Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může si manžel nastěhovat svou milenku

Od: ivuska* odpovědí: 32 změna:

Potřebuji poradit. Může si manžel nastěhovat svou milenku do našeho společného domu? Můžu se nějak bránit?

Děkuji za odpověď.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

7x

Muži, jehož žena řeší takovou situaci na tomto portálu, se vůbec nedivím... Na tvém místě bych v takové situaci řešil spíš dotaz jak se zbavit těla...

liska5
hodnocení

7x

Znám případ, kdy se ty dvě spolu musely na něčem provozním v domku dohodnout, začaly se scházet u kafe a nakonec ho spolu pomlouvaly a on trpěl a stěžoval si sousedům.

liska5
hodnocení

7x

To se divím, že má slečna odvahu nebo žaludek jít do těchto podmínek. Já bych jí s gustem předala koš manželova špinavého prádla, výčet toho, která okna bude mýt ona a kdy vytírat schody a seznam jídel, co on nemůže a kde je žehlicí prkno...

hodnocení

5x

@ivuska - Může si manžel nastěhovat svou milenku do našeho společného domu? Můžu se nějak bránit?
Může. Zákonný důvod, jak manželovi zakázat "návštěvu" neexistuje.

Bránit se můžete, ale špatně, respektive je to na dlouhé lokte. Rozvádět se ne/budete?

hodnocení

5x

Ano, může, není právní důvod mu to zakázat.

hodnocení

4x

Bohužel takových případů je více, vím, že je to na zhroucení, moc šancí nemáte, jedině si soudně vyžádat rozdělení domu, ale to vá moc nepomůže, já bych odešla a nechala se vyplatit.

jabraka*
hodnocení

4x

Ivuško,vezmi ho klackem pěkně přes prdel,ať si zapamatuje,kdo je tam doma!

JABRAKA

au1
to zni jako vanocni idylka :)
Přes co? Možná bych změnil lokaci.

hodnocení

3x
To můžete i vy si tam někoho nastěhovat. Nemyslím milence, třeba kamarádku, ale to jsou spíš naschvály a dospělý jedinec se tak nechová. Taky záleží jestli je dům v sjm nebo podilovem spoluvlastnictví - pak by šel, samozřejmě jestli je to technicky možné rozdělit na dvě bytové jednotky, plus nějaké společné prostory. Měla byste si dát návrh na soud a ne pasivně čekat.
A z té lepší stránky to berte tak, že mu nemusíte vařit, nakupovat, prát, uklízet a ještě ušetříte na nákladech za topení, elektřinu, vodu, atd atd. Budete si platit tu svou třetinu a máte klid. A jestli v tom domě budete chtít bydlet po rozvodu a jeho vyplatit, nestěhujte se pryč, zůstaňte doma.

sebod*
hodnocení

3x

Ivuško. Já bych poopravila staré přísloví "Ve válce a při rozvodu je vše povoleno". Jestli je Váš manžel a jeho přítelkyně bez morálních zábran ( a tím, že se nastěhovali k Vám domů asi jsou), tak máte dvě možnosti. Buď bojovat stejnými, ne-li horšími zbraněmi. Nebo vycouvat a řešit vše přes soudy (neříkám, že se dočkáte spravedlnosti). Nejste-li psychicky dost odolná, volte ústup. Jinak Vás to zničí. Já si o sobě myslím, že jsem hodně moc silná, ale když při rozvodu manžel s novou přítelkyní "vybílil" dceři její pokojíček, když poté zavinil dceřinu autonehodu a pak řekl, že z ní bude kripl... tak jsem naprosto rezignovala a přestala se jakkoliv bránit. Takže jestli mohu poradit - odejděte z domu.

iz*
hodnocení

2x

Pozor na odpovědi týkající se nájemního vztahu!

@Eset, proč opakovaně (v tomto vlákně minimálně dvakrát) odpovídáte na něco (četl/a jste vůbec otázku) jiného? Tazatelka s manželem přece bydlí ve vlastním domě, nikoliv v nájemním.

K otázce: V takové situaci je nejrozumnější se odstěhovat. Soudy by se táhly roky a to podle mne za zdraví (psychické i fuzické) nestojí.

hodnocení

1x

Ano, může.

Civilizované řešení asi není - pokud se manžel rozhodne, že mu to tak vyhovuje. Možná by stálo za to pokusit se s ním dohodnout po dobrém (rozvod + prodat dům a o peníze se rozdělit, případně vyplatíte jeden druhého a do té doby tam budete bydlet jen vy dva).

Jinak to všechno, co podniknete, záleží na okolnostech, ale popravdě - taháte za kratší konec provazu.

Necivilizované řešení? To by záleželo na jejich zvycích. A na tom, jakou máte výdrž, aby se různé pokusy jim znepříjemnit soužití neobrátilo proti vám.

romann*
hodnocení

1x
Jistě může,

vncx
hodnocení

1x
Taky je tam můžete tak prudit, že se ještě rádi dohodnou na oddělených domácnostech.

hodnocení

1x

@ivuska - Řešení by bylo-se odstěhovat. Ale nemám kam. A proč já? Proč netáhnou do pr... ONI?
Milá paní, tam, kam si přejete, potáhne ten slabší, případně ten, kdo bude mít na vyplacení partnera. Vy se zatím stěhovat nemusíte - ale váš manžel taky ne. Tak ten barák prodejte a rozdělte se.

