Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvracim jsem zoufalý

Od: d257ve odpovědí: 32 změna:
Dobrý den zvracim asi od dnešní půlnoci až do teď vůbec jsem nespal sral jsem řídkou vodu a dotoho ještě jsem brutálně blil .. asi 2 kýble .. neznáte nějaký tipy který dokáží zrychlit kromě prášku a rohlíku a piškotů něco jinýho? Já i když jim rohlík piškoty a i bylinný čaj respektive zázvor .. a nic nepomáhá furt se mi navaluje

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

9x

Znám jeden vynikající tip >> doktora.

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Je pravda, že může jít o "banální" střevní chřipku, ale taky to může být slepák či cokoliv jiného. A to pak může nastat fofr! Vůbec si s tím nezahrávejte a rozhodně zavolejte na pohotovost. Pokud jste ve stavu, že se nedokážete na pohotovost dopravit sám, doktor přijede k vám. Zatím hodně, ale fakt hodně pijte (tekutiny z vás jdou doslova horem-dolem) - nejlépe vlažný černý neslazený čaj a pokud snesete, k tomu suchý rohlík. Ale nejezte piškoty. Jsou z cukru, a ten v útrobách kvasí a váš problém jen zhoršuje. Ida

Máte pravdu.

hodnocení

2x
Zázvor v žádném případě! Draždí žaludek. Ten nemůžou pít ani osoby, co mají citlivější žaludek. Natož, když máte střevní asi chřipku. Černý čaj samotný můžete.
doplněno 23.12.18 09:00: Budete pár dní na dietě. Kupte si Enterol. 2 denně berte.
doplněno 23.12.18 09:18: Já mám tady to 3x do roka a k doktorovi už ani nechodím s tím. Dokonce jsem to chytla v čekárně u doktora, když jsem měla jinou chřipku. Takže jsem měla 2 najednou. Hlavně nejezte citrusy.
výtka
Upozornění od sys ladinpraha 23. 12. 2018 10:12:14
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.
Jediná adekvátní rada je navštívit lékaře. Ihned!
d257ve
hodnocení

Budu doufat že bude enterol fungovat .. děkuji a drzte palce zažívám docela peklo :/

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

pb®
hodnocení

2x

Nejspíš viróza. Neuděláte nic, musí to odejít samo. Může to travat den ale i týden, to jsem měla s dětmi v létě. Týden o suchých rohlících, bramborách a rýži. Zvlášť u batolete jsem nestačila měnit pleny.

Nejezte nejlépe nic, jen pijte. Černý čaj, případně nějaký bylinkový na zklidnění žaludku. K zastavení průjmu živočišné uhlí, Smecta.

doktorka
hodnocení

2x

Osvědčené je i živočišné uhlí. Zastaví průjem i dezinfikuje.

iiii
hodnocení

2x

žádné prášky bez receptu ti nepomůžou.Je to střevní infekce /zvracení+průjem/a na to pomohou jen recepty od doktora.Ještě možná Endiaron ten je bez receptu ale dle doktora ale zabere jen někdy.Uhlí je slabé,nezabere

hodnocení

2x

Studenou colu po douškách.

Bublinky v cole podpoří zvracení.

d257ve
hodnocení

Musím říct že mi Coca cola hodně pomohla může bez bublinek stačí protrepavat a pořád e vychladit díky ní jsem se ani nepoblil :)
d257ve
hodnocení

Lidi děkuji za ochotu :)) už je mi mnohem líp pil jsem vychládle černé čaje po lžičkách ..+ kokakolu po deckách, bral jsem Endiaron a probiotika (entero) každý 3 h po užíváni Endiaronu .. musím říct že to dost pomohlo cítím se mnohem líp zakousl jsem to večer rohlikama :)

pckop nemáš pravdu, všude colu na zvracení doporučují

hodnocení

0x

Seberte se a mazejte na pohotovost - nebo si zavolejte RZ. Hned!

doplněno 23.12.18 09:34:

@nikc - Já mám tady to 3x do roka

Vy musíte být báječný diagnostik *smich*

doplněno 23.12.18 09:55:

A ještě jednou @nikc - Oni ty doktoři na pohotovosti nemusí pomoci.
Navrhovat na základě pouhých informací z netu konkrétní samoléčbu a rozmlouvat návštěvu lékaře už je poněkud "přes" - nemyslíte?

d257ve
hodnocení

A co černý čaj

to
hodnocení

0x

Ou, ou, to je ale slovník!

