Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč jsem doma v nemilosti?

Od: starsibracha odpovědí: 61 změna:
Byly vánoce očekával jsem dárek dost nákladný dárek cca 20 tisíc, počítač na hry. Myslím že tenhle rok jsem si opravdu zasloužil takovýhle dárek. Ve škole to sice nebylo ideální po stránce známek, ale jinak jsem doma pomáhál, objetoval spousty času do bráchy když rodiče nebyli doma. Vařil jsem mu, učil se s ním, jednou objetoval celý víkend do úklidů, od rána jsem se nabídl že vyčistím koberce a čistil jsem 70m2 koberce za víkend. Vím někdo to dělá měsíčně ale většina kluků, by tohle třeba vůbec nedělala aspoň v mim věku. Žádný extra průsery jsem neměl, asi 2 poznámky za narušování výuky smíchem ale to je všechno. Zapojuju se do rodiny né jen parazitovat jako brácha. Je mi čtrnáct let brácha je o tři roky mladčí. Je to takový malý dítě hraví nic moc ho nezajímá jen si hraje na počítači. Jeho víkend vypadá následovně ráno vstane zapne počítač sem tam něco sní a jde spát. Jen doma křičí a nadává na spoluhráče, chápal jsem ho, taky jsem si prošel těmahle maratonama ale byl jsem mnohem mladcí než on a netrvalo to moc dlouho. Mám ho i celkem rád, jen se s ním nedá moc o ničem jednat, jakmile s ním něco řeším před rodičema tak se pořád dívá na mámu a nakonec na mě křičí i máma + brácha. Ale nejde mi jen o počítač jde mi o to aby mě někdo pochválil, poděkoval mi upřímně, nebo mi něják dali na jevo že jim na mě záleží. Jen na mě všichni křičí nebo si ze mě dělají srandu ale né jako kamarádskou. Brácha mi připadá rozmazlenej, hry mu pořád jen dotují, kupují mu drahý věci, hladí ho je vidět že ho mají rádi. Ale co já? Jakmile udělam práci která je u spousty dětí v mém věku vzácnost a pořád jsem (snad) jejich syn. Nejsem zlej člověk a žiju v rodině kde je perfektní zázemí, jsou tu oba rodiče, jsou tu peníze, všichni jsou zdarví, máme střechu nad hlavou všechno co je potřeba pro výchovu dětí. Ale většinu z toho si ani neužiju. Nevim jestli ve mě vidí dospělího, nebo jim prostě něco vadí na mě fakt nevím. Nezměnil jsem se, vlastně trošku, jsem upřímnější člověk. Když se mi něco nelíbí dám to najevo. Ale jsem tolerantní člověk takže to se stává málokdy. Jinak žiju pořád stejně, chovám se stejně. Ale nikdy se mi ještě nestalo že bych měl přání všichni ho věděli ale nikdo to se mnou neprobral když je to možné. Bylo mi hrozně blbý jim to naplnou hubu říct že chci věc za takový peníze. Takže jsem napsal dopis a dal ho v noci za okno. Šla za mnou jenom máma ráno a byla hrozně naštvaná. A začala na mě křičet co si to dovoluju když mám většinu trojek na vysvědčení, vím že to neni ideální ale je to měřítko toho jak se k někomu chovat? Myslím že není. Proč teda vyzdvihovala známky? Nechce mi udělat radost? Nějákej komplex z dětství když po něčem toužila a nikdo jí to nechtěl dopřát? Buh ví jestli to vůbec řekla tátovi. S ním jsem o počítači mluvil už dřív někdy v létě už a řekl že když budu mít hezký vysvědčení tak mi ho koupí. Ale myslim si že to jen řekl aby mi ucpal hubu a vyvolal potom ve mě pocit že jsem blbej a nekoupí mi ho. Nebude se mu to vysvědčení líbit. Vždy se mu na něm něco nelíbilo. Hlavní myšlenku jsem pověděl už na začátku. Jen jsem chtěl přiblížit jak se rodiče chovají aby jste si mohli přibližně ze zkušeností odvodit proč mi to dělají. Užijte si svátky

61 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Nezlob se, ale nejsi trochu neskromný, to je dost drahý dárek. Víš o tom, že spousta dětí dostane třeba jen knihu?