@ina - To ta dáma vaří svému milenci ve vašich hrncích?
Technická poznámka - ty hrnce velmi pravděpodobně spadají taky do SJM, tudíž nejsou ve výlučním vlastnictví tazatelky.

eset*
hodnocení

1x
Spolecny dum je siroky pojem.Zalezi jakym zpusobem jste dum ziskali.
Pokud v dome uz jeden z vas bydlel pred uzavrenim snatku nebo jeden zvas ziskal dum v dedickem rizeni nebo mate oba spoluvlastnicky podil, ktery vznikl spolecnou koupi ci vystavbou jsou ve vsech pripadech prava rozdilna.
Take jste neuvedla jestli mate nezletile deti nebo ma pravo k domu jeste dalsi osoba.
Za predpokladu spoluvlastnickeho muzete uplatnit napriklad toto:
Nájemní právo k domu nebo bytu
Mají-li manželé společné nájemní právo k domu nebo bytu, ve kterém se nachází rodinná domácnost, nesmí manžel bez písemného souhlasu druhého manžela nájem ukončit, nebo jej omezit právem, jehož výkon je neslučitelný s bydlením manželů nebo rodiny (třeba si tam nastěhovat milenku).
Zneplatnění jednání manžela.
Jedná-li manžel bez souhlasu druhého manžela, může se druhý manžel dovolat neplatnosti takového právního jednání.

Právo spoluvlastnické a právo nájemní není totéž.

hodnocení

1x

@ivuska - štěstí v hledání nového partnera, který mi bude oporou
Rozumím tomu, že (zrovna teď tuplem) potřebujete oporu, ale na druhou stranu - vy byste chtěla "být oporou" pánovi, který prochází nehezkým rozvodem, dělením majetku atd.? Poslouchat stížnosti, "utírat slzičky", být chápavá a nic po něm nechtít, protože on... Tak vidíte. Počkejte s tím hledáním, až se otřepete - všichni ostatní budou jen převozníci a to si nezaslouží.

au1
hodnocení

0x
muzete si nastehovat milence

Trapná rada pro zoufalou ženu.

au1
jaky dotaz takova odpoved. At madam raci napsat, ci je dum, pak se da k tomu napsat neco normalniho.
ina

... do společného domu, takže dům mají asi napůl ...

Ale ona napsala " do SPOLEČNÉHO " domu !

au1
takze dokazete na zaklade tohoto rict, ze dum je napul, fifty fifty, a tak zapsanej v katastru? no dobre, dokazete toho vycist vic nez ja :)

Není to pěkné, ale může. Moje mamka měla kdysi v práci paní a její bývalý manžel si nastěhoval novou babu do třípokojového bytu, kde teda ta paní s nimi bydlela a dokonce pak měl ten chlap s tou novou dítě. Paní se snažila to řešit, nakonec se odstěhovala asi po roce a začínala téměř v 50 od začátku.

eset*
Pokud byl na dekretu uveden jako najemce coz je za predpokladu,ze v byte bydlel jiz pred uzavrenim snatku nebo ho nabyl v dobe kdy snatek nebyl jeste uzavren bylo pravo bohuzel na jeho strane.
Podle občanského zákoníku platí, že nedohodnou-li se rozvedení manželé o nájmu bytu, soud na návrh jednoho z nich rozhodne, že se ruší právo společného nájmu bytu. "A současně určí, který z manželů bude byt dále užívat jako nájemce,“
"Ten z manželů, který přestává být nájemcem bytu, může v bytě setrvat do doby, než mu druhý manžel zajistí náhradní byt, případně náhradní ubytování.
Svědčí mu však nadále pouze takzvané právo bydlení, ne už právo nájmu.

ivuska*
hodnocení

Nemám žádného milence. Řešení by bylo-se odstěhovat. Ale nemám kam. A proč já? Proč netáhnou do pr... ONI? Pro mě je to psychické týrání.

ina

Spíše se oni budou chovat tak, aby vás zdeptali a vypadla jste vy. Musí to být hrozné. To ta dáma vaří svému milenci ve vašich hrncích? Musí být hodně oprsklá, když se takto vetřela do vaší domácnosti. Váš bývalý by možná ani nepřistoupil na odprodej půlky domu a vás vyplatil. Takto bude mít celý dům pro sebe i vaše peníze. Možná by vám poradil, pomohl právník.

ivuska*
hodnocení

Děkuji vám všem za názory a rady. Hodně jste mi pomohli a dodali síly. Nenechám se, obrním se, před zrcadlem trénuju úsměv, pořídím si klapky na oči a ničeho se nevzdám. Našla jsem si právníka a po Novém roce budu konat další kroky.

Přeji všem všechno nejlepší v novém roce 2019, žádné starosti a pevné zdraví.

Sobě přeji krásný nový život a štěstí v hledání nového partnera, který mi bude oporou.;)

tentato

Přeji též zdravíčko v roce 2019, ale s tím hledáním nového partnera si dejte pohov.

Dokud nemáte doma vše vyřešené, nezatahujte do toho nového partnera, není dobré plakat na rameni nového partnera a prožívat nepřístojnosti od původního s milenkou.

Jo, pokud by se nějaký objevil a věděla na 110 procent, že to je láska na první pohled, ale stejně, pozor na podvodníky. Ono těch opravdu fajn chlapů pro život /a volných/ v pozdějším věku ubývá. A aby to fungovalo, tak žena má být žádoucí a ne nějaká troska procházející zrovna dělením svého majetku s bývalým. Nový chlap se bude chtít bavit, cestovat, plánovat budoucnost a ne mít vedle sebe vynervovanou ženskou.

Správné rozhodnutí! Pokud byste se odstěhovala, tak vaše šance na získání domu by o dost klesly. Manžel na to určitě čeká, proto si ji tam nastěhoval. Každopádně hodně štěstí a pevné nervy nejen v Novém roce, protože tohle může být běh na delší období. Takže vydržet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]