Opravdu to chce zavolat na pohotovost, protože 2 dny a hrozí dehydratace. Může to být průvodní jev nějaké komplikace, kdy již půjde o život. Změřte si teplotu, a zavzpomínejte si, co jste včera dělal, co jedl a vypil. Někdy to je jenom z přemíry alkoholu. A na kocovinu pohotovost netřeba.

--------------

Pokud nebyl alkohol. dýchánek, tak první pomoc je hladovka i v pitném režimu. Protože když nic v sobě neudržíte, tak nemá cenu do sebe něco rvát. A to je právě stav, kdy je potřeba, aby Vás viděl lékař. V těžkém případě pošupajdíte do nemocnice na kapačky.

Pokud jste udělal chybu ve stravování a jste si toho vědom, pomůže živočišné uhlí, Smecta, a pouze vlhčit rty, další po lžičkách trošku coca coly.

doplněno 23.12.18 11:11:

Nepíšete, jestli máte bolesti v břišní krajině, pokud máte, tak volat pohotovost, můžete být v ohrožení života.

hodnocení

0x

Uvařte černý čaj, hodně osladit a pořádně vychladit v ledničce, at je ledový. Vezmete malou lžičku a budete užívat pomalu po malých lžičkách ten ledový čaj. Zvracení se většinou zastaví. Na průjem spoyikejte celou tubu živočišného uhlí, Endiaron NE, ten totiž tlumí bolest a kdyby to byl třeba slepák nebo něco, můžete to zanedbat. Pak se raději vydejte na pohotovost.

No děkuju pěkně - celá tuba uhlí změní případnou operaci slepého střeva na hornickou šichtu.

:-D tu radu mám od lékárníka, když bylo dítěti špatně.

"Slepák" jsem měla a byl diagnostikovaný na poslední chvíli. Ale nikdy jsem nezvracela, ani neměla průjem. Pouze strašné bolesti a takové křeče. Dědeček mi nevěřil a při pohledu na mne, jak se kroutím na zemi, také udělal diagnostiku. Prý se mi nechtělo do školy a tak jsem dostala pár facek :-D. Ono to za nějaký čas zase odeznělo a bylo to zase několik dní v pohodě, ale nakonec mne odvezli záchrankou rovnou ze třídy a okamžitě na sál. Bylo to jen tak,tak.

Takže slepé střevo to asi nebude a já bych teda okamžitě navštívila lékaře. Pokud je to teda opravdu v takové míře, jak popisujete. Může to být otrava z nějakého jídla.

d257ve
hodnocení

Stím vychladlim čajem souhlasím ale sladit právě není potřeba cukr se kvasí v útrobách v žaludku a pomáha to být ještě horší . :D

liska5
hodnocení

0x

Pokud to nepřestalo, tak volejte 800888155 - lékař radí při akutních stavech. Takhle může začít více věcí, třeba salmoneloza, úplavice, enterotoxikoza, ale i slepák! Zatím hodně tekutin, ať nejste dehydratovaný, a živočišné uhlí. Později vývar z rýže a mrkve.

d257ve
hodnocení

A mohu pít Coca colu?:) Po deckach

Coca colu pocucávat, hezky studenou.

Jenže to má být Coca Cola s cukrem a ne ty sladké náhražky. Mám dojem, že u nás je proto vhodnější Pepsi.

nikdo*
hodnocení

0x

Na průjem špičkově funguje Imodium. Osobní zkušenost.
Staví docela rychle. Neléčí. Jen potlačuje průjem. Pokud máte jen střevní chřipku, tak doporučuji.
Poprvé 2tobolky, potom podle příbalového letáku.
Hořký černý čaj a pečivo.

No a když to do zítřka nepřejde, tak lékař. Pokud máte k tomu průjmu i nějaké bolesti, tak bych taky doporučil pohotovost ještě dnes. To ostatní příznaky si musíte přebrat a rozhodnout sám.

iiii
hodnocení

0x

když je průjem,zvracení tak jë to s největší pravděpodobností infekce a ta musí jít z těla ven.Takže neposlouchejte tady ty všechny experty na stavění průjmu.Musí to ven.žádné Imodium a pod. Endiaron!Ten desinfikuje střeva ale není to antibiotikum!Postupuvat podle návodu v Endiaronu a když to nepřejde tak k doktorovi

d257ve
hodnocení

Bral jsem endiarum a entero probiotika zapíjel vlažným černým čajem a po lžičkách colu a musím říct že do dneška mi je mnohem lépe :)
To je dobře. To jsem ráda a bude to den za dnem lepší. Držte dietu.

Hlavně, že už je to lepší. *tanec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]