Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na akne

Od: kristyna* odpovědí: 6 změna:
Ahoj vsem,prosim o pomoc. Posledni dobou me trápí akne,hodně sportuju,tudiz se potim a obličej je zapareny...je mi 19let,puberta uz je za mnou,ackoli víceméně žádná neprobehla...akne me trápí az posledni dobu..je to ošklivé a trápí mě to..mate nekdo prosím rady jak se ho zbavit? Nemam velky výběr,protoze trpím atopickym ekzemem a tak spoustu věcí mi spis uskodi nez pomůže...cistim plet minutovou maskou od nivei,cistila sem jarisovkou,to vůbec nepomahalo,ted zkouším pít koprivovy caj a preslicku...prosim poradte mi,sem zoufalá
Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x
Pleť nemučit přípravky na mastnou či aknózní pleť, které dráždí a vysušují. Pleť potřebuje zklidňovat a hydratovat. Já si čistím pleť směsí konopného a slunečnicového oleje. Zvlášť konopný je pro aknózní pleť přímo požehnáním. A pokud se něco klube, mám v záloze zázrak jménem Skinoren.

hodnocení

1x
Určitě ti poradí serózní rádci já jen takovou hloupost. Za akné může nejvíc hormonální nerovnováha takže spoustě lidí nezabralo nic dokud si " nepodřídili " pravidelný sex. Abych ale nebyl za vtipálka jehož rada ti nic nepomůže, musim přidat varování - pozor na dlouhodobé užívání kopriv. Když to přeženeš dochází k odvápňování kostí a nastoupí bolesti kloubů. U žen stačí kolikrát i 3 měsíce. Kopřiva je silná bylina. Zkus játra podpořit nějakým přípravkem z ostropestřce mariánského. Sylmarilin bez receptů nebo Lagosa na předpis ale i tak je na ní dost vysoký doplatek takže měsíční dávka vychází u obojího kolem 120.-kč.

lee*
hodnocení

0x
Pricin akne muze byt spousta. Geny, hormony, spatna strava... ja bych vyradila cisteni chemii - nivea a podobne komercni znacky. Na akne netrpim, mam jen mastnejsi plet na nose a myji si oblicej cernym mydlem od Manny. Plet mam po nem krasne cistou a jemnounkou. Hodne lidi pise ze jim na akne pomohlo. Take bych upravila stravu - co nejmene sladkeho, tucneho a vubec hodne zpracovaneho jidla. Jezte co nejvice neupravenych potravin - ovoce, zelenina, lusteniny, kvalitni testoviny, nezpracovane maso... Proste jist zakladni potraviny a vyhybat se vyrobkum - parky, uzeniny, instantni veci, mrazene burgry a pizza atp. Pokud je problem vetsi tak bych zvazila navstevu lekare ale je otazka, jak a co Vam poradi. Pamatuji jak se spoluzacky na rady lekaru mazaly acnecolorem a ruznymi hutnymi mastmi a k nicemu to nebylo

majsterjoe*
hodnocení

0x
Vyhni se stresu, bud v klidu. Dostatek spánku, dvakrát denně čistit pleť a hlavně hodně pít.

hodnocení

0x

Hezký večer,

mně na akné pomohly přípravky od kožního lékaře a pravidelné čištění pleti u kosmetičky.

ret
hodnocení

0x

Existují i čistící čaje - je třeba očistit tělo i zevnitř.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]