"Jen knihu", hihi. Kniha je přímo super dárek.

hodnocení

6x

Tak nějak mám pocit, že jste dárek nedostal protože jste ležel na lavici a pak jste se zajímal zdali vás může učitel vykázat ze třídy.

72mona3*
hodnocení

6x

Přiznám se, že neznám moc lidí, kteří by si dávali dárky za dvacet tisíc. Možná neznám žádného takového člověka*zmateny*

Je normální myslet si, že když budu pomáhat doma (což má být samozřejmost, nikoli placená práce), dostanu drahý dárek? Mám umýt nádobí a hned nastavit ruku?

U nás se vždy hodnotné dárky dávaly k podstatnému výročí, ne k "tuctovým" Vánocům.

Nechci moralizovat, ale prostě si nemohu pomoct. Málokdy dostaneme to co chceme a to je dobře. Kdyby to tak bylo, nikdy bychom si nevážili toho co máme. Byli bychom jen rozmazlení znudění flákači a povaleči. Až vlastní úsilí nás většinou naučí vážit si hmotného i nehmotného. Radši desetkrát vyslechnout ne a pak být časem mile překvapen, než na první písknutí dostat co chci. *nevi* M.

iz*

@72mona3, souhlasím. *zdravi*

iii
hodnocení

5x

PC ohlupuje mládež.Nic nevydrží.Jdi raději něco pořádného dělat,koníčky smysluplnější a ne dřepět u PC jako pako.Je plno lepších zájmů a je to chyba rodičů,ža vás takhle nasměrovali.Já bych synovi Pc za 20 t. nikdy nekoupil.To bych tě radši hnal každý den klackem aby jsi šel běhat po parku.Bylo by to pri fyzičku i pro hlavu lepší.JE spousta inteligentnějších zájmů

iz*
hodnocení

3x

Jestli se doma chováš tak, jak jsi předvedl zde v poradně, nedivím se, že se rodiče nepřetrhnou, aby ti kupovali drahé dárky. A jestli máš o rodičích takové názory, jaké uvádíš ve svých příspěvcích, neměl by sis myslet, že to tví rodiče netuší.

Vysvětli mi:

Proč by se měl někdo pokoušet udělat radost někomu, komu nestojí ani za slušné vyjadřování? A kolik radosti jsi svým rodičům v poslední době připravil ty?

doplněno 26.12.18 19:33:

@StarsiBracha > podílet se na chodu domácnosti není žádná zásluha, to je tvá povinnost (všechny děti jsou povinny se podílet na chodu domácnosti).

Spojením "udělat radost" jsem nemíníla tvé povinnosti, ale něco "zbytného", něco, co pro někoho uděláš "jen tak" > pro radost.

S povinnostmi to u tebe není zvlášť dobré. Tvou hlavní povinností je učení, příprava do školy. Trojky na ZŠ jsou úplně zbytečné a mateřský jazyk bys měl zvládat mnohem lépe (tvá otázka i všechny další příspěvky obsahují chyby). Jestli ti otec řekl, že o PC bude uvažovat po zlepšení prospěchu, měl bys na něm zapracovat.

