Nejste přihlášen/a.
Tak jsem si myslela, jak za ta léta dobře znám Pyšnou princeznu a ejhle. Krasomilese přijel představit Nesvatba jakok chrabrý král a já myslela, že tam přijeli o ni ucházet králové tři, z nichž jednoho hrál Martin Růžek. Se kterou pohádkou jsem si to spletla, děkuji.
Řekl bych,že plete. Ve finále bude z Růžka Lipský a z Pyšné princezny Byl jednou jeden král... třeba...
Ajo, "Pyšná princezna" je opravdu Krasomila, kterou hraje A. Vránová. Ale je to o tom, že ona žije ve "smutném" království, kde se nesmí ani zpívat. V sousedním "veselém" království žije král Miroslav, který jí pošle svůj portrét a požádá ji o ruku, kterou ona odmítne, protože je pyšná a nic jí není vhod. Král teda jede do její země inkognito a nechá se zaměstat v jejím zámku jako zahradník. Krále hraje V. Ráž. A ten ji z její pýchy vyléčí svým kouzelným kvítkem který zpívá písničku: "Rozvilo se poupátko, nejkrásnější z květů...". Ona se pak do něho také zamiluje a protože jsou tam zlí rádcové, kteří tomu sňatku nepřejí, tak spolu převlečení za obyčejné lidi utíkají do "veselého" království...
No to já vím, dívala jsems e a právě proto jsem se ptala, ve které pohádce jsou ti tři uchazeči, Jeden rádce tady píše Byl jednou jeden král.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.