Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po zanetu mocaku vzdy problemy - jaka ochrana

Od: sabrina99 odpovědí: 8 změna:

Na záněty močáku nevím jestli trpím, nemám je často (co si pamatuji), tak po 2-3 (možná více) letech. Horší je jejich léčba nebo zkrátka období po dobrání atb. Opravdu si nepamatuji detaily mých zánětů moč., ale vím, když jsem byla malá (okolo 10 let), čůrala jsem krev, tak si mě nechali v nemocnici a přitom mi dávali atb na močák. Poté si pamatuji další zánět, někdy před cca 4-5 lety ( okolo 18 let), kdy po dobrání atb jsem měla ještě několik měsíců problémy s močením - s pocitem, pálením atd. Nepamatuji si to přesně, ale tenkrát jsem zkusila z "bylinky" nějaké tabletky, po kterých se mi konečně! srovnalo. Už půl roku mám problémy opět s močákem, po zánětu mi nezabrali ani 3 atb. Byla jsem na hodně místech, jenže výsledky z testů byly OK, nechtěli mít se mnou nic společného. Pomalu se to lepší, ale občas mám teda pekelný den. Opět ty problémy jsou pálení, pocit na močení, svědění. Ne vždy a pokud, je to většinou ráno a po 20 min. to přejde a celý den mě to netrápí, ale není to pravidlo. Brusinky jsem zkoušela už mnohokrát a bohužel na mě to má špatný vliv :( je to po nich ještě horší. Prosím, víte, jak se chránit, co dělat, abych netrpěla záněty a neměla poté takové problémy? Nění nic horšího, než dobrat atb a věškeré testy ok, ale přitom problémy přetrvávají. Budu ráda, za každou radu. Mám zkusit homeopatii? Pít pravidelně čaje? Brát nějaké bylinky, atp.? Děkuji všem za radu!

doplněno 25.12.18 13:25:

Při tomto zánětu a tom posledním (okolo 18 let) se mi přidaly i gynekologické problémy jako výtoky, svědění apod. Daly mi mastičky. Teď jsem měla i krvavé výtoky, ale prý to není nic "vážného" a opět mi daly několik mastí a tabletek na zavádění, jenže to už vůbec nepomohlo. :( Jsou to teda gynekologické problémy s tím močákem? Nebo opravdu močák? :( Nikde nic nenašly a tak nevědí...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Sabrino,

problém je nutné řešit s lékaři, protože přes internet ještě nikdo vyšetřovat neumí. Jestli Vám stávající lékaři nepomáhají, změňte je a trvejte na důkladném vyšetření.

Teď přes zimu se vhodně oblékejte, pozor na holá záda (prochlazení) apod. Až budete v pořádku, zaměřte se na prevenci a od jara začněte s postupným otužováním.

Brusinky ani bylinky neuškodí zdravému člověku, nemocnému ale nepomohou. Pokud už máte problémy, je na brusinky pozdě.

iii
hodnocení

2x

Já bych hlavně zkusila změnit ústav,lékaře,kde mi léčí.

protože když na nic nepřišli tak je to podezřélé i proto,že máte přesto,takové potíže.Co je to za ústav?Doktor?Takových případů už bylo,že něco zanedbali nebo udělali neúplné vyšetření,rozbory moči

hodnocení

0x

Změňte okamžitě lékaře!

liska5
hodnocení

0x

Jste z těch, co na močák trpí. Močové cesty se ozývají většinou v zimě, hodně často je vyvolávacím momentem nějaká stresová situace, výrazná dietní chyba /naráz kafe, cukr, alkohol/ nebo nachlazení. Nezbývá, než se pokusit zvednout si imunitu. Tu máte sníženou po antibioticích, které Vám s bakteriemi zároveň vybily střevní mikrofloru a převahu získaly nežádoucí kvasinky. Ty pak taky pálí při močení. Jako první přejděte na zdravou stravu s omezením cukru, slaných a ostrých jídel, bílé mouky, uzenin, konzerv, masoxu, polívek v prášku, kafe a zrajících sýrů. Vařte si odvary z celé petržele, jezte hodně zeleninu, cereálie, ořechy, užívejte dlouhodobě nalačno E vitamin, hořčík, B6. Mějte po ruce Rowatinex a urolog. čaj, kdyby se problémy ozvaly. Pijte hodně čisté vody! Brusinky sice brání ulpívání bakterií na sliznicích moč. cest, ale přispívají k tvorbě močového písku ev. kamenů. Stejně tak díky obsahu kyseliny šťavelové podporuje tvorbu kaménků čokoláda, káva, špenát, řepa, fazole... Natočte si do plastové láhve horkou vodu a stiskněte u ústí močové trubice. Je to lepší, než doporučená sedací koupel. Kupte si Lichořeřišnici - kapky a česnek v kapslích a to berte podle návodu celou zimu. A pít a pít!

liska5

Zapomněla jsem na důležité: S antibiotiky a po nich užívejte probiotika z lékárny, nebo aspoň kefír, acidofilní mléko, živý jogurt, ale i kyselé zelí.

liska5

Upřesňuji: Jen to Éčko nalačno. Ten hořčík a B vitamin až po jídle.

Rowatinex je volně prodejná desinfekce na močové cesty a je super. Mám doma vždycky v zásobě, jsou to malé žluté želatinové kujičky a berou se 4x denně. Opravdu to pomáhá na takové nespecifické problémy, když nejde přímo o zánět v močových cestách.

hodnocení

0x

Je to jen tip, ale já si myslím, že jde o nějakou kvasinkovou infekci po oslabení při braní antibiotik. Většinou je zasažen gynekologický i zevní močový trakt- proto to svědění a pálení, to je typický příznak. Takže nejíst moc sladké a dráždivé kořeněné jídlo, možná zkusit potřít pálící místa krémrm Canesten / volně prodejný na kvasinky/ a pokud pálí i v pochvě, tak je možno koupit i vaginální tablety stejného názvu. Probiotika samozřejmě nezaškodí. Je vhodné informovat se v lékárně, kde poradí a spíš vše řešit na gynekologii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]