Neměl by ses porovnávat s těmi, kteří to doma mají nastaveno jinak. Měl by ses porovnávat s těmi, kteří pomoc rodičům považují za samozřejmou. A měl bys být rád, že se o sebe a o bratra dokážeš (částečně) postarat. Máš pravdu, to není úplná samozřejmost. Škoda. Ti, kdo se to nenaučí v rodině, s tím budou později "bojovat".

starsibracha
hodnocení

Pomáhál jsem doma s generálním předvánočním úklidem. Když rodiče pracovali od rána do šesti hodin večer tak jsem vařil bráchovi večeře sice dost jednoduchý jídla ale vařil jsem mu a dokonce jsem se s ním i učil. Jasný samozdřejmost že jo? U dost dětí v mém věku ne. Pomáhal jsem mámě s výzdobou a předvánočním jídlem. Ušetřil jsem jí aspoň 2 hodiny tím že jsem všechno napekl a namazal marmeládou, naházel do cukru, potřel vajíčem podle druhu pečiva. Umyl jsem celou koupelnu a záchod o předvánoční úklid abych mamě ušetřil zase pár hodin. Připada vám to málo za prosinec? Jenom za prosinec. Nejvíce jsem o domácnost pečoval přes prázdniny v létě. To jsem doma prakticky dělal mámu. Odvedl jsem dost práce. A to že znám dědu a vím co je to za člověka zlýho. Znáte tu rodinu kde byly v pelíškách lžičky z ndr daný jako ten dar? Nevím jméno herce. No a ta rodina s nerozbitnejma skleničkama. Tak tohle je děda. Agresivní lotr. Lituju babičku. Nemá doma klid a ještě do toho maká.
iz*

Pelíšky jsem neviděla.

wehappyfew*
hodnocení

3x

Zruš PC a studuj pravopis. Rozhodně to bude lépe investovaný čas.

starsibracha
hodnocení

Jéjda to je ale hrozný jak píšu já to vím. Ale že se zaměřujete na tohle. Chtěl jsem snad radu co s životem?
emka*

Já asi rozumím tomu, že chceš, aby tě někdo pochválil. Jsem na tom stejně. Taky 14, taky mě nikdo nepochválí. Když jsem se s tím svěřila mamce, řekla mi, že ji taky nikdy nikdo nepochválil za to, co pro někoho celý život dělala. Uvědomila jsem si, že je to pravda, ale ano, pořád chápu jak se cítíš. Nicméně, ani to, že jsi celý rok pomáhal v domácnosti, se přece nevyrovná PC za 20 000,-. To vysvědčení tomu taky odpovídá... Za "pár" trojek nemůžeš čekat tak drahý dárek. Taky by mě zajímalo, jestli jsi vzal v úvahu váš finanční stav. Pokud nejste nejbohatší, nedivím se. A s tím pravopisem bohužel souhlasit musím, je to dost špatné. Rozhodně ti bude víc k užitku pravopis, než počítač. Ale ještě jednou říkám, chápu tu touhu po pochvale. :)

PS: Myslím, že tady na poradně lidi člověka spíš postaví do té špatné role, je to tak skoro u každé otázky.

m123*
hodnocení

3x

Takovýmu přechytralýmu zpupnýmu frackovi bych taky nic nekoupila. Buď rád za tepláky a voňavku.

starsibracha
hodnocení

Přechytralý? To že vidím chyby znamená že jsem přechytralí? Takovej ten rodič co když udělá chybu tak ještě dítěti bude řikat že je nejdokonalejší tvor. Dám příklad: autonehoda. Stala se autonehoda nabouráte do stromu. Vaše chyba to nebyla nějáký debil vedle silnici vysadil strom! Takového rodiče znám ze sousedství, výlet s ním byl plnej legrace. Vidím vás v tom. Mluvil jsem o nespravedlnosti k nám. Já normálně funguju doma starám se o domácnost když potřebují, a on si max namaže rohlík a dá kakao do mikrovlnky. Doma nic nedělá jen je na přítěž vychovali si závisláka, já se o něj potom starat nebudu a budu normálně žít jak tady někdo už napsal.

