Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pyšná princezna?

Od: aja1946® odpovědí: 13 změna:

Tak jsem si myslela, jak za ta léta dobře znám Pyšnou princeznu a ejhle. Krasomilese přijel představit Nesvatba jakok chrabrý král a já myslela, že tam přijeli o ni ucházet králové tři, z nichž jednoho hrál Martin Růžek. Se kterou pohádkou jsem si to spletla, děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

6x

Martin Růžek je z pohádky Princezna ze zlatou hvězdou -Král Kazisvět.

poh
hodnocení

5x

Tři princové se přišli ucházet o princezny v pohádce Sůl nad zlato.

to
hodnocení

4x

Princezna se zlatou hvězdou na čele?

Podle mě se princeznu se zlatou hvězdou uchází pouze jeden nápadník a to král Kazisvět, kterého hraje Martin Růžek. Tři princové se ucházejí o princezny v Byl jednou jeden král, ale z nich žádného nehraje MArtin Růžek (ale Horníček, Kopecký a Lipský)

hodnocení

4x
Princezna se zlatou hvězdou?

hodnocení

0x

ajo, tři králové a jeden z nich Martin Růžek? Nepletete více pohádek do sebe?

berger*

Řekl bych,že plete. Ve finále bude z Růžka Lipský a z Pyšné princezny Byl jednou jeden král...*smich* třeba...

hodnocení

Proč tak ostře. Slušně jsem se ptala, ve které pohádce se ucházejí tři králové o princeznu, z nichž jeden je Martin Růžek a tudíž děkuji za odpověd, že to je to Princezna se zlatou hvězdou na čele. Myslela jsem, že o Krasomilu se ucházeli taky tři.

berger*

Ech,to nebylo myšleno ostře,omlouvám se...*mir*

Martin Růžek, vlastním jménem Erhard Martin, hrál jen v jedné pohádce krále.

hodnocení

0x

Ajo, "Pyšná princezna" je opravdu Krasomila, kterou hraje A. Vránová. Ale je to o tom, že ona žije ve "smutném" království, kde se nesmí ani zpívat. V sousedním "veselém" království žije král Miroslav, který jí pošle svůj portrét a požádá ji o ruku, kterou ona odmítne, protože je pyšná a nic jí není vhod. Král teda jede do její země inkognito a nechá se zaměstat v jejím zámku jako zahradník. Krále hraje V. Ráž. A ten ji z její pýchy vyléčí svým kouzelným kvítkem který zpívá písničku: "Rozvilo se poupátko, nejkrásnější z květů...". Ona se pak do něho také zamiluje a protože jsou tam zlí rádcové, kteří tomu sňatku nepřejí, tak spolu převlečení za obyčejné lidi utíkají do "veselého" království...:)

hodnocení

No to já vím, dívala jsems e a právě proto jsem se ptala, ve které pohádce jsou ti tři uchazeči, Jeden rádce tady píše Byl jednou jeden král.

Ano, to má rádce pravdu. Já jsem si myslela, že se ptáš na tu Krasomilu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]