Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskání uší při polknuti

Od: one1 odpovědí: 2 změna:
Ahoj všem. Prosím měl někdo zkušenosti s lupanim uší při polknutí? Trápí mě to už 4 den, mám rýmu kašel a bolí mě v krku. Zatim mi lupe jenom v jednom uchu a vůbec neví co s tím. Co pomůže? Jak se toho zbavit? Je to hrozně nepříjemný, nemůžu k vůli tomu spát. Úplně se mi chce brecet jak je to nepříjemný děkuji za odpovědi :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Chce to vyléčit vaše nachlazení (rýmu, kašel atd) a pak zmizí i dotazovaný problém.

Jinak je to naprosto normální.

liska5
hodnocení

0x

Nosohltan a střední ucho /to, co je hned za bubínkem/ jsou propojeny Eustachovou trubicí. Taková tenká jak brčko. I tam se někdy dostane s rýmou zánět, její sliznice oteče, průsvit uzavře a tím pádem se nevyrovnávají tlaky při polknutí a v uchu akorát cvakne. /Však se při střelbě otvírala ústa dokořán, aby tlak nešel jen na bubínek zvenčí, ale i zevnitř. Nemáte tedy daleko k zánětu středního ucha. Ale nemusí k němu dojít. Problém může zmizet s rýmou a ta určitě trvá nejmíň týden. Omezte mléčné a sladké, jezte zdravě, hodně zeleniny a ovoce, užívejte česnek a buďte v teple. Krátce bych si dávala nosní kapky, které brání otoku sliznic a zkusila bych inhalovat šalvěj nebo hřebíček / koření/ v osolené horké vodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]