Clapec není přechytralý, je to jen produkt dnešní doby, sobecké dítě, které neudělá nic jen tak a čeká díky i za věci, které se kdysi dělaly úplně běžně. Já jsem měla kdysi spolužačku, jejíž rodiče dělali na směny a ona byla schopna ve 14 uvařit svíčkovou pro sebe a své 3 mladší sestry. To dnes neumějí matky od dětí. No a jinak, pokud se chlapec pohybuje jen na internetu, protože kolem bydlí jen samí blbové, tak to spíš vypovídá více o něm, než o sousedech. Opět klasika dnešních mladých - na netu píší obsáhlé "romány", ale na ulici se radši ani na lidi nedívají, aby náhodou nemuseli pozdravit a doma se bojí promluvit i jedinou větu.

hodnocení

3x

Nemyslím si, že jste doma v nemilosti. Jen Vám to tak připadlo, když jste nedostal ten počítač. Podle mne jste dostal víc, než jenom tepláky a nějakou "voňavku". A z nějakého počítače sem přece píšete, takže nejste bez počítače. Asi jste z toho zklamání propadl "syndromu Popelky". ;) Odstrkovaný bratr a rozmazlovaný bratr. A s tou češtinou byste měl fakt něco dělat. Píšete, že si chcete zlepšit známky. Určitě máte také tu češtinu a jestli takto píšete i ve škole, tak to není ani na tu trojku, protože už Vám je víc jak sedm let a takovéto chyby ve Vašem věku, jsou opravdu alarmující. Opáčíte, že je pro Vás důležitější obsah, já vím, ale čtenář Vašeho písemného projevu je tak zaskočen těmi hrubkami a chybami, že už nebude brát obsah se stejnou vážností, jakoby tomu bylo v opačném případě. Kdybyste si dal záležet a napsal to samé bez chyb, dám na to krk, že by odpovědi rádců byly úplně jiné. Takže když to shrneme, tak jste sám sobě udělal "medvědí službu" tím, že jste si záležet nedal a ještě se kvůli tomu urážel.

A i já Vám přeji, abyste měl hezký rok 2019 a abyste to "příkoří" překonal.

karel556*

Lépe bych to nenapsal*zdravi*

to
hodnocení

2x

Takhle to mají hodně rodiny nastavené.

Starší sourozenec bude vždycky starší, a rozumnější, který musí dříve dospět, postarat se..Až ti bude 30 let, budeš za to rád, že jsi pomáhal a vařil.

Kdežto mladší mazánek, který se rozmazluje.

Vy ve 13 letech budete ten, který zvládne nakoupit , uklidit. Ale když odrostete a 13 let bude mladšímu, tak bude pořád ten malý, mladší, kna kterého se ty úkoly moc nenakládají.

Také si myslím, že takový dárek je dost drahý.

Bylo by dobré, kdybyses porovnával a poměřoval s těmi druhými, kteří něco umí, kteří sportují, umí na jedničky, plánují budoucnost, školu, kteří ví, co chtějí, sportují, mají koníčky. Teda se nesnižovat k těm co kouří, mají sex ve 14 /a co z toho, už je nic v životě něčeká/. nebo dokonce berou drogy.

Najděte si kamarády, kteří tě něco naučí, dovedou do lepší společnosti.

V životě děti, které pomáhají jako ty dokážou více, jsou šikovnější, kdežto bratr může skončit hůře, když bude čekat, že mu všechno spadne do klína.

Nauč se být sebevědomý na to, co umíš, nenech se znechutit takovými myšlenkami. Pokud zabereš ve škole, můžeš být překvapen za vysvědčení.

Neotírej se, nevyčítej bratrovi, nebudeš otravovat vzduch a rodiče pochopí, že jsi již více dospělý a ne malé dítě.

