis-triple-blend-extra-silny-700-g/?cs=goldfitness-cz&gclid=EAIaIQobChMI36CcuLjH3wIVGeJ3Ch2OQwEAEAQYAiABEgKXTvD_BwE#

Glukosamin sulfát – 348 g, Chondroitin sulfát – 130 g, MSM – Methylsulfonyl­methan – 435 g, Collyss – 3,4 g, Cartidyss – 5 g, Vitamin C – 3 g, Pomocné látky: Jablečný pektin – 79 g. Z důvodu zachování kvality přípravku nejsou přidávána žádná barviva ani konzervační látky

a na ten sám přípravek určený pro lidi

doplnky-stravy.heureka.cz/...

MSM (methylsulfonylmethan) 99,9 %: 1958 mg Glukosamin sulfát 2KCI 75,4 %: 1565 mg Chondroitin sulfát 90 %: 652 mg Kolagen typ II z rejnoků v nejvyšší kvalitě zn. Cartidyss®: 22,5 mg Kolagen typ I z ryb v nejvyšší kvalitě zn. Collyss®: 15 mg Vitamin C (kyselina L-askorbová, 24 % RHP): 19,3 mg Z důvodu zachování kvality přípravku nejsou přidávána žádná barviva ani konzervační látky.

janapartikova
hodnocení

0x

Já mám dobrou zkušenost pro pejska s kloubní výživou Canvit CHONDRO, které díky jeho chuti po játrech i vůni mi pes vždy sežere a má to jako pamlsek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]