Nejste přihlášen/a.
Vyfasovali jsme nove pracovni obleceni,me je bohuzel male,ze jsem v nem jak nastrelena je i kratke.Vedouci o tom nechce slyset,ze bych ho nenosila.Pracuji mezi lidma a to proste nejde tohle mit na sobe.Co mam delat?Od ledna ho mam nosit.Vedouci je se vsim hned hotova,rekne,ze to mam nosit,jine pry neni a vis nechce slyset.
Řekni vedoucí, že v tom oblečení děláš firmě ostudu, požádej o výměnu za větší a v případě, že ti nebude chtít vyhovět, obrať se o něco výše, na její nadřízené. Tu ostudu v každém případě použij jako argument.
@zizik: Kdo se bojí, nesmí do lesa. Je to hlavně o diplomatickém, ale nekompromisním postupu.
Naprosto s vámi soucítím, nikdo nechce vypadat jako mražené kuře. Ten horní rozměr mám stejný a nedokážu sehnat zimní bundu! Když už najdu tu správnou (nebo raději větší) velikost, píšu prosbu na prodejnu, aby mi bundu přeměřili - a zatím to podle tabulek nikdy nebylo, vždy byla ve skutečnosti menší, a to klidně i o 10 - 15 cm!
Šiju, tak bych asi dala vsadku - po stranách nebo doprostřed, podle toho, o jaký oděv se jedná, jaký je materiál atd. Ale na zakázku to levně nepořídíte.
Ale nejlepším řešením by bylo větší oblečení. Každopádně po vedoucím doporučuju vytrvale požadovat tu větší velikost.
Satam radí v zásadě dobře, ale jen v případě, že máte běžnou konfekční velikost. Protože znám muže, jehož firma bez problémů vybavila oblečením velikosti 6XL (cca 140 cm přes prsa a břicho), nechce se mi věřit, že by pro Vás normální velikost nebyla. Aby náhodou poznámky o ostudě nevedly k Vašemu přeřazení na jinou a méně viditelnou pozici. Nic ve zlém, ale větší velikost oblečení požadujte důrazně jen v případě, že máte běžnou konfekční velikost.
Jako že ten, kdo nemá běžnou konfekční velikost, má nosit to, co je?! Teda nevím. Mám "běžnou" velikost bot 48. Ještě o číslo víc a jsem mimo běžná čísla. V některých obchodech (Deichmann) už tu moji velikost ani nevedou. Ale že bych nepožádal o obuv svojí velikosti a nebylo mi vyhověno, to se mi ještě nestalo. Maximálně člověk dostane výjimku do doby, než je zboží dodáno, má jiné podobné a nebo mu není umožněn vstup na určitá pracoviště (pokud je oděv nutný z hlediska hygieny nebo bezpečnosti práce). 1x za kariéru se mi stalo, že jsem jako pracovník externí firmy musel nazout boty asi o 1-2 čísla menší a 20 minut v nich vydržet, ale pořád to bylo o mé svobodné volbě. Dělat teď v malých nebo, až doobjednají, přijet znovu a dělat v přiměřeně velkých. V případě, že zaměstnavatel nedodá odpovídající velikost oblečení, je to dle mého zásah do osobnostních práv. A to i pokud by šlo o pouhou délku nohavic. Tedy člověk má jednoznačně právo, pracovat v podmínkách přiměřeně zachovávajících jeho důstojnost. Otázkou zůstává, jestli u této firmy...
Podnik má zajistit vhodné podmínky pro své zaměstnance při jejich práci. Když o tom vedoucí nechce slyšet, že vypadáte jako strašidlo, tak bych to obečení doma ještě více zúžila, v místech přes prsa bych vypárala díru, neboť malou nevhodnou velikostí vám oblečení prasklo a tak bych mezi lidmi chodila. Jak je možné, že vaše vedoucí neví, že žena se potřebuje cítit dobře a že chce se líbit i v pracovním oblečení.
Zažila jsem podobné, ale tak trochu jsem věděla, že mě nevyhodí, protože jsem tam makala kolikrát za ostatní a žehlila průsery šéfa. Oblečení bylo velké, škaredé, škrabavý materiál. Koupila jsem si vlastní, ve stejných barvách a stylu a to jsem nosila. Když měl někdo kecy, tak jsem řekla, že pokud chtějí, abych taky nějak vypadala a zákazníky neodháněla jenom pohledem na ty strašné hadry, tak ať mi koupí lepší oblečení. Nekoupili, chodila jsem dále ve svém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.