starsibracha
hodnocení

Žiju v maloměstě kde není nikdo v mém okolí normální. Bavím se se zajímavými lidmi po internetu. Znám jednoho člověka který se věnuje fylozofii, osobnímu rozvoji a chování ve společnosti. Na to že je mu 23 je dost moudrý už jsme byly i na kávě. Jinak nidko moc v okolí není. Kdo umí na jedničky není moudrý pane. Jsou to u mě ve třídě jen lidé co se o něco snaží protože je nutí doma k tomu. Mám kamarády kteří mají koníčky jen ty. Jako nadlidi mi moc nepřijdou. Jsem docela empatický člověk. Mám rád it a zajímám se o to chci se rozvíjet dál. Ale to nemůžu říct protože bych byl označen za rozmazlo. Odpočinu si a zkusím z 6 trojek jít na pololetí na 4 trojky nejraději bych byl za 3. Bez trojek jsou moc vysoké nároky už. Na to nemám tohle pololetí. Ale děkuji na zdraví názor. Vždy jsem toužil po nabušeném počítači, videu ve vysoké kvalitě, honičky po městě v 280 kmh bez záseků. Ale oni mi to nedopřejí no. Budu muset asi sám

liska5
hodnocení

2x

Dcera má tři děti. Jedno na střední škole. Vy byste byl věkem prostřední. No a doma mají jen jeden počítač, u kterého se dokážou prostřídat. Mají každý svoje hodiny. Vy s bráchou byste se nemohli střídat u toho "jeho" PC?

starsibracha
hodnocení

Ano navrhoval jsem to za 2 stovky měsíčně pro něj. Mám na měsíc 4 sta dal bych mu půlku. Mám počítač ale je mu asi 5 let a seká se na něm i film. No takže tohle nejde napadlo mě to hned. Ale nechce.
liska5

Tenhle návrh by měl potěšit rodiče, kteří by mohli už jen hlídat dodržování rozvrhu u PC. Stejně trčet na PC dlouhé hodiny je nezdravé pro tělo, oči i mozek.. A proč platby? To jako ten malej si PC koupil sám ze svýho a milostivě by Tě pouštěl?

iz*

@StarsiBracha > zasekaný počítač potřebuje vhodnou údržbu.

Já mám PC i notebooky mnohem (± 9 až 14 let) starší a všechny pracují, jak mají. Nauč se o PC dobře starat, koupí nového problém se zasekáváním nevyřešíš (nebo jen na krátkou dobu > po pár týdnech až měsících na tom budeš stejně).

hodnocení

2x

Moje žena ještě v mladším věku se musela po příchodu ze školy starat o 2 sourozence. Tedy pokud zrovna nepomáhala rodičům na poli nebo s domácím zvířectvem. Nikdy nic hodnotného nedostala a ani by ji ve snu nenapadlo něco vůbec očekávat. Žilo se skromně. A ne, rozhodně to nebylo někdy za Hitlera - je nám přes čtyřicet let...

damandys
hodnocení

1x

Všechno podstatné už řekli rádci přede mnou. Já jen doplním, neřeš ptákoviny, na světě jsou zajímavější věci, než dárek za 20tis. Začni třeba pravidelně sportovat nebo si vyjdi nějaký kopec v okolí. Já často chodím u nás v Beskydech na Lysou horu, pročistí to mysl a člověk je více spokojenější.

rum
hodnocení

1x
Jeden už to tu napsal,je to ten týpek co leží ve škole na lavici učitel ho vykáže za trest na chodbu a po hodině se mu strašně omlouvá:)) toho není třeba řešit.

Rum, ano vzpomínám si na tu podivnou otázku. Ale až teď, když jste to připomněl, protože takové dotazy o ničem si člověk nepamatuje. Ano, máte pravdu, jsou to všechno jen výmysly. Kdybych si to uvědomila, ani bych se nenamáhala s odpovědí, jako jsem to udělala s jeho dalším dotazem "panelákového stresu". A protože jsem odpovídala právě sem a následně rzklikla tu druhou otázku, tak jsem si uvědomila, že to jeden a ten samý člověk. No, když ho to baví, tak ať se vyřádí...*klik* :-D

iii
hodnocení

1x

smiř se stím,že s trojkama a s takovým parvopisem žádný IT z tebe nebude.Na to musí být jiný hlavy.Jedině marníš čas.Dnes každý blázen chce být It,protože nemá jiné zájmy a hlavně schopnosti a nic jiného neumí.Už dnes je přemíra It a bude to ještě horší.Mladý nechtějí dělat něco pořádného jen dřepět u PC

