Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ekologické balení zásilek eshopu - má smysl?

Od: majky1* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

asi během února plánujeme spuštění eshopu se zbožím pro domácnost , od kuchyně po zahradu a včera při brouzdání na internetu jsem narazil na jeden článek kde se psalo že lidé aktuálně hodě koukají i na ekologické balení zásilek a nebojí se za to připlatit.

Napadlo mne že bych se pokusil podobné balení zásilek implentovat i do eshopu , , standartní zásilky se budou balit krabice , + bublinková folie , případně mirelon nebo zmačkaná stretch folie z palet , lepící páska + stretch folie , náklady na zásilku celkem cca 10 Kč.

Ekologické balení by spočívalo v recyklovené krabici + jako výplň balíku Skropak ( jsou to tělíska která vypadají jako polystyrenová ale jsou vyrobena z kukuřice a rostlin , takovýto výplňový materiál lze vysypat na kompost a ihned se rozloží ) + papírová lepící páska s přírodním kauček bez chem. pojiv + faktura na 100% recyklovaém papíru.

Jde mi ale o to , že v případě standartního balení jsou náklady cca 6-10 Kč na balík ( dle velikosti ) , ale v případě ekologického balení u středního balíku , tj 40x30x30 cm , kdy obsah bude cca 1/2 obal. materiál kvůli ochraně mi vychází s veškerým započítáním náklady cca 35-40 Kč na balík , což by bylo dlouhodobě neudržitelné držet za standartní cenu zaslánáí.

Napadlo mne že v případě že by někdo požadoval takovéto balení , kdy je vše ekologické a žádný plast tak bych dal paušální přílatek 29 Kč , záleželo by jen na zákazníkovi zda si vybere eko balení nebo standart bez příplatku.

Myslíte že o to někdo zájem měl? Hodně lidí se totmuto tématu věnuje a podporuje ho ale zatím jsem snad nenarazil na internetu na eshop který by něco takového nabízel , tak nevím jestli to už není moc úlet :)

Těším se na vaše reakce a postřehy :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Zájem by měli mít všichni, co nakládají s tříděnými odpady. Technické služby měst a obcí, protože jim ubyde odpadu, který museli svážet, separovat, event. odesílat k recyklaci. Tam se to svým způsobem vrátí. A pak by nám nemuseli zvyšovat poplatky za odpad. Jinak si ten ekologický nadstandart zaplatí ten, kdo si balík nechal poslat. Asi bude záležet na tom, o jaké zboží jde.

jill
hodnocení

0x
Dle mého názoru je to zbytečné, většina lidí nebude připlácet 30,- jen kvůli tomu, že mají rádi matičku zemi. Bohužel.

hodnocení

0x

Nejen ekologické, ale kakékoliv balení by stálo za zamýšlení. Maličké zboží ve velké krabici nacpané čímkoliv, jakýmkoliv balastem, je naprosto nesmyslné. Krabice, kdyby byla o 2/3 menší, zboží by se do ní vešlo i s trochou balastu proti otřesům. Mnohdy by stačila bublinková obálka. Velice často se divím, co mi to přišlo za bednu, když jsem objednala malou věc. A ono to bedna plná balastu, ať už je to polystyren nebo papír. A někde se krčí objednaná věc, velká jako kostka másla. Všechno může být dokonale ekologické, ale naprosto nehospodárné.

majky1*
hodnocení

Všem děkuji za názory , asi to nechám pouze u klasického balení bez příplatku.. K tomu velkému množství obalového materiálu. Posílám větší množství křehčích věcí kde je bohužel opravdu nutnost zvolit doatatečně velkou krabici a cca 2/3 vyplnit obalovým materiálem. Bohužel dokud se budou u nás přepravci k balíkům chovat jako prasata tak to jinak nepůjde. Rozhodně bych neobviňoval e-shopy z velkého plýtvání , přeci jen také by rádi použili méně obal. materiálu a ušetřili v součtu nemalé náklady ale chtějí aby zboží přišlo v pořádku a zákazník byl spokojený. Ono by bylo potom složité zákazníkovi vysvětlovat , že mu přišlo rozbité zboží které bylo málo zabalené s odkazem že chtěli ušetřit životní prostředí.

Mějte se pěkně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]