Nejste přihlášen/a.
Při nachlazení a ztrátě hlasu z nachlazení máte být doma v teple a né se ptát na vycházky.Můj lékař by mi při silném nachlazení vycházky rozhodně nenapsal a já bych ani neměla odvahu ho o ně požádat!
Neschopenka je opatření, kterým lékař vyjadřuje neschopnost pracovat buď proto, že nemocnému nemoc brání v práci, nebo práce brání ve vyléčení nemoci. Klidně se zeptejte. Pokud lékař rozhodne, že krátká vycházka neovlivní vyléčení nemoci, tak vám vycházku klidně dá. Pokud vám ji nedá, tak nedá, ale za zeptání nic nedáte. Samozřejmě lékaři jsou různí, vycházky jsem onehdá nedostal ani se zlomenou rukou. Na nákup jsem chodil fakticky ilegálně.
Ano, snad si to tazatelka dnes vyřeší a lékař ji může neschopenku ukončit k dnešnímu datu.
Stejně mě ale vrtá hlavou, od kdy se na nachlazení dávají antibiotika, když se vlastně nedoporučuje je nasazovat zbytečně.
Podle podání tazatelky to vypadá, že nachlazení je vyléčené, ale přesto se tam objevil zánět na hlasivkách. Antibiotik je široké spektrum, ale předpokládala bych, že ten zánět na hlasivkách by se měl ATB vyléčit.
--------------------------
Nehtěl mi je napsat...,, tak to dá rozum, že když je člověk nachlazen a dostane ATB, tak se vycházky nedávají.
Nějak jsem přehlédla, pletiplot, že tazatelka někde uvádí, že má zánět mandlí.
Můj názor - že chodíte každý rok, tak i letos musíte jít, já jako matka bych s tím nesouhlasila a přidržela Vás doma. Sama bych nechtěla, abyste šla a oželela bych koncert. Však nejste malé děti.
Jste v neschopnosti a myslíte, že Vás tam na místě konání koncertu, nemusí někdo ze zaměstnání potkat? A drby se šíří rychle.
A koho zajímají drby? Oficiálně - a vlastně i morálně a prakticky - by bylo vše v pořádku. Drby by šířili lidé neschopni (či nechtíc) proniknout do hloubi problému, ze společenského hlediska by bylo dotazované uškozeno jen ze strany lidí, kteří pochybili (samozřejmě je neodsuzujme, lidé chyby dělají) a ze strany například zaměstnavatele by dané osobě uškozeno být nemohlo, neboť při počínajícím problému by se pravda (neschopenka + vycházky) ukázala.
"A koho zajímají drby?"
To byste se divila! Využije se každá (i nepotvrzená) událost, ta se náležitě nafoukne a pustí se do světa (nejlépe přes Internet). On už se někdo, kdo to na patřičná místa donese, najde. Původní "drbna" pak má škodolibou radost, jak to postiženému krásně zavařila. Je to taková česká vlastnost .
Jako jiný příklad může posloužit obrovský zájem o bulvární časopisy, které v podstatě nic jiného, než drby netisknou.
"...při počínajícím problému by se pravda (neschopenka + vycházky) ukázala".
No právě. Ukázalo by se, že tazatelka, ač na neschopence a bez povolených vycházek, courá kdesi po koncertech. Zaměstnavatel by oprávněně usoudil, že když může na koncert, může i do práce.
můj názor, ikdyž se zde asi nebude moc líbit, klidně bych šel i bez vycházek Jednak kontroly z ČSSZ chodí buď na udání, nebo spíš k dlouhodbě nemocným. Nemáte tu uvedeno, od kdy se v pracovní neschopnosti nacházíte, ale co jsem pochopil, tak jde o nějaké nachlazení, takže to asi moc dlouho nebude. Doktorovi taky pár dnů trvá, než protikus neschopenky odešle, pak než to na ČSSZ přijde poštou, než ji zaevidují... Jediný, co myslím hrozí, že by vás přišel domů zkontrolovat sám zaměstnavatel. Ale v neděli, den před vánocema... sám od sebe to asi neudělá.
Nebo pak legální cesta, uončit neschopnost dnes, a můžete od zítra lítat po venku jak je libo
"Ale v neděli, den před vánocema... sám od sebe to asi neudělá".
Sám od sebe možná ne, ale na "upozornění" některého ze závistivých či škodolibých spolupracovnílů, kteří třeba na koncertě nemocnou náhodou uvidí, možná ano. Jeho totiž tazatelčina neschopnost stojí nemalé peníze.
1. Zeptala bych se lékaře, když vyhoví, není co řešit.
2. Nenapíše-li vycházky, stejně bych šla. Než mě někdo udá, tak už jsou svátky a pak nastoupím do práce.
3. I když mě někdo na koncertě potká, nemůže vědět do kdy mám neschopenku.
No, jsem docela překvapená, pro kolik lidí je zákon jenom cárem papíru.
Tazatelce nic nebrání požádat lékaře o ukončení neschopenky v pátek, ono ale když ty penízky ze státního se za víkend taky hodí... Tak proč nemít oboje, dávky i koncert, že...
Nějak mám pocit, že tazatelka pracuje na směny a potřebuje mít neschopnost až do neděle. Potom jsou již svátky. Ukončení v sobotu by znamenalo třeba jít do zaměstnání. Mohu se také mýlit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.