au1
tohle je celkem vtipny prispevek, asi tech lidi v IT moc neznate :) Ikdyz tazatel si z nas dela dobrej den, tak k tomuto vam jenom povim, ze znam spousty lidi co meli na zakladce trojky, na stredni 4ky,sotva prolezli, ale dneska je IT zivi, vcetne me. Ono totiz kdyz mate 4ku z chemie a cestiny tak to smerem k inteligenci nebo technickymu nadani vubec nic neznamena.
iiii

k tomu mohu dodat jen jeden poznatek z rodiny.Dcera studuje na VŠ a mimo jiné řekla:Vysokou školu může udělat i debil.Stačí když má bezvadnou paměť...Spousta lidí v životě mě přesvědčila v tom,že má pravdu

Záleží jakou vysokou může dělat i debil. Na technice např VUT by měl někdo problémy.

starsibracha
hodnocení

Pane ale spousta mojich vrstevníků chlastá kouří a souloží mezi sebou. Jsou to lidé třeba ze třídy nebo i z ročníku. Pc je menší zlo.
darek

Klidně chlastej, kuř a soulož do libosti. Poputuješ přinejmenším do diagnosťáku, je to tvoje rozhodnutí. Ani v děcáku nemusí být špatně. Tam jsou týdenní rozvrhy přesně na hodiny/minuty, kdy si za PC můžeš sednou a střídat se s ostatními.

starsibracha
hodnocení

Porovnávám se s ostatníma. Nikde jste nečetl že to dělam.

starsibracha
hodnocení

Ano vím že někdo dostane jen knihu. Proč bych to nemohl dostat já když to má bratr bez zásluh. Tohle nedokážu odvodit

au1
hodnocení

0x
kdyby sis zaslouzil, tak bys ten komp asi dostal :) Sam pises ze prachy nejsou problem, rodicum vadi tvuj prospech ve skole. Nu coz, nezbyva nez zlepsit ten prospech, nebo... Vzpominam, ze jsem vedl podobny "boje", nakonec jsem si nasetril z toho, co jsem dostaval po cely roky na narozeniny, vanoce, od babicek... a PC si koupil sam. Preji uspesnou misi.

darek
hodnocení

0x

Nevím co řešíš. Táta jednoznačně řekl, že za pěkné vysvědčení ti koupí počítač a ty jsi se na zlepšení známek vyprd. Zkus si spočítat množství hrubek jen v tvém dotazu.

V rodině máte dle tebe všechno, peníze, střechu nad hlavou atd , ale ty chudáčku skoro nic nevyužíváš. To chodíš do lesa na klacky, abys mohl zatopit? Spíš na zemi ve spacáku z charity? Denně se krmíš chlebem s vodou? Jsi neskromný, rozmazlenec. Zatím nevyděláváš, neznáš hodnotu peněz. Jistě nějaký PC máš, za rok můžeš na brigády, tak si alespoň polovinu na něj vydělej, zlepši známky ve škole a druhou polovinu ti určitě dodají rodiče.

Pozn. jistě během roku dostáváš kapesné, nějaké peníze k narozkám od babiček, tetiček atd. Kolik máš na ten vysněný počítač již našetřeno? Asi nic, jen bys natahoval ruku a bral...

hodnocení

0x

@starsibracha - Proč bych to nemohl dostat já když to má bratr bez zásluh.
Bratr dostal pod stromeček "nákladný dárek cca 20 tisíc"? A co jste dostal vy?

starsibracha
hodnocení

Dostal jsme vůni a tepláky.

