Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ošetřovné na člena rodiny, dovolená a svátky

Od: jenda46 odpovědí: 3 změna:
Ahoj,
Mám dva dotazy. Od zítřka jdu na očr.
Zaměstnavatel nám nařídil vzít si přes svátky dovolenou - tedy 27, 28, 31.12.
Já budu mít očr 19 - 27. 12. - devět dnů.
Budu mít zaplacené očr i dovolenou 27. 12.? Nebo když jsem na očr, tak se mi dovolena ten den zruší?
Dostanu zaplacené i za svátky?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zdravím. Pokud budete čerpat ošetřovné, tak nebudete moci v té době čerpat dovolenou. Ošetřovné se vyplácí za kalendářní dny, tudíž i za svátky. Dostanete zaplaceno prostě jen ošetřovné za 9 kalendářních dnů. Až ošetřovné skončí, můžete čerpat dovolenou.

iz*
hodnocení

1x

Ošetřovné se vyplácí za kalendářní dny, nepřerušuje se kvůli svátkům (neodpadne Vám pracovní směna kvůli svátku, ale nebudete pracovat kvůli ošetřování člena rodiny) ani dovolené. Za dobu od 19. do 27. prosince obdržíte "jen" ošetřovné.

Nevyčerpanou část dovolené Vám zaměstnavatel převede do dalšího roku.

jenda46
hodnocení

Skvělé moc díky za info

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]