hodnocení

0x
Synovi je 13. Má vyznamenání a vzhledem k mé práci je často sám doma (žijeme sami). Navíc má své povinnosti v domácnosti. Peníze nejsou pro nás problém a stejně by ten herní PC nechtěl. Je skromný a vydrží s tím co má. Nedávno jsme byli na předvánočních trzích v Praze a měl chuť na trdelník se zmrzlinou. Když jsem mu ho chtěl koupit, uviděl cenu a už ho nechtěl. Ví totiž, že peníze nerostou na stromě. Víc se snaž a třeba PC bude, a nebo si od 15 na něj můžeš vydělat.

starsibracha
hodnocení

Dareku neznáme se. Nevíš kdo jsem. Připadaš mi jako agresivní člověk. Nechcete pochopit co jsem myslel tím že brácha dostavá na co ukáže a nemám skoro nic z toho co by mi vyhovovalo. To že mám 4 tisíce našetření je ti jedno. To že nepíšu spisovně znamená že píšu hrubý chyby? No ták přeci nepíšu životopis do Nasa. Nepochopili jste o čem píšu. Tomu kdo je nad tebou děkuji za radu pracuji na šetřejí peněz. Myslím že máma má moc tvrdej model výchovy z rodiny. Utekla z domu v 16 letech a začala žít. V 17 se vrátila na střední a začla žít. Neměla to lehký asi nechce abych se měl líp jak ona
darek

Omyl, každá máma chce, aby její děti se měly lépe než ona, to pochopíš až vyrosteš z puberty.

Máš našetřeno 4tisíce, nabídl jsi je rodičům jako příspěvek na PC?

Bratr dostal počítač za 20 tisíc?

Asi jste doma 4 členové. To máma či táta měl vybrat 80 000,- Kč a jít koupit dárky? Není to trochu přes čáru?

@starsibracha - To že nepíšu spisovně znamená že píšu hrubý chyby?
Ano.

Nepochopili jste o čem píšu.

Ale pochopili. Jak to bylo s těmi dárky? Ještě jste neodpověděl.

starsibracha
hodnocení

Teda všichni chytrý jak radia. Znáte zákon? Zákon řiká že kdo nemá hotovou základku a není mu 18 nesmí legálně pracovat. Takže se zamyslete nad tím co píšete. Mám odklad až mi bude 16 budu moct makat. Děkuju uživateli to za reakci, máte pravdu je to nákladný dárek, a to že je rozmazlený si myslím celkem také. Chapu že váš syn je skromný. Je to krásná vlastnost. Cenu peněz znám moc dobře. Trdelník za 200 bych si taky nekoupil nemá to smysl a radost je to na pár minut pokud se vůbec povede. Mluvíte o úplně jiné věci než já. Myslíte že přijmu pozvání babičky na kus vyzrálé svíčkové v restauraci za 600? Nepřijmul jsem to. Jeden uživatel mě pochopil, děkuji uživateli to
darek

Ach ty rádio . Můžeš citovat zákon, který zakazuje do 18let pracovat?

Po ukončení zákl. vzdělání mazej na brigády a to v souladu se všemi zákony.

starsibracha
hodnocení

Ano zakazuje. Není ti 18 a nemáš základku nesmíš legálně pracovat. Jasný. Jste byl vychovávám fackama ne? Jste takový ten člověk co nema pro nic pochopením. Pramení to z domova. Mám moudrého otce
iz*

StaršíBrácho, nikoliv zákon, ale dva zákony. A nejde o 18 let a základní školu, nýbrž o 15 let a povinnou školní docházku, což je něco jiného než základní škola.

Po dovršení 15 let a ukončení povinné školní docházky (už o prázdninách 2020) si můžeš začít vydělávat.

hodnocení

0x

Asi si Ježíšek všiml Tvé gramatiky*ua**zed*

starsibracha
hodnocení

Taková ta poznámka těch co se zasekli v mentálním věku 12 let. Nepíšu otřesně. Píšu tak jak nejlépe umim ale davám prostor myšlenkám. Jste král, natřel jste mi to

hodnocení

0x

@starsibracha - Znáte zákon? Zákon řiká že kdo nemá hotovou základku a není mu 18 nesmí legálně pracovat.
Na rozdíl od vás ho nejen známe, ale taky umíme citovat ;)

NOZ § 35

Nezletilý, který dovršil patnáct let, se může zavázat k výkonu závislé práce podle jiného právního předpisu. Jako den nástupu do práce nesmí být sjednán den, který by předcházel dni, kdy nezletilý ukončí povinnou školní docházku.

PS - To, že máte odklad nemůžeme tušit - podobnými margináliemi křišťálové koule neobtěžujeme *smich*

starsibracha
hodnocení

Bábo jedu. Citovat umím taky. Jasný to vědět nemůžeš. To jasný že chápu. Miluju tělesný tresty. Můj dědeček mi vyprávěl jak ho mlátili policajti když šel na zábavu v nelegální hudbou, ve škole jak ho mlátili a jak ho mlátil i alkoholik otec doma. Připomínáte mi takový ty Rudý lidi. Furt by někoho jen mlátili, fackovali a posílali je nejraději do půl těla po ránu běhat do parku. Jak na vojně dědeček řikal. Kdyby žil popovídal bych si o vás s ním. Sice je rok po smrti ale předal mi toho mnoho. Bez něj bych to neviděl, aspoň né teďka.

Tak proč necitujete a plácáte nesmysly? My za vaši akutní frustraci skutečně nemůžeme ;)

starsibracha
hodnocení

To máte pravdu. Ale pořad ve vas vidím ty potomky těch co mlátili dědečka.

Jak praví klasik: "Zabili jste mi strejčka, tady máte přes držku!" *smich*

starsibracha
hodnocení

To neznám. Ale rozumím tomu co mi chcte říct.

To je citát ze "Švejka". Jestli víte kdo to byl. Kniha se jmenuje "Osudy dobrého vojáka Švejka". Je to klasika a napsal to J. Hašek. "Zabili jste nám strejčka, tak tady máte přes držku". Toto pravil, když vysvětloval, proč vypukla válka. ;)

starsibracha
hodnocení

Ne to si to teda sám nekoupil ndhodil ani korunu k tomu

marfusa*
hodnocení

0x

Je omyl psát, že nikdo nekoupí synovi počítač za 20000. My jsme koupili synovi za 30000. Tehdy tolik stály počítače, které se dnes koupí za 6000. Byl tehdy ve věku tazatele. Byli jsme chudá rodina a známky ve škole jsme mu nepočítali. Měl skoro samé jedničky. Teď se u počítače živí a investice se bohatě vyplatila.

mfar
hodnocení

0x

Jasné. Nevýhoda staršího sourozence, s tím se moc nenadělá. Chtělo to místo trojek ve škole dvojky, to je také jasné a s tím se něco dělat dá. I tak, když si dokážeš poradit..Za zmiňovaných rudochů se dalo chodit na brigády. Mytí nádobí, úklízení komunikací, bylo to o sobotách a nedělích a 15 nám ještě nebylo, nebo jsme to nedůrazňovali, že nám není. Byla na to organizace, přes kterou se to zprostředkovávalo. Na ten PC si přivydělej, šetři. Moc spravedlivé není, když mladší bratr PC má. Má jedničky? A vlastně proč nechceš třeba lyže nebo kolo (starší třeba)? Nebo choď do vodáka na lodě. Lepší než zblbnout u PC, podle mne. *klik*

krizovatka.skaut.cz/...

mojejmeno
hodnocení

0x
Seš starší sourozenec no, a ti vždycky brečí. Babička nic nezdedila po matce, tak se strašně lituje že ji maminka a tatínek nic nenechali, vše zdědil mladší brácha. Matka taky jako nejstarší sourozenec nic nedostala, já taky ne, ještě jako bonus mi jako nejstaršímu sourozenci ukradla otce, a udělala další naschvály, třeba od jejího úžasňáka mám natrženej a špatně srostlej sval. Tak buď rád že máš oba rodiče, mladší sourozenec neparazituje, prostě starší toho má na práci víc